Box to Box

Η Βιγιαρεάλ (ευτυχώς) υπενθυμίζει πως ποτέ δεν αποκλείστηκε κάποιος από την κλήρωση!

Η Βιγιαρεάλ (ευτυχώς) υπενθυμίζει πως ποτέ δεν αποκλείστηκε κάποιος από την κλήρωση!

Κάθε χρόνο με ρωτούν το ίδιο πράγμα και κάθε χρόνο δεν αλλάζω την απάντησή μου. Δεν αποκλείστηκε και δεν προκρίθηκε κανένας από μία κλήρωση, όσο και αν οι περισσότεροι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Συνεπώς, αυτό που έκανε η Βιγιαρεάλ ναι μεν είναι αξιέπαινο, αλλά από την άλλη, απλώς επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό. Ο Έμερι το ήξερε καλύτερα από τον καθένα και ανέδειξε για ακόμη μία φορά το πόσο όμορφο είναι το Champions League και πόσο καταστροφική θα ήταν η European Super League!

Σχετικά Άρθρα

Όταν κάθε χρόνο με ρωτάνε από τον Αύγουστο, που γίνεται η κλήρωση, από τον Δεκέμβριο που μόλις έχουν τελειώσει οι όμιλοι ή πριν καν τελειώσει ο Φεβρουάριος και τα πρώτα ματς των νοκ- άουτ, ποιος θα πάρει το Champions League… γελάω! Και όταν λέω μόνιμα πως είναι ένα άθροισμα από βραδιές, ακριβώς επειδή δεν παίζουν όλοι με όλους από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάιο, έρχεται η Βιγιαρεάλ και με δικαιώνει απόλυτα!

Όποιος μου βρει έστω και έναν που έβαζε την Βιγιαρεάλ τον περασμένο Αύγουστο τη μέρα που έγινε η κλήρωση στην συζήτηση ότι μπορεί να είναι μία από τις 10 ομάδες που θα έφταναν να παίζουν την πρόκριση στον τελικό, εγώ πάω πάσο και σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Στη συζήτηση έμπαινε η Τσέλσι που είχε πάρει το Κύπελλο, έμπαινε η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, έμπαινε ακόμα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε χάσει από την Βιγιαρεάλ μερικές εβδομάδες νωρίτερα στον τελικό του Europa League στην διαδικασία των πέναλτι. Στη συζήτηση έμπαινε φυσικά η Ρεάλ Μαδρίτης, που πάντα αμφισβητείται αλλά πάντα έχει τον τρόπο να ανατρέπει τα δεδομένα, η Μπάγερν Μονάχου, η Γιουβέντους, η Ίντερ που επέστρεψε στην κορυφή της Ιταλίας και η Ατλέτικο  Μαδρίτης. Λόγω ονόματος μπορεί να έμπαινε ακόμα και η Μπαρτσελόνα που απρόσμενα αποκλείστηκε από τα νοκ-άουτ, για δεύτερη φορά στον 21ο αιώνα. Πάντως την Βιγιαρεάλ δε νομίζω ότι μπορούσε να την βάλει στη συζήτηση πραγματικά κάνεις!

Και έτσι, ειλικρινά, νιώθω δικαιωμένος που όλα αυτά τα χρόνια ούτε μπαίνω καν σε συζήτηση, αν δε φτάσουμε τουλάχιστον στα ημιτελικά και δω πώς συμπεριφέρονται οι ομάδες, να κάνω κουβέντα για το ποιος μπορεί πραγματικά να πάρει το τρόπαιο. Δε χρειάζεται να πάει κάποιος μακριά για να θυμηθεί πως το 2019 έπαιξε η Τότεναμ τελικό, που επίσης κανείς δεν την έβαζε στην κουβέντα… ούτε καν τον Φεβρουάριο εκείνης της περιόδου, ενώ βρέθηκε μόλις ένα σουτ μακριά από το να πάει τελικό και ο Άγιαξ, που επίσης όταν άρχιζε η χρονιά δεν υπολογιζόταν!

Μην ξεχνάμε πως η Τσέλσι, μέχρι να γίνει αλλαγή προπονητή στην περσινή περίοδο, κανείς δεν θα πόνταρε πάνω της για να πάρει το τρόπαιο ούτε καν την ημέρα που υπέγραψε ο Τούχελ, που την παρέλαβε στη μέση της βαθμολογίας στην Premier League, σε τραγική ψυχολογική κατάσταση και απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης!

Αυτό είναι το Champions League και γι’ αυτό είναι και τόσο ωραίο και γι’ αυτό εκνευρίζομαι, όπως και ο πιο πολύς κόσμος άλλωστε, που ο «πολύς και βαρύς» κύριος Πέρεθ ήθελε μαζί με τον Ανιέλι να μεταβάλλουν τον θεσμό σε κλειστή Λίγκα και ευτυχώς το σχέδιο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος! Μάλιστα, για τον Ανιέλι, μεγαλύτερη τιμωρία από το να  αποκλείεται κάθε χρόνο η Γιούβε από κάποια ομάδα από αυτές που δεν θα ήθελε ποτέ μαζί του σε μια κλειστή Λίγκα, την Βιγιαρεάλ, την Πόρτο, τον Άγιαξ και τη Λυών,  είναι η μεγαλύτερη τιμωρία!

Τώρα, η δικαίωση του Έμερι έμελλε να γίνει με αυτήν την ομάδα που μπορεί να υπολογίζουν κάποιοι πως τερμάτισε έβδομη στο ισπανικό πρωτάθλημα την περασμένη περίοδο αλλά απέδειξε πως μπορεί να κοντραριστεί με την Γιουβέντους και την Μπάγερν, για να κοιτάξει στα μάτια τώρα την Λίβερπουλ στα ημιτελικά  κατά πάσα πιθανότητα! Και αυτό που ξεχνάνε είναι πως προέρχεται από ένα ποδόσφαιρο απόλυτα ισορροπημένο και σοβαρό: Το ισπανικό!

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Στο ότι αυτά που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η Βιγιαρεάλ είναι απολύτως φυσιολογικά, για κάποιον που έχει επίγνωση της κατάστασης και του τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στο «στρατόπεδο» της ομάδας.

Ένας φίλος μου, ο Άκης Ασημακόπουλος, με  είχε πολύ καιρό τώρα προειδοποιήσει ακριβώς για αυτήν την δυναμική που έχουν οι ομάδες από την Ισπανία ,την οποία την παρακολουθεί πάρα πολύ καλά! «Μπορεί η Μπάγερν να αξίζει 820 εκατομμύρια μου έλεγε, αλλά αντιμετωπίζει  μια ομάδα από 100% ανώτερο πρωτάθλημα από το Α εώς το Ω στην κυριολεξία!»

Και είχε απόλυτο δίκιο γιατί η ποιότητα ακόμα και της έβδομης ομάδας του ισπανικού πρωταθλήματος είναι πολύ ανώτερη από την πρώτη τετράδα του γερμανικού και από την ποιότητα της Bundesliga!

Η Βιγιαρεάλ ωστόσο όπως και να το κάνουμε είναι μία έκπληξη και μην ξεχνάμε έναν βασικό κανόνα, ειδικά στο παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών που ισχύει και τώρα πιθανώς και ακόμα περισσότερο στο Champions League: Οι μεγάλες σε φανέλα ομάδες είναι πολύ πιθανό να είναι και την επόμενη χρονιά και σε δύο χρόνια και σε τέσσερα χρόνια από τώρα πάλι στα προημιτελικά και στα ημιτελικά, όπως η Μπάγερν, σε αντίθεση με την Βιγιαρεάλ που μπορεί η επόμενη ευκαιρία της να αργήσει!

Προηγούμενη άλλωστε ήταν το 2006, οπότε μετρήστε σε αυτά τα 16 ενδιάμεσα χρόνια πόσες φορές έφτασε η Μπάγερν τουλάχιστον στα ημιτελικά! Για αυτό είναι τεράστιος σεβασμός προς τον Έμερι και στη δουλειά που έκανε περνώντας απόλυτα το 100 τοις 100 από τους ποδοσφαιριστές του! Και μας υπενθύμισε με αυτή την πρόκριση κυρίως τώρα απέναντι στην Μπάγερν περισσότερο από εκείνην στον προηγούμενο γύρο με την Γιουβέντους, πως κάνεις ποτέ δεν αποκλείστηκε την ημέρα της κλήρωσης! Αυτό είναι μία διαχρονική αξία όσο και ένα τεράστιο κλισέ  και πρέπει όλοι να τον θυμόμαστε κάθε φορά αρχίζουμε τις αναλύσεις πριν καν μπουν οι ομάδες στο γήπεδο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0