Box to Box

Μπάγερν Μονάχου: Πώς η άμυνα των 158 εκατομμυρίων ευρώ δέχτηκε 4 γκολ σε 30 λεπτά και γελοιοποιήθηκε από την Μπόχουμ!

Μπάγερν Μονάχου: Πώς η άμυνα των 158 εκατομμυρίων ευρώ δέχτηκε 4 γκολ σε 30 λεπτά και γελοιοποιήθηκε από την Μπόχουμ!
Άναψε φωτιές η αποχώρηση του Νίκλας Ζίλε, ως ελεύθερος από την Μπάγερν, το καλοκαίρι για την Ντόρτμουντ. Γράψαμε σχετικό κείμενο πάνω στη συγκεκριμένη μετακόμιση. Λίγες ημέρες αργότερα, η Μπάγερν, με τον Ζίλε στην αμυντική γραμμή, δέχεται 4 γκολ σε 30’ από την Μπόχουμ!

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Άντε και ο Ζίλε αποχωρεί το καλοκαίρι, αν αυτός είναι το πρόβλημα. Η Μπάγερν θα μείνει με ποδοσφαιριστές στην άμυνα, οι οποίοι κόστισαν ένα... κάρο χρήματα. Συγκεκριμένα γύρω στα 158 εκατομμύρια ευρώ. Άρα πως δικαιολογείται να διασύρεσαι από την παρέα των Κώστα Σταφυλίδη και Βασίλη Λαμπρόπουλου, δεχόμενη 4 (!) γκολ από το 14’ έως το 44’ (κάτι που συνέβη για τελευταία φορά το 1975-76!), στο πρώτο ημίχρονο της μεταξύ τους αναμέτρησης;

Ο Τζόσουα Κίμιχ είναι ο πρώτος που πήρε το λόγο. Κλασικά. Μπροστάρης και ηγέτης. «Υφίσταται πρόβλημα νοοτροπίας. Πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποδίδουμε στο γήπεδο την ποιότητα που πρεσβεύει η Μπάγερν Μονάχου». Μπουμ. Βόμβα!

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο προπονητής Γιούλιαν Νάγκελσμαν. «Το εύρος του σκορ με το οποίο χάναμε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν απόλυτα δίκαιο». Ο πρόεδρος, Όλιβερ Καν ζήτησε την αφύπνιση των ποδοσφαιριστών και μίλησε για ένα: «απαράδεκτο ημίχρονο». Την ίδια ώρα ο... αιώνιος σχολιαστής, Λόταρ Ματέους ξεχώρισε την έλλειψη DNA της Μπάγερν στους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές.



Τα αίτια της κατρακύλας στο Μπόχουμ είναι ξεκάθαρα. Όταν λείπει ο Μάνουελ Νόιερ, εξαφανίζεται και η σιγουριά στο τέρμα. Ο Σβεν Ούλραϊχ είναι «δεύτερος» γκολκίπερ. Με ότι περιλαμβάνει αυτή η λέξη. Η έλλειψη του ηγέτη Νόιερ στις επόμενες εβδομάδες, ίσως να κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την Bundesliga, με την Ντόρτμουντ να μειώνει τη διαφορά στους 6 βαθμούς.

Οι αμυντικοί. Από Γαλλία ορμώμενοι. Πρωταθλητές κόσμου οι δύο από τους τρεις. Ο Λούκας Ερναντές κόστισε το ποσό ρεκόρ των 80 εκατ. ευρώ. Για χάρη του Παβάρ «έριξε» 35 εκατ. ευρώ στο τραπέζι διαπραγματεύσεων με τη Στουτγκάρδη. Η Λειψία δελεάστηκε με 42,5 εκατ. ευρώ ώστε να αφήσει τον Ουπαμεκανό να αποχωρήσει. Ο Ουπαμεκανό. Μέρα τη νύχτα η εικόνα από Λειψία σε Μπάγερν. Ούτε ο Νάγκελσμαν δεν το πιστεύει. Αν μπορούσε να τον κάνει αλλαγή στο 30’ του ματς με την Μπόχουμ, θα το έπραττε. Αλλά έτσι θα τον είχε... ευνουχήσει για τα καλά. Τον αντικατέστησε στο ημίχρονο. Για να βάλει δεύτερο 6άρι, τον Τολισό.

Εδώ, ωστόσο, φτάνουμε στο σημείο που φέρει ευθύνη ο Νάγκελσμαν. Μπορεί οι Βαυαροί να σκοράρουν ασταμάτητα (70 σε 22 αγωνιστικές), αλλά πλέον η άμυνα δεν είναι του επιπέδου τους. Στα 25 γκολ το παθητικό μετά από 22 στροφές. Ο Γκουαρδιόλα πήρε πρωτάθλημα τη σεζόν 2015-16 με 17 γκολ κατά, έπειτα από 34 αγωνιστικές. Διότι λείπει η ισορροπία. Ο Νάγκελσμαν επέλεξε το 4-1-4-1 με την Μπόχουμ. Δεν θέλησε να θυσιάσει έναν εκ των Μίλερ, Κομάν, Γκνάμπρι, Σανέ. Και έτσι έμεινε εκτεθειμένος και μόνος ο Κίμιχ. Βατερλό. Τρία γκολ δέχτηκε από το 38’ έως το 44’. Το πλήρωσε και στο Κύπελλο με την Γκλάντμπαχ (0-5).

Ο Ερναντές αποδεδειγμένα χρειάζεται έναν ηγέτη δίπλα του ή κάποιον που να γνωρίζει τι εστί Μπάγερν (βλέπε Αλάμπα και Μπόατενγκ). Ο Ζίλε δεν είναι καν ηγέτης και επίσης ρίχνει «λευκή» πετσέτα σε λίγους μήνες. Ο Παβάρ δεν είναι καν στόπερ και η εξέλιξή του θυμίζει την απόλυτη στασιμότητα. «Πονάει» η αποχώρηση του Αλάμπα, που συνδύαζε αρκετά στοιχεία, όσο και να μην το παραδέχονται οι Βαυαροί. Ο Γιούργκεν Κλοπ απέκτησε τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ για την άμυνά του. Η Μπάγερν αναζητά τον δικό της!

Το ποδόσφαιρο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν θυμίζει τρενάκι στο Λούνα Παρκ. Θεαματικό, γρήγορο, αποστομωτικό, αλλά με τα πάνω και τα κάτω του. Σίγουρα εμπεριέχει επίσης μεγάλο ρίσκο. Αν δεν το πληρώνει (πολλές φορές) στην Bundesliga, ίσως να στοιχίσει στο Champions League. Η Σάλτσμπουρκ είναι ύπουλος αντίπαλος. Περιμένει στη γωνία τα λάθη του αντιπάλου...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0