Box to Box

«Έτσι είναι ο ποδοσφαιρικός καπιταλισμός» σκέφτεται ο Πέρεθ και για το νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θέλει ακριβά στολίδια, έστω και με δανεικά!

«Έτσι είναι ο ποδοσφαιρικός καπιταλισμός» σκέφτεται ο Πέρεθ και για το νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θέλει ακριβά στολίδια, έστω και με δανεικά!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει το φετινό πρωτάθλημα γιατί όσοι είναι γύρω της και όσοι την απείλησαν τη φετινή χρονιά βρίσκονται πολύ μακριά της και ποιοτικά και από άποψη φανέλας! Ερώτηση: πόσο μακριά μπορεί να πάει στην Ευρώπη; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα και κυρίως ποια θα είναι η επόμενη μέρα… και όχι μόνο φέτος!

Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Αυτό που συζητάνε οι πιο έγκυροι αναλυτές στην Μαδρίτη έχει να κάνει με το πόσο κοντά αλλά στην πραγματικότητα πόσο μακριά βρίσκεται πλέον η Ρεάλ σε σχέση με τους top αγγλικούς συλλόγους! Ενώ είναι αρκετά κοντά τους, στην πραγματικότητα απέχει αρκετά. Τρεις πανάκριβοι αγγλικοί σύλλογοι 980, 900 και 885 εκατομμυρίων ευρώ ως αξία ρόστερ και η Ρεάλ στα 780 εκατομμύρια ευρώ. Πόσοι στα αλήθεια πιστεύουν ότι η φετινή ομάδα του Αντσελότι μπορεί να αφήσει εκτός συνέχειας κάποια από τις Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι αν πέσει πάνω τους; Ένα 30% το πολύ. Και φυσικά πριν από αυτήν την κουβέντα πρέπει κάποιος να αναρωτηθεί αν μπορεί η Ρεάλ να ανατρέψει την ήττα της στο Παρίσι, με το γκολ του Εμπαπέ στο τέλος του παιχνιδιού, με την ρεβάνς βέβαια να γίνεται στη Μαδρίτη! Νομίζω πως θα είναι πολύ δύσκολη η ρεβάνς, αλλά βέβαια δεν μπορείς ποτέ μία ομάδα με την φανέλα και την ιστορία που έχει η Ρεάλ, και με τον άνθρωπο που είναι στον πάγκο της με την εμπειρία που έχει να τους αφήσεις εκτός κουβέντας πριν γίνει το δεύτερο παιχνίδι. Ας υποθέσουμε, όμως, ότι περνάει και μετά κληρώνεται με κάποια από τις τρεις αγγλικές, τότε τα πράγματα θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολα! Πράγματι, η Ρεάλ διαθέτει στον πρόσωπο του Αντσελότι έναν πολύ σπουδαίο τεχνικό και ρόστερ αξίας 780 έως 800 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με το transfer market. Αυτό λέει πολλά σε θέματα ranking, αλλά ξεγελάει και εντελώς όταν μιλάμε για νοκ άουτ ματς στο Champions League ειδικά με ομάδα που έχει μέσο όρο ηλικίας ενδεκάδας τα 29 έτη. Κάπως δύσκολο αν θέλεις να αντέξεις μέχρι τον τελικό. Συνήθως ο μέσος όρος των ομάδων που παίρνουν το τρόπαιο είναι από 25-28 χρόνια!

Ας πάμε στα αρκετά αρνητικά που υπάρχουν στον οργανισμό Ρεάλ και έχουν εντοπιστεί από δημοσιογράφους πολύ κοντά στο κέντρο αποφάσεων στη Μαδρίτη! Ο σύλλογος χτυπήθηκε πολύ από την πανδημία και από τραυματισμούς που είχαν σχέση με έλλειψη προπονήσεων. Είναι κορεσμένοι ακολούθως, οι μισοί παίκτες της από λεφτά και τίτλους. Τα χρέη του Περεθ έχουν αυξηθεί σημαντικά με την ανακαίνιση του σταδίου Σαντιάγκο ΜπερναμπέουΠανέξυπνη εμπορική κίνηση μεν αλλά με αρκετά ρίσκα!

Φυσικά υπάρχει η προοπτική να φτάσει έσοδα 1.2 δις το έτος, νούμερο μυθικό από όποια οπτική να το εξετάσουμε. Άλλωστε, η Ρεάλ είναι και οι χορηγοί την κυνηγούν! Διαχρονικά η ομάδα έχει μία ψύχωση με τους πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές και τώρα συζητιέται η περίπτωση τόσο Εμπαπέ όσο και του Χάαλαντ υπό προϋποθέσεις. Υπάρχουν οι αγωνιστικές ανάγκες, αλλά ξεκάθαρα και οι εμπορικές προεκτάσεις. Όσο χρειάζεται δύο τόσο μεγάλα αστέρια, η έστω έναν εξ ’αυτών αγωνιστικά η Ρεάλ, άλλο τόσο τους χρειάζεται και εμπορικά για να μπορέσει να υποστηρίξει αυτό το καινούργιο γηπεδικό project! Ο σύλλογος, έχει μαζέψει ελλείψει χρημάτων για τοπ μεταγραφές (που επιλέγουν να πάνε στην Αγγλία εδώ και κάποια χρόνια σερί) αρκετούς νέους παίκτες που όμως δεν φαίνεται να μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα ούτε να βρουν θέση στην 22αδα. Κάτι που έχει φανεί ήδη, με 4 ή 5 που είναι δανεικοί και ο σύλλογος θέλει να τους πουλήσει! 

Το ρόστερ των 25 που υπάρχει τώρα περιλαμβάνει μια πεντάδα τουλάχιστον που πρέπει να αποχωρήσει  το καλοκαίρι. Ποιοι θα έρθουν;  Άγνωστο. Τα πλάγια μπακ δεν είναι πλέον όπως παλαιότερα. Ακούγονται πολλά ακόμα και για τον Έντερ Μιλιτάο που σε καμία περίπτωση δεν είναι επιπέδου Βαράν στα καλά του. Ο κόσμος συζητά έντονα την αντιμετώπιση που είχαν ο Κασίγιας, ο Ράμος και ο Ραούλ από τον Πέρεθ! Ενώ οι οπαδοί τους αγάπησαν παράφορα, υπάρχει η αίσθηση ότι η διοίκηση δεν το έκανε ποτέ! «Έδειξε έλλειψη σεβασμού στα πρόσωπα τους γιατί μετράει μόνο τα λεφτά ο Πέρεθ; Δεν θα έπρεπε», μου έλεγε ο Μίτσελ σε μια κουβέντα μας πριν από καιρό! Υπό οποιοδήποτε πρίσμα κι αν το δει κάποιος έτσι είναι! Όλα μετράνε στην συνείδηση του κόσμου. Οι κορυφαίοι αναλυτές στο χώρο ποδοσφαίρου στην Ισπανία εκτιμούν ότι αν ο Πέρεθ καταφέρει να φέρει στην Μαδρίτη Εμπαπέ ή Χάαλαντ «σκουπίζει κάτω από το χαλί» τις φανερές ελλείψεις σε άλλες θέσεις.

Ναι ξεκάθαρα, οι σταρ σου παίρνουν μόνοι πολλά ματς με μισή κίνηση και δίνουν τίτλους ή ξεσηκώνουν τις αγορές, ώστε να σε χρηματοδοτήσουν! Αλλά οι ελλείψεις δεν εξαφανίζονται. Η έμμεση προτροπή που υπάρχει από τις αγορές εδώ και μια εικοσαετία τουλάχιστον είναι «φέρτε σπουδαίους  παίκτες να δείξετε πως είστε άτρωτοι και τηλεοπτικά θα τα βρεις τα λεφτά! Και φυσικά ας χρεώνεσαι στις τράπεζες, αλλά βρίσκεις υποστηρικτές για αλλά έργα οπότε για τα υπόλοιπα μη σε νοιάζει»! Αυτός είναι ο ποδοσφαιρικός Καπιταλισμός! Να αγοράζεις ακόμα και αν χρεώνεσαι. Δηλαδή να υποφέρεις στα ταμεία κερδίζοντας τις καρδιές του… πλανήτη. Αυτή είναι λογική των Αμερικανών και φυσικά την ακολουθεί πιστά ο Πέρεθ, αλλά και αρκετοί στην Ιταλία επί σειρά ετών! Φυσικά, ακριβώς τα ίδια έκανε και η Μπαρτσελόνα και έφτασε στο χείλος του γκρεμού! Πολλά, λοιπόν, είναι τα προβλήματα που σκουπίζονται κάτω από το χαλί στη Μαδρίτη, αλλά είναι όλοι βέβαιοι πως θα αρχίσουν να βγαίνουν στον αέρα επίσημα αν στραβώσει πολύ η χρονιά. Το καλό για τον Πέρεθ είναι ότι το πρωτάθλημα η ομάδα θα το πάρει κι αυτό θα ηρεμήσει λίγο την κατάσταση, ενώ ο Αντσελότι στον πάγκο, φέρνει αρκετή ισορροπία μέσα στα αποδυτήρια και απορροφά τους κραδασμούς!

Εκείνο που ξεκάθαρα οι περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν έχει να κάνει με το πόσο σιγά-σιγά μένει πίσω η Ρεάλ ανεξαρτήτως εάν θα φέρει του χρόνου έναν ή ακόμα και δύο σούπερ stars στην εντεκάδα της σε σύγκριση με τις τρεις βασικές αγγλικές ομάδες, κάτι που φάνηκε στις αναμετρήσεις της με την Τσέλσι πέρσι και με την Μάντσεστερ Σίτι πρόπερσι. Ακόμα και η πρόκριση της επί της Λίβερπουλ τον περασμένο Μάρτιο, δεν ήρθε εύκολα και μάλιστα σε ένα διάστημα που επί ένα δίμηνο η Λίβερπουλ πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όμως στη ρεβάνς του Άνφιλντ είχε τις ευκαιρίες να γυρίσει το σκορ αρκετά εύκολα!

Για τον Πέρεθ τα πράγματα στο μυαλό του είναι ξεκάθαρα: Η Ρεάλ χρειάζεται αστέρια! Έτσι, μπορεί να προχωρήσει και πάλι και έτσι μπορεί να προσελκύσει τα χρήματα από το εξωτερικό και κυρίως από τις αμερικανικές αγορές, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί όλο το καινούργιο project. Φυσικά, είναι τόσο όμορφο το καινούργιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, που θα ταιριάξει απόλυτα με την ιστορία και με την κληρονομιά αυτής της τεράστιας ομάδας. Και η λογική του Πέρεθ έχει να κάνει με το ότι δεν μπορείς να μπεις σε ένα τέτοιο γήπεδο και να μην έχεις τα στολίδια στην ενδεκάδα! Από την άλλη, αρθρογράφοι στις εφημερίδες που είναι κοντά στην Ρεάλ εκφράζουν την ανησυχία τους για το ότι υπάρχουν πολλά σημεία μέσα στο σκάφος που μπάζουν νερά! Και αυτό πιθανώς να μην μπορέσει να το σώσει ούτε μία μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι, ούτε φυσικά ο Αντσελότι!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0