Box to Box

Η Τσέλσι στα χρόνια του Αμπράμοβιτς μεταβλήθηκε σε μια πραγματική μηχανή κατάκτησης τίτλων!

Η Τσέλσι στα χρόνια του Αμπράμοβιτς μεταβλήθηκε σε μια πραγματική μηχανή κατάκτησης τίτλων!

Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά η αλήθεια είναι πως από τη μέρα που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς πήρε στα χέρια του την Τσέλσι, τον Ιούνιο του 2003 εξελίχθηκε σε υπερδύναμη και διεκδικεί στα ίσια το να μεταβληθεί στην πιο σημαντική αγγλική ομάδα του 21ου αιώνα! 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Χωρίς να παραγνωρίζει κάνεις τους τίτλους που πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν ακόμα είχε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο πάγκο της μέχρι το 2013 ούτε το αήττητο πρωτάθλημα της Άρσεναλ και τα 49 ματς που διατηρήθηκε χωρίς ήττα, ούτε το πως η Μάντσεστερ Σίτι επί των ημερών Γκουαρδιόλα έφτασε τους 100 βαθμούς, οι αριθμοί λένε ξεκάθαρα πως η Τσέλσι βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να είναι αυτή που ξεχωρίζει στα χρόνια που βρίσκεται στα χέρια του Αμπράμοβιτς. 

Πλέον, έχοντας πάρει και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, πρόσθεσε  τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από την τροπαιοθήκη του συλλόγου. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την ομάδα, καθώς έγινε μόλις η έκτη ομάδα στην Ευρώπη που έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Ό,τι στερήθηκε η Τσέλσι στο Παγκόσμιο Συλλόγων του 2012 της Ιαπωνίας, με το χαμένο τελικό και την ήττα από την Κορίνθιανς (1-0), κατάφερε να το κερδίσει 10 χρόνια αργότερα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ξανά βραζιλιάνικη ομάδα απέναντι στους «μπλε», όμως η Παλμέιρας λύγισε στην παράταση!

Με τη νίκη κόντρα στην Παλμέιρας, η Τσέλσι μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ που πλέον αριθμεί 6 μέλη, τα οποία έχουν κατακτήσει όλους τους εγχώριους και διεθνείς τίτλους στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Γιουβέντους που έγινε μάλιστα και η πρώτη ομάδα κάποτε που το κατάφερε συμπληρώνοντας όλο το σετ το 1985 και με τον ίδιο προπονητή, (τον Τζιοβάνι Τραπατόνι) γεγονός πραγματικά απίστευτο και ακολούθησαν Άγιαξ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον, είναι και η Τσέλσι σε αυτό το κλαμπ όπου φανταστείτε πως μεγέθη όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν και η Λίβερπουλ δεν είναι μέσα! 

Της Ρεάλ και της Λίβερπουλ τους λείπει το κύπελλο τον κυπελλούχων Ευρώπης το οποίο φυσικά δε μπορεί και να το καλύψουν, αφού δεν υπάρχει πλέον και η Μίλαν δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Europa League είτε στην τωρινή μορφή του είτε παλιότερα που λεγόταν κύπελλο διεθνών εκθέσεων και κύπελλο UEFA. 

Σημειωτέον, τεράστιο μερίδιο αυτής της ξεχωριστής επιτυχίας ανήκει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς! Αν κάποιος κοιτάξει που βρισκόταν η Τσέλσι εκείνο τον Ιούνιο του 2003 όταν πήρε τις μετοχές στα χέρια του ο Ρώσος μεγιστάνας τότε αντιλαμβάνεται το τι έχει πετύχει! 

Μία ομάδα με μόλις έναν τίτλο πρωταθλήματος το 1955, τρία FA Cup και τους δυο τίτλους του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1971 και του 1998 μεταβλήθηκε σε υπερδύναμη! 

Από τότε που την αγόρασε ο Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι κάθισε ισότιμη στο τραπέζι της διεκδίκησης των τίτλων με όλους τους υπόλοιπους αντιπάλους βαρέων βαρών στο αγγλικό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα καθιερώθηκε ως μία σταθερή δύναμη στην Ευρώπη έχοντας πλέον πάρει δύο φορές το Champions League! Αυτή η κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων ήταν κάτι που ήρθε να προστεθεί στην λίστα της! 

Να σημειώσουμε πως το ευρωπαϊκό σούπερ κύπελλο το οποίο το έχει διεκδικήσει και το έχει χάσει επί των ημερών Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι είναι ένας τίτλος που κατέκτησε πριν την άφιξη του! Ήταν το καλοκαίρι του 1998, όταν στο Μονακό, με ένα γκολ του (νέου προπονητή της εθνικής μας ομάδας) Γκας Πογιέτ λύγισε τη Ρεάλ 1-0 και κατέκτησε τo τρόπαιο! 

Δεδομένα, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με τίποτα το πόσο πραγματικά μεγάλωσε τον σύλλογο ο Αμπράμοβιτς και πως ακόμα και με τον τρόπο που πολλές φορές έχει κατηγορηθεί, ότι δεν στηρίζει δηλαδή τους προπονητές, έχει καταφέρει να μετατρέψει την Τσέλσι σε μία μηχανή κατάκτησης τίτλων! Και αυτό σίγουρα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό το οποίο μετατρέπει αυτά τα 18 χρόνια στα οποία ο Ρώσος μεγιστάνας είναι ιδιοκτήτης της Τσέλσι στο καλύτερο κομμάτι της ιστορίας του κλαμπ!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0