Box to Box

Νότιγχαμ Φόρεστ και Premier League είχαν… ανάγκη η μια την άλλη και το πλάνο πενταετίας που δεν έτυχε αλλά πέτυχε!

Νότιγχαμ Φόρεστ και Premier League είχαν… ανάγκη η μια την άλλη και το πλάνο πενταετίας που δεν έτυχε αλλά πέτυχε!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ επέστρεψε και επίσημα στην Premier League. Ένα ιδιαίτερα ιστορικό σωματείο, που αν διανοηθεί κάποιος τι έχει πραγματοποιήσει στα τέλη της δεκαετίας του 80’, υπό τις οδηγίες του Μπράιαν Κλαφ, μπορεί να φανταστεί τον λόγο που το «γκελ» της επιστροφής του είναι τόσο μεγάλο. Προφανώς, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει διαδραματίσει τον πλέον  κομβικό ρόλο και επόμενος στόχος του πρέπει να είναι η παραμονή της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ας ξεκινήσουμε με ένα κουίζ. Ποια είναι η μόνη ομάδα που έχει λιγότερα πρωταθλήματα στην χώρα της από Κύπελλα Ευρώπης Πρωταθλητριών ομάδων, δηλαδή αυτό που σήμερα λέμε Champions  League;

Η απάντηση είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ που έχει μόλις ένα πρωτάθλημα, αλλά δυο αστραφτερά Κύπελλα Ευρώπης, το 1979 και το 1980, την ώρα που υπάρχει στην τροπαιοθήκη της και ένα Super Cup, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στην αλλαγή της δεκαετίας, σε «διπλά» παιχνίδια, με 1-0 και 1-1!

Αυτομάτως, αντιλαμβάνεται κανείς πως μιλάμε για πιο από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Αγγλία, για μία ομάδα που δεν βρίσκεται στην Premier League τα τελευταία 23 χρόνια, αλλά εξακολουθεί να έχει τον ίδιο αριθμό Champions League με την Τσέλσι και την Γιουβέντους και περισσότερα από τη Μάντσεστερ Σίτι, την Παρί Σεν Ζερμέν και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Δεν είναι όμως μόνο οι τίτλοι που συνοδεύουν την επιστροφή της Νότιγχαμ στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά και η παράδοσή της απέναντι στις παραδοσιακές δυνάμεις του «Νησιού». Οι κόντρες της με την Λίβερπουλ άλλωστε εκείνη την εποχή ήταν επικές.

Διαβάστε την συνέχεια του κομματιού στο www.england365.gr

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0