Box to Box

Ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ακόμα και τον τελικό στο Conference!

Ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ακόμα και τον τελικό στο Conference!
Εδώ που έφτασε το πράγμα δεν είναι κακό για τον ΠΑΟΚ να ανεβάσει λίγο τον πήχη των απαιτήσεων! Και να σκέφτεται όχι απλώς την πρόκριση πια στα ημιτελικά αλλά γιατί όχι και στον τελικό!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ απέναντι σε μία ομάδα, που στις λεπτομέρειες το ρόστερ της είναι πιο ακριβό, με τον τρόπο που έγινε, πρώτα απ’ όλα δείχνει μία δυναμική. Και στη συνέχεια, αυτό που φωνάζω τέσσερα χρόνια τώρα σχετικά με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, πως  έχει αδικήσει τον εαυτό της ευρωπαϊκά στην ψύχωση και στον βωμό ενός πρωταθλήματος!

Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια γενικότερα έχει μεγαλώσει. Διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του, έχει διοικητική σταθερότητα, έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και παίρνει τίτλους. Με συνέχεια και με συνέπεια. Μετά την δεκαετία του 70 και εκείνο το διάστημα μεταξύ του 1972 και του 1976, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε τα δύο πρώτα Κύπελλα της ιστορίας του και το πρωτάθλημα επίσης για παρθενική φορά, όπως και όταν είχε φτάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, αυτό το τελευταίο διάστημα από το 2017 και μετά είναι η κορυφαία  εποχή του!

Και να σκεφτεί κανείς, πόσο ακροβάτησε στο κομμάτι της φάσης των ομίλων φλερτάροντας με τον αποκλεισμό!

Επίσης καθαρά πρακτικά για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτοί οι βαθμοί, μας βοηθούν να ανακτήσουμε πράγματα και να δώσουμε στο ίδιο το προϊόν, για την επόμενη σεζόν, μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κακά τα ψέματα, αυτή η δημιουργία της τρίτης  διοργάνωσης, πρόσφερε μια μεγάλη ευκαιρία συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ την εκμεταλλεύεται απόλυτα και του αξίζουν συγχαρητήρια! Εδώ που έφτασε το πράγμα και λίγη ώρα πριν μάθει τον αντίπαλό του το μεσημέρι, έχω την εντύπωση πως κακό δεν  είναι να αυξηθούν οι απαιτήσεις!

Δεν είναι κακές οι ομάδες που έχουν μείνει κάθε άλλο μάλιστα, με την Ρόμα, την Λέστερ, την Αϊντχόβεν, την Μαρσέιγ και την Φέγενορντ να έχουν και όνομα και πιο ακριβά ρόστερ, αλλά ο ΠΑΟΚ εδώ που βρίσκεται οφείλει να το ευχαριστηθεί και γιατί όχι να στοχεύει ακόμα και στον τελικό!

Πουθενά δε γράφει πως οποιαδήποτε από τις ομάδες που θα κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ, έχει πριν γίνουν τα ματς το δικαίωμα να θεωρείται φαβορί, ούτε το αντίθετο φυσικά! Είδαμε άλλωστε, τι πήγε να  συμβεί με τη Ρόμα, χθες το βράδυ.

Από την άλλη, η Μπόντο Γκλιμτ υπενθύμισε πως δεν έφτασε τυχαία μέχρι εδώ πετώντας έξω και την Άλκμααρ!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, από το 2003 και την έκτη θέση στη γενική βαθμολογία που μας έδωσε εκείνη την εποχή, τις τρεις ομάδες στο Champions League μέχρι την απόλυτη απαξίωση του τελευταίου διαστήματος, πέρασε πολλές φάσεις. Εδώ, σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη χρονιά, με τον ΠΑΟΚ να είναι τώρα στα προημιτελικά και για πρώτη φορά να έχουμε ομάδα από εκείνη την εποχή, τότε  τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο UEFA, που να αγωνίζεται Απρίλιο στην Ευρώπη, κανείς δεν επιτρέπεται να του εμποδίσει τα όνειρα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0