Box to Box

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Ο κομβικός Τιάγκο Αλκάνταρα και ο τρόπος εξουδετέρωσης των Μόντριτς, Κρόος, Κασεμίρο!

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Ο κομβικός Τιάγκο Αλκάνταρα και ο τρόπος εξουδετέρωσης των Μόντριτς, Κρόος, Κασεμίρο!

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα απείχε από τις βασικές επιλογές του Γιούργκεν Κλοπ στα περσινά ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος είναι υπερ-απαραίτητος, αλλά αμφίβολος. Η «Αγία Τριάδα», αντιθέτως, της Ρεάλ Μαδρίτης, Μόντριτς, Κρόος και Κασεμίρο, όσο μεγαλώνει, τόσο πιο κυρίαρχη γίνεται.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Η Λίβερπουλ κινδυνεύει να μην έχει στη διάθεσή της τον Τιάγκο Αλκάνταρα στον τελικό του Παρισιού. Μεγάλη η ποιοτική διαφορά για τους «κόκκινους», αν βρεθεί στην 11άδα ο Ισπανός μέσος. Πολύ μεγάλη η διαφορά. Κυρίως σε αντιδιαστολή με την απέναντι τριάδα του κέντρου, αυτή των «μερένχες». Οι Μόντριτς, Κρόος και Κασεμίρο οδηγούν εκ του ασφαλούς τη «βασίλισσα» στον τελικό του Champions League. Ο δικός τους χώρος ευθύνης θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του τελικού νικητή.

Ακόμα και να αγωνιστεί ο Τιάγκο, λογικά δεν θα είναι στο 100% της επίδοσής του. Από τα χρόνια της παρουσίας του στην Μπάγερν, γνωρίζουμε ότι όταν ο βιρτουόζος μέσος έχει «πονάκια», τότε επηρεάζεται η απόδοσή του. Επίσης, από την τότε ομάδα του Πεπ (στη Βαυαρία) η... διάθεσή της είχε άμεση εξάρτηση με την αγωνιστική ετοιμότητα του προαναφερόμενου ηγέτη στη μεσαία γραμμή.

Πάνω-κάτω αυτό συμβαίνει και στην τωρινή Λίβερπουλ. Δεν το λέμε εμείς. Το αφήνει να εννοηθεί ο Γιούργκεν Κλοπ. Έτσι μεταφράζονται, κατά την άποψή μας, οι δηλώσεις του: «ο Τιάγκο θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου». Ένας ποδοσφαιριστής που παρεμπιπτόντως δεν χρειάστηκε καν από την αρχή των δύο προημιτελικών αγώνων πέρσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Στην προηγούμενη μεταξύ τους μάχη, ο Γιούργκεν Κλοπ προτίμησε τους Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά ώστε να ανακόψουν όλοι τους την τριάδα της «βασίλισσας». Πείραμα αποτυχημένη, κατά γενική ομολογία. Ο Γερμανός θεώρησε πως η ηλικία θα παίξει το ρόλο της. Τοποθέτησε ναι μεν τρεχαντήρια, αλλά αρκετά επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές στο κέντρο. Το πλήρωσε. Στο 0-0 η ρεβάνς και τέλος η ευρωπαϊκή πορεία των «κόκκινων».

Φέτος αρκετά θα εξαρτηθούν από την παρουσία του Τιάγκο. Οι μεταβιβάσεις, οι εμπνεύσεις, οι κάθετες μπαλιές, οι στατικές φάσεις, τα μακρινά σουτ, η εργατικότητα που εσχάτως επιδεικνύει χάρη στην άψογη συνεργασία του με τον Κλοπ. Όλα παίζουν το ρόλο τους και χωρίς τον Αλκάνταρα, η Λίβερπουλ θα μοιάζει ξανά «κομμένη» στη μέση.

Γι’ αυτό θα φροντίσει και η «Αγία Τριάδα» της Ρεάλ Μαδρίτης. Όσο και να ξεχώρισε με την παρουσία του στο κέντρο ο Καμαβινγκά, οι Μόντριτς, Κροος και Κασεμίρο έχουν καπαρωμένη θέση στην 11άδα του Κάρλο Αντσελότι. Ο Κρόος βρίσκεται σε έναν ακόμα τελικό, έχοντας 94% σωστές μεταβιβάσεις στο Champions League και 95% στη La Liga. Αθόρυβος και ωραίος, όπως πάντα.

Ο Μόντριτς το Σεπτέμβριο θα γίνει 37 ετών, δείχνει, ωστόσο, να έχει ακόμα... μέλλον στο επάγγελμα. Αφήνοντας στην άκρη τις υπόλοιπες γνωστές αρετές του, τα δύο τάκλιν που έκανε για να ανακόψει Μέσι και Ντε Μπρόινε, στην πορεία των Ισπανών προς το Παρίσι, είναι αρκετά ώστε να μας πείσει για τη δίψα και τη διάθεση, μην τονίσουμε καν το παράδειγμα προς μίμηση που αποτελεί για τους νεότερους, κατάκτησης ενός ακόμα Champions League.

Το εργαλείο που ακούσει στο όνομα Κασεμίρο είναι γνωστό για τη μαχητικότητα, το σκληρό παιχνίδι του, αλλά θα έχει ένα έξτρα κίνητρο στη γαλλική πρωτεύουσα. Η άφιξη του Καμαβινγκά, σε συνδυασμό με την κλάση που επιδεικνύει άμεσα, όπως και η επικείμενη μεταγραφή του Τσουαμενί, δείχνει ότι σιγά-σιγά και για τον Βραζιλιάνο ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Όλοι τους θα έχουν την ευκαιρία να λάμψουν στο Παρίσι. Η πιο κατάλληλη πόλη για να πέσουν τα φώτα (ξανά) πάνω τους. Οι Μόντριτς, Κρόος και Κασεμίρο, εδώ και μία 8ετία, διδάσκουν συνεργασία, αυτοθυσία, εμπειρία, γνώση, επιτυχία. Ο Κάρλο Αντσελότι γνωρίζει τι θα πάρει από τη συγκεκριμένη τριάδα. Ο Γιούργκεν Κλοπ γνωρίζει επίσης ότι η φετινή συνταγή πρέπει να είναι πιο πετυχημένη από τις προηγούμενες μάχες των δύο κλαμπ. Είτε με Τιάγκο, είτε χωρίς, ο τελικός περνάει από τα πόδια των τριών... σωματοφυλάκων της «βασίλισσας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0