Box to Box

Bundesliga: Μα τι συζητάμε τώρα...

Bundesliga: Μα τι συζητάμε τώρα...

Η κουρασμένη, ταλαιπωρημένη και με απουσίες Μπάγερν, νίκησε έτσι απλά την καλύτερη άμυνα της Bundesliga, Φράιμπουργκ με 4-1. Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε 1-4 από τη Λειψία, αν και μετά από 736 ημέρες έπαιξε μπροστά σε 81 χιλιάδες (και βάλε) κόσμο. Όσο εύκολα δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Η διαφορά στην κορυφή ανέβηκε στους 9 βαθμούς, έξι στροφές πριν από το φινάλε της σεζόν. Τετέλεσται...

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς


Το ερώτημα είναι το εξής: υπήρξε ποτέ καμία αμφιβολία ότι η Μπάγερν θα φτάσει στο 10ο σερί πρωτάθλημα; Να το θέσουμε αλλιώς. Δεν θα έπρεπε να προκύψει ούτε στο ελάχιστο.

Οι δύο σερί ισοπαλίες των Βαυαρών με Λεβερκούζεν και Χόφεναϊμ, οι... ταυτόχρονες νίκες της Ντόρτμουντ με Μπίλεφελντ και στο εξ’ αναβολής κόντρα στη Μάιντς, επέτρεψαν να αχνοφανεί μία ηλιαχτίδα ελπίδας για τους Βεστφαλούς. Η συνέχεια; Αναμενόμενη. Δύο νίκες η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Μία ισοπαλία και μία ήττα για την αντίστοιχη του Μάρκο Ρόζε. Αυτό ήταν...

Βλέπεις την εικόνα των δύο ομάδων το Σάββατο και αναρωτιέσαι, πως μας ξεγελά έτσι η Ντόρτμουντ και θέλει να τοποθετεί τον εαυτό της στο ίδιο σκαλοπάτι με την πολυνίκη, επί 9 σερί χρόνια, της κατηγορίας. Οι ίδιοι το υποστηρίζουν, όχι εμείς. Θέλουν να το πιστέψουν. Και εκεί είναι το λάθος τους. Υπερεκτίμηση δυνατοτήτων. Άσχημο πράγμα!

Πάνω που επέστρεψε ο κόσμος στο Βεστφάλεν και γέμισε την πιο «καυτή» έδρα της Ευρώπης με πάνω από 80.000 θεατές, ήρθε η καταιγιστική Λειψία να τη φιλοδωρήσει με 4 γκολ. Ουδεμία αντίσταση. Ατομικά λάθη από τον Έμρε Τσαν, αλλά ήταν ομαδική η απογοήτευση. Δεν είναι δυνατόν να πέσει ο πέλεκυς σε έναν ποδοσφαιριστή. Όπως θεωρούμε αδιανόητο, μία αμυντική τριάδα εν έτη 2022 να περιλαμβάνει τον ποδοσφαιριστή Τσαν, τουλάχιστον στην τωρινή έκδοσή του.

Η «πληγή» Έρλινγκ Χάαλαντ

Το κεφάλαιο Χάαλαντ την «πληγώνει» αγωνιστική με αγωνιστική. Ο Νορβηγός αρχισκόρερ μετρά 16 γκολ και 6 ασίστ σε 18 συμμετοχές του. Καταπληκτικά στατιστικά, θα υποστήριζε κάποιος. Όντως είναι. Που βρίσκεται η παγίδα; Μετά τα 2 γκολ του κόντρα στη Φράιμπουργκ στις 14/1, ξεφούρνισε ο Έρλινγκ τα περί «πίεσης» της Ντόρτμουντ σχετικά με τον επόμενο προορισμό του, ώστε η διοίκηση της Μπορούσια να είναι προετοιμασμένη.

Έκτοτε πέτυχε ένα γκολ στο νικηφόρο 3-2 με τη Χόφενχαϊμ, έχασε 4 παιχνίδια λόγω τραυματισμού και στα επόμενα 4 δεν βρήκε δίχτυα. Κοινώς, το τελευταίο από τα 16 γκολ του σημειώθηκε πριν από 2,5 μήνες. Δύο τα σενάρια: ή ο Χάαλαντ το «παίζει» τραυματίας για να μην ταλαιπωρηθεί ενόψει του νέου εργοδότη του ή έχει... ξενερώσει με την όλη κατάσταση στο Ντόρτμουντ και αποφάσισε, ενδόμυχα ή σε συνεννόηση με τον Μίνο Ραϊόλα, να γυρίσει σελίδα. Και αυτό φαίνεται και με το παραπάνω...

Ο Νάγκελσμαν κρατάει, με μαεστρία, το ενδιαφέρον στα ύψη στην Μπάγερν!

Στον πλανήτη Μπάγερν τώρα. Ένα κάρο διεθνείς έλειπαν τις προηγούμενες 10 ημέρες. Άλλοι επέστρεψαν με τραυματισμούς, άλλοι με Covid-19, άλλοι κουρασμένοι. Κι’ όμως. Η δίψα, το πάθος, ο εγωισμός, η φιλοδοξία. Όλα αυτά αποτυπώνονται στο γήπεδο. Είτε λόγω του DNA των ποδοσφαιριστών, είτε γιατί τους το μεταφέρει ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Απόγευμα Σαββάτου. Αντίπαλος η καλύτερη άμυνα (μαζί με τους Βαυαρούς) της κατηγορίας, Φράιμπουργκ. Επιστροφή Γκορέτσκα μετά από 119 ημέρες (4/12). Πρωτοστάτης στον αγώνα. Παθιασμένος και δυναμικός. Έλειπε από το κέντρο της Μπάγερν. Το τονίζουμε και ενόψει του ευρωπαϊκού φινάλε που ακολουθεί.

0-0 το ημίχρονο. 1-0 ο Γκορέτσκα (58’), 1-1 άμεσα ο Πέτερσεν (63’). Βγαίνει αλλαγή ο Λεβαντόφσκι ένα λεπτό πριν από την ισοφάριση. Ε και; Γκνάμπρι (73’), Κομάν (82’), Σάμπιτσερ (96’). Πάρτι τέλος για τη Φράιμπουργκ. Στο +9 η Μπάγερν. Ουδείς πλέον μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της. Είναι ένας διαφορετικός κόσμος. 85 γκολ μετά από 28 αγωνιστικές. Ποτέ ξανά δεν το πέτυχε άλλη ομάδα στην Bundesliga. Σκοράρει επί 75 (!) σερί παιχνίδια στην κατηγορία. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Από την πρώτη χρονιά της παρουσίας του Νάγκελσμαν στον πάγκο, με παίκτες κορεσμένους, με προβλήματα λόγω Covid και τραυματισμούς, με μία επιρρεπή άμυνα. Κι’ όμως, το πρωτάθλημα τελείωσε από την 28η αγωνιστική (για να μην πούμε και νωρίτερα).

ΥΓ: Η Λειψία του Ντομένικο Τεντέσκο είναι η καλύτερη ομάδα του 2022 ή αλλιώς, του β’ γύρου στην Bundesliga. Μάζεψε 26 βαθμούς. Στον πρώτο γύρο, σε 17 αγωνιστικές, είχε βάλει στο σακούλι της 22! Έκανε γερό μπάσιμο στην 4άδα, συνεχίζει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας και παίζει προημιτελικό με την Αταλάντα στο Europa League. Just saying...

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0