Box to Box

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Περπατάει» στα 38 κι όμως «πετάει» ακόμη, μήπως τελικά αυτός είναι το... Φαινόμενο; (video)

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Περπατάει» στα 38 κι όμως «πετάει» ακόμη, μήπως τελικά αυτός είναι το... Φαινόμενο; (video)

Κόντρα στην Τότεναμ ο Κριστιάνο ήθελε να δώσει απαντήσεις και τις έδωσε με τον μόνο, ή μάλλον, με τον καλύτερο τρόπο που ξέρει, ήταν τρεις και τις μάζεψε ο Λιορίς από τα δίχτυα του!   

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

Έπαιξε 22 συναπτές σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο, κατέκτησε 7 φορές τον σημαντικότερο τίτλο του αθλήματος, αναδείχθηκε 5 φορές πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, είναι κάτοχος σχεδόν όλων των ρεκόρ που έχουν σχέση με τις πάσες και το σκοράρισμα, πρόκειται για πραγματικό θρύλο! Κι όμως, παρά το ότι το βράδυ του Σαββάτου ήταν κάτι σαν επίτιμος καλεσμένος στο «Θέατρο των Ονείρων» δεν είχε αυτός τον πρώτο ρόλο, δε θα μπορούσε να τον είχε! Βλέπετε, μπορεί στις εξέδρες να βρέθηκε ο, περί ου ο λόγος, Τομ Μπρέιντι, κορυφαίος quarterback όλων των εποχών στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, κάτι σα μυθική φιγούρα σε όλα τα σημεία της υφηλίου που αγαπούν, και δεν είναι καθόλου λίγα, αυτό το σπορ, αλλά στο χορτάρι πατούσε... ξεχάστε το «πατούσε», πετούσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι αν ο Μπρέιντι είχε πετύχει όλα τα παραπάνω... επί δύο και πάλι δε θα είχε καμία τύχη απέναντι στον Πορτογάλο, πόσω μάλλον από τη στιγμή που o Κριστιάνο αποφάσισε να ντυθεί... το πολύ 25χρονος και να παίξει, και να κερδίσει, μόνος του την Τότεναμ! Προφανώς και δεν αλλάζει το στάτους του σε ένα βράδυ με ένα χατ τρικ, δεν το έχει ανάγκη, θεωρήστε το όμως, μάλλον κάπως έτσι το είχε και ο ίδιος κατά νου, σαν μία ακόμη υπενθύμιση, ένα... «είμαι ακόμη εδώ» που ο σούπερσταρ της Γιουνάιτεντ επεφύλασσε για όλους, ίσως πρώτα και πάνω απ' όλα για τον ίδιο του τον προπονητή! Δε μοιάζει, και δεν είναι πιθανότατα, καθόλου τυχαίο το ότι αυτά τα τρία γκολ που έδωσαν εν τέλει και τη νίκη τετράδας, τα πέτυχε μετά από μία εβδομάδα γεμάτη σενάρια, σενάρια που τον «ήθελαν» ακόμη και ρίψασπι στο ντέρμπι της πόλης! Δεν ήταν καθόλου λίγοι αυτοί που του χρέωσαν... fake τραυματισμό που τον άφησε εκτός αποστολής, ακόμη και δίκιο να είχαν, που καθόλου δεν αποκλείεται, αλήθεια, πόσο Κριστιάνο όλο αυτό! 

Κι αυτό γιατί προφανώς δε μιλάμε για έναν «άγιο», προφανώς και δε μιλάμε για τον ταπεινότερο, κάθε άλλο, ή τον πιο... υπάκουο και low profile των ποδοσφαιριστών, προφανώς και δε μιλάμε και για τον καλύτερο, αυτός γεννήθηκε πριν από 34 χρόνια στο Ροσάριο αν με ρωτάτε, μπορούμε όμως τώρα πια πιστεύω να συμφωνήσουμε, σίγουρα μιλάμε για τον πιο ιδιαίτερο! Μια κατηγορία μόνος του, με το drive όχι απλά για να πετύχει αλλά για να διακριθεί, να διαπρέψει, να ξεχωρίσει στον υπερθετικό βαθμό κι ακόμη παραπάνω, με εργασιακό ήθος και επαγγελματισμό, αυτά ακριβώς κρύβονται πίσω από τον τρόπο που προσέχει και διατηρεί το σώμα του σε άψογη κατάσταση, που θα ζήλευε και ο... πιο αδέκαστος εισαγγελέων ή και δικαστών! Όλα αυτά σε αρμονικό συνδυασμό με αθλητικά προσόντα εξωγήινου και ταλέντο... second to one, είμαι «Μεσικός» τι να κάνουμε, έχουν βοηθήσει τον Πορτογάλο σε ηλικία, σήμερα, 37 ετών, ενός μηνός και επτά ημερών, όχι απλά να πετυχαίνει χατ τρικ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά να πετυχαίνει χατ τρικ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, σε ντέρμπι τετράδας, με την ομάδα του να ισοφαρίζεται δύο φορές και αυτός τρεις φορές να της δίνει το προβάδισμα και να μη μας κάνει καν αίσθηση!

Μη σας πω ότι πολλοί το περιμέναμε κιόλας, όταν το θηρίο στριμώχνεται, κάτι τέτοιοι συνέβη επικοινωνιακά τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες, βγάζει νύχια, δείχνει δόντια! Το έχει κάνει τόσες φορές στην καριέρα του, το έκανε μία ακόμη, καταρρίπτοντας μάλιστα ένα ακόμη ρεκόρ, κάθε άλλο παρά αδιάφορο τον αφήνει και το ξέρουμε, κάθε τέτοιο, μικρό ή μεγαλύτερο, επίτευγμα! Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ» για το παιχνίδι με τους Λονδρέζους ήταν ο δεύτερος σκόρερ στην... ιστορία του ποδοσφαίρου, μετρούσε 804 γκολ στην καριέρα του, 805 καταγεγραμμένα από τη FIFA είχε, και σε αυτά θα μείνει, ο Γιόζεφ Μπίτσαν από την περίοδο 1931-1957! Όταν, στο 83ο λεπτό, ο Κριστιάνο άφησε τη θέση του στο Βίκτορ Λίντελεφ κάθισε στον πάγκο έχοντας φτάσει στα 807, έχει εύκολα άλλα δύο χρόνια στη διάθεσή του για να προσθέσει! 


Τόσα τουλάχιστον έχουμε και όλοι εμείς οι τυχεροί αν όχι για να τον απολαύσουμε, δεν είναι όλοι λάτρεις του ποδοσφαιριστή ή και της... περσόνας Ρονάλντο, σίγουρα για να τον... χορτάσουμε! Γιατί στο τέλος της ημέρας ή στο τέλος της... καριέρας, πέρα από τα γκολ, τις ασίστ, όχι και τόσο πολλές η αλήθεια είναι, τις επιτυχίες, τους τίτλους, τα ρεκόρ, αυτό που θα μείνει ως το αποτύπωμα του στο ποδόσφαιρο θα είναι η αποθέωση της αυτοπειθαρχίας, της αυτοπεποίθησης, της αυτοκυριαρχίας, της σκληρής δουλειάς, της αξιοποίησης στο απόλυτο έπακρο του ταλέντου, της απόλυτης άρνησης οποιουδήποτε είδους συμβιβασμού με την ήττα ή και τη μετριότητα! Με λίγα λόγια η κληρονομιά του θα είναι τόσο οικουμενική, κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά, που θα ξεπερνάει και το ίδιο το σπορ! Κάτι σαν case study για οποιονδήποτε εκεί έξω φιλοδοξεί ή ευελπιστεί να πετύχει σε οποιοδήποτε τομέα, ακόμη κι αν δε μιλάμε για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών σίγουρα μιλάμε για τον καλύτερο, ικανότερο και πιο αποφασισμένο... επαγγελματία όλων των εποχών, που πάντως, και στο ίδιο το ποδόσφαιρο... δεν τα πάει κι άσχημα!        

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0