Box to Box

Κώστας Τσιμίκας: Ο greek scouser της Λίβερπουλ υπενθύμισε στον εαυτό του το αυτονόητο, ότι με σκληρή δουλειά δεν υπάρχουν όρια στα όνειρα!

Κώστας Τσιμίκας: Ο greek scouser της Λίβερπουλ υπενθύμισε στον εαυτό του το αυτονόητο, ότι με σκληρή δουλειά δεν υπάρχουν όρια στα όνειρα!

Προκρίθηκε με τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά του UEFA Champions League. Απέναντι στην Μπενφίκα, ο Κώστας Τσιμίκας μοίρασε δύο ασίστ και έβαλε τη σφραγίδα του στη ρεβάνς με τους «Αετούς» του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Ο δρόμος είναι μακρύς, εντούτοις τα δικά του (όχι πλέον πρώτα) δείγματα με τους «κόκκινους» αποδεικνύουν ένα στοιχείο. Δουλειά, δουλειά, δουλειά...

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Η υπενθύμιση είναι το παν. Υπενθύμιση από που ξεκίνησες, που έφτασες, (κυρίως) πώς αναρριχήθηκες έως εκεί και ο τρόπος με τον οποίο φροντίζεις να αγγίξεις και, εν συνεχεία, να παραμείνεις σε κορυφαίο επίπεδο. Ο Κώστας Τσιμίκας, στο ίσως καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της Λίβερπουλ (ναι, της Λίβερπουλ), υπενθύμισε στον εαυτό του ότι το βραβείο του Man of the Match κόντρα στην Μπενφίκα (3-3), αποτελεί επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς του.

«Θα πάρω το βραβείο σπίτι μου, να το κοιτάζω κάθε πρωί όταν ξυπνάω και να θυμάμαι πως με την σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις τα πάντα».

Πόσο «γεμάτη» δήλωση; Πόση ευγνωμοσύνη κρύβει η συγκεκριμένη, εν μέσω χαμόγελου, ατάκα του έπειτα από ένα παιχνίδι... τυπική διαδικασία. Για άλλους. Για τον ίδιο τον Έλληνα διεθνή μπακ αποτελεί ευλογία κάθε φορά που πατά το χορτάρι με την «κόκκινη» φανέλα. Η περσινή χρονιά προσαρμογής και ταλαιπωρία (τραυματισμού και Covid) αποτελεί παρελθόν. Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αριθμεί 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 6 ασίστ. Έξι ασίστ. Και είναι μπακ-απ του Ρόμπερτσον. Ακόμα...

Το κόρνερ δεν είναι το ζήτημα, δεν μου προκάλεσε εντύπωση. Ένα μπακ εκτελεί τα κόρνερ. Ακόμα και αν είσαι αριστεροπόδαρος, από τα αριστερά. Είδατε τι τροχιά πήρε η μπάλα. Διαμαρτυρήθηκε ο Βλαχοδήμος μήπως και είχε περάσει την τελική γραμμή. Προσγειώθηκε απευθείας στο κεφάλι του Κονατέ. «Στο είπα, στο είπα», του... ούρλιαζε στους πανηγυρισμούς ο Tsimi. Άλλη μία υπενθύμιση. Τι έκαναν στην προπόνηση, πως μεταφέρθηκε στο χορτάρι.

Το φάουλ για το 3-1 στο 65’. Να σας πω την αλήθεια και τη σκέψη μου: ποιος Τσιμίκας όταν έχεις στην 11άδα τον Τιάγκο Αλκάνταρα για τις στατικές φάσεις; Αμ δε... Πλήρης εμπιστοσύνη από τον Γιούργκεν Κλοπ στις ικανότητες του Tsimi. Ακόμα και από τον ίδιο τον Τιάγκο, που τον άφησε να εκτελέσει το φάουλ.

Ο κορυφαίος του παιχνιδιού σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Φιρμίνο. Αν προσέξτε τη φάση, τέσσερις οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ στη μεγάλη περιοχή, αντίστοιχα οκτώ (!) αυτοί των Πορτογάλων. Οκτώ με τέσσερις! Κι’ όμως, ο Φιρμίνο σκόραρε. Ο Βραζιλιάνος δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά. Τα έκανε όλα το μαγικό αριστερό πόδι του Τσιμίκα. Φάουλ, σέντρα, πάρε-βάλε. Γιατί; Γιατί ο Κώστας έχει δουλέψει...

Όταν οι στημένες φάσεις βρίσκουν τόσο εύκολα αποδέκτη, όταν οι μεταβιβάσεις του είναι σωστές κατά 86%, όταν έχει κερδίσει 10 από τις 16 μονομαχίες, σ’ έναν προημιτελικό UEFA Champions League, τότε δικαίως κάθε φίλος της Λίβερπουλ αναρωτιέται, πότε θα πάρει φανέλα βασικού έναντι του Ρόμπερτσον. Του Άντι Ρόμπερτσον. Ένα από τα καλύτερα μπακ στη θέση του, στον κόσμο.

Εκεί έφτασε ο Τσιμίκας, στη δεύτερη σεζόν του - έστω και σε μεμονωμένα ματς - στο Άνφιλντ. Να τοποθετείται (από τους πιο αισιόδοξους) στην ίδια ευθεία με τον Ρόμπερτσον. Ναι, λες και οι σκάουτ θα δαπανούσαν χρόνο χωρίς λόγο τότε στο Τίλμπουρχ και τη Βίλεμ για να τον παρακολουθούν. Λες και ο Κλοπ θα έδινε τη συγκατάθεσή του για να έρθει ο 25χρονος Σαλονικιός, χωρίς να γνωρίζει ή να αντιλαμβάνεται την αξία του.

Η δουλειά συνεχίζεται για τον Κώστα Τσιμίκα. Φρόντισε, πρώτος απ’ όλους, να το υπενθυμίσει ο ίδιος στον εαυτό του και έδωσε την κατάλληλη «πάσα» σε όσους φερέλπιδες διαδόχους επιθυμούν να του μοιάσουν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0