Box to Box

ΟΦΗ: Εδώ είναι του Ρασούλη... αλλά και του Μπούση, του Πουρσανίδη, του Σαμαρά και του Νιόπλια!

ΟΦΗ: Εδώ είναι του Ρασούλη... αλλά και του Μπούση, του Πουρσανίδη, του Σαμαρά και του Νιόπλια!

Στα χέρια ενός επενδυτή με όραμα που «ποντάρει» σε ανθρώπους βγαλμένους από τα σπλάχνα της ομάδας με διάθεση αλλά και ικανότητα για προσφορά, ο ΟΦΗ δικαιούται να γιορτάζει τον ερχομό, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, της νέας εποχής!  

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

Ήταν 5 Μαρτίου του 2011 όταν, μόλις στα 65 του χρόνια, έφευγε από τη ζωή ένας μεγάλος καλλιτέχνης, έφευγε από τη ζωή ένας μεγάλος Ομιλίτης! Ο στιχουργός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος Μανώλης Ρασούλης άφησε ανεξίτηλά τα σημάδια του στην ελληνική μουσική σκηνή και όχι μόνο, αγαπήθηκε πολύ για το έργο του, αγάπησε πολύ, μεταξύ άλλων, και το καμάρι της πατρίδας του, τον ΟΦΗ! Δεν έχανε άλλωστε ποτέ την ευκαιρία να τον παρακολουθήσει και να τον στηρίξει όχι από την κερκίδα των επισήμων αλλά από αυτή των φανατικών, την περίφημη Θύρα 4 του Γεντί Κουλέ, ο θάνατός του είχε βυθίσει στο πένθος την οικογένεια της κρητικής ομάδας! 

Και προφανώς δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος αλλά σίγουρα είναι ΚΑΙ αυτός ένας λόγος, σε επίπεδο συμβολισμών κυρίως, που το πάρτι που στήθηκε 11 χρόνια και μια μέρα μετά από το θάνατο του ανθρώπου που μας μίλησε για τη Ρωγμή του Χρόνου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ακόμη πιο δυνατή σημειολογία! Οι πανηγυρισμοί για το πλασάρισμα στην εξάδα των πλέι οφ, μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον, την Τρίτη κρίνεται τελεσιδίκως η απόφαση αφαίρεσης 5 βαθμών από τον ΠΑΣ Γιάννινα, δε θα μπορούσαν παρά  να ντυθούν με τους ήχους του ύμνου της ομάδας, καλά φαντάζεστε, και αυτόν ο Μανώλης Ρασούλης τον έχει γράψει! Ήταν το 1987, λίγο μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, λίγο πριν από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Κρητικών. που συνέθεσε το περίφημο «ΟΦΗ ολέ», από τότε, 35 χρόνια τώρα, οι φίλοι της ομάδας το τραγουδούν αδιαλείπτως!    

Έχουν «ντύσει» με τη φωνή τους πολύ μεγάλες επιτυχίες της ομάδας, έχουν ζήσει «χρυσές εποχές», έχουν περάσει και... δύσκολα, δεν είναι δα και τόσο μακριά ο υποβιβασμός της ομάδας στη δεύτερη εθνική με την  ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν 2008-09, σίγουρα δεν έχει ξεχαστεί η... διολίσθηση στην ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική λόγω χρεών τη σεζόν 2015-16! Γεγονότα και... δοκιμασίες που έχουν γράψει στο DNA της ομάδας, σίγουρα ήταν στην άκρη του μυαλού όλων όσων την αγαπούν στο πάρτι που στήθηκε με το σφύριγμα της λήξης στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα, το 2-0, το τρίποντο και η αναρρίχηση στην έκτη προνομιούχο θέση έμοιαζαν μόνο η αφορμή και όχι η αιτία! Το καταλάβαινε πολύ εύκολα όποιος είχε την τύχη, ήμαστε κι εμείς εκεί, να ζήσει αυτό το ξέσπασμα live και όχι παρακολουθώντας το μέσα από μια οθόνη, ο ΟΦΗ έπαθε κι έμαθε, ο ΟΦΗ, κυρίως, επανδρώθηκε μεθοδικά και, εκ των υστέρων κρίνοντας, άκρως αποτελεσματικά σε όλα τα επίπεδα!

Είχε την ευτυχία να αναλάβει τις τύχες του ένας επενδυτής τελείως ξένος με τη νοοτροπία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Μιχάλης Μπούσης έκανε το αυτονόητο, εμπιστεύτηκε ανθρώπους με γνώση, ικανότητες και αγάπη όχι μόνο γι' αυτό που κάνουν αλλά κυρίως για τον ίδιο το σύλλογο! Στις θέσεις του εκτελεστικού και του γενικού διευθυντή τοποθέτησε Γιώργο Σαμαρά και Ηλία Πουρσανίδη, και οι δύο έχουν φορέσει και τιμήσει τη φανέλα της ομάδας, από τα χρόνια ακόμη που έπαιζαν ποδόσφαιρο η συμπεριφορά τους και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζαν τα πράγματα ξένιζαν ευχάριστα μέσα σε ένα περιβάλλον αν όχι από τότε τοξικό σίγουρα  τραχύ! Εμπορικός διευθυντής ανέλαβε ο Λεωνίδας Παπαβασιλάκης, χειρίστηκε την «καυτή πατάτα» της αλλαγής του εμβλήματος της ομάδας και πολλά ακόμη ζητήματα με επαγγελματισμό και ψυχραιμία που απορρέει από την απόλυτη γνώση του αντικειμένου του! 

Στη θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας τοποθετήθηκε ένας από τους πιο άξιους συναδέρφους μας, υπόδειγμα χρόνια και με πολυετή παρουσία στο ρεπορτάζ, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις άνθρωπο στο χώρο να πει κακό λόγο για το Μανώλη Βογιατζάκη, τιμά τις αρμοδιότητές του αλλά και την κρητική φιλοξενία με τον τρόπο που λειτουργεί! Λίαν προσφάτως προστέθηκε στο παζλ ο Μηνάς Λυσάνδρου, τεχνοκράτης του ποδοσφαίρου από τους ελάχιστους στον πλανήτη Σούπερλιγκ, άνθρωπος που δίνει τον τόνο αλλά και το προφίλ σε μια ομάδα, ένα σύλλογο, που θέλει να κοιτά μόνο μπροστά χωρίς φυσικά να κόβει τους δεσμούς με ό,τι έχει προηγηθεί! Και τελευταίος αλλά όχι έσχατος ο καπετάνιος του καραβιού στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Νίκος Νιόπλιας είναι σάρκα από τη σάρκα του ΟΦΗ, το ήθος και η ποιότητα του χαρακτήρα του δεν αμφισβητούνται, φάνηκαν για μια ακόμη φορά στον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε, χωρίς καν να του ζητηθεί, για την υπόθεση του ΠΑΣ τονίζοντας την αδικία για τον συνάδερφό του Ηρακλή Μεταξά και τους ποδοσφαιριστές του που δεν καρπώνονται όσα κέρδισαν στο χορτάρι! 

Όπως ξεκάθαρα φαίνονται και τα αποτελέσματα της δουλειάς του τόσο στη βαθμολογία όσο και, κυρίως, στην εικόνα του δημιουργήματός του, όλα τα στοιχεία μαζί έδωσαν το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς Κυριακή βράδυ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»! Οι Κρητικοί δε... γιόρτασαν τόσο την επιτυχία, είναι άλλωστε ακόμη υπό αίρεση, όσο την... επόμενη μέρα που άργησε αλλά έφτασε, με την ιστορία του και τους ανθρώπους του ο ΟΦΗ δυσκολεύτηκε, θυμίζω έφτασε στο χείλος του γκρεμού την περασμένη σεζόν, αλλά πλέον δικαιούται να βλέπει όχι απλά φως στο βάθος του τούνελ αλλά ευκαιρία και προοπτική... για να μεγαλουργήσει! Έχει όλα τα συστατικά, έχει μια άκρως ενδιαφέρουσα και ελκυστική πρόταση, έχουν «γνώσιν οι φύλακες»! Η πορεία έχει χαραχθεί σωστά...από τους σωστούς... με τους σωστούς ανθρώπους! Ο μεγάλος Ομιλίτης Μανώλης Ρασούλης δεν έγραψε μόνο τον ύμνο της ομάδας, έγραψε και το Τραγούδι της ήττας στο περίφημο άλμπουμ του, Τα Ποδοσφαιρικά! Αυτό, για τον ΟΦΗ, όχι στη βραδιά αλλά στη μεγάλη εικόνα, μάλλον θα κάνουμε καιρό να το ακούσουμε!  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0