Box to Box

Η Μπαρτσελόνα έχει την επίθεση της… Μίντλεσμπρο του 2018 και αυτό δείχνει το μέγεθος της πτώσης!

Η Μπαρτσελόνα έχει την επίθεση της… Μίντλεσμπρο του 2018 και αυτό δείχνει το μέγεθος της πτώσης!

Μόλις πριν από μερικά χρόνια, η Μπαρτσελόνα διέθετε στην επίθεση της το περίφημο MNS, με τον Μέσι τον Νεϊμάρ και τον Σουάρες. Μετά την απόκτηση του Τραορέ, από την Γουλβς και την ύπαρξη του Μπρεϊθγουέιτ στην ομάδα της ουσιαστικά διαθέτει πια τους δύο από τους τρεις, της επίθεσης της Μίντλεσμπρο του 2018! Το λες και πλήρη απαξίωση!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Τον Ιούνιο του 2015 στο Βερολίνο, η Μπαρτσελόνα κατακτούσε για τέταρτη φορά σε μια δεκαετία το Champions League. Συγκεκριμένα, είχε επικρατήσει με 3-1 στον τελικό επί της Γιουβέντους, στο τελευταίο παιχνίδι του Τσάβι με τη φανέλα της.

Πόσο μακρινές μοιάζουν εκείνες οι μέρες; Πολύ μακρινές! Ωστόσο, μέχρι και το 2018-19 ακόμα, ήταν ανταγωνιστική και έπαιρνε τον τίτλο ή προχωρούσε στην Ευρώπη. Όλα όσα ακολούθησαν έφεραν μια κάθετη πτώση σε βαθμό που αυτή την στιγμή η ομάδα είναι αγνώριστη.

Τα πάμπολλα λάθη της διοίκησης οδήγησαν σε de facto πτώχευση με το χρέος να εκτινάσσεται πάνω από ένα δις ευρώ και όλα όσα έχουν συμβεί θα μπορούσαν να γυριστούν σε… ταινία! Η φυγή του Μέσι, το περασμένο καλοκαίρι ήταν το τελευταίο κεφάλαιο σε μία σειρά από μικρά δράματα, αλλά και από επαναλαμβανόμενα λάθη που έχουν οδηγήσει την ομάδα σε μία πλήρη απαξίωση και αγωνιστικά και από πλευράς ρόστερ!

Η προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας γίνεται συνήθως είτε με ελεύθερους παίκτες, είτε με κάποιους που αποκτούνται ως δανεικοί ή έχουν πολύ χαμηλή ρήτρα αποδέσμευσης! Φυσικά και μέχρι να μπορέσει να βρεθεί μία άκρως βιώσιμη λύση στο οικονομικό πρόβλημα είναι μονόδρομος η επιλογή αυτή, προκειμένου να υπάρχει ρόστερ για να μετέχει η Μπαρτσελόνα στις υποχρεώσεις της, άσχετο εάν δεν θα μπορούσε πια να είναι το ίδιο ανταγωνιστική!

Με την απόκτηση του Τραορέ από την Γουλβς και με την ύπαρξη του Μπρεϊθγουέιτ στη Βαρκελώνη το τουίτερ πήρε φωτιά! Ένας φίλος της Μίντλεσμπρο έκανε την διαπίστωση πως μόνο ο Ασομπαλόνγκα λείπει από την τριάδα που είχε η Μίντλεσμπρο τη σεζόν 2017-18 στην Premier League. Μία σεζόν στην οποία στο τέλος της, βρήκε την ομάδα από την βορειοανατολική Αγγλία να υποβιβάζεται!

Πέραν οποιασδήποτε διάθεσης για αστεία η κατάσταση για τη Μπαρτσελόνα είναι πραγματικά δραματική! Η αποψίλωση στο ρόστερ και η τραγική κατάρρευση της όποιας δυναμικής υπήρχε είναι στα όρια του αγωνιστικού κραχ. Με την επιστροφή του Τσάβι, στην Βαρκελώνη, για να αναλάβει ως προπονητής ικανοποιήθηκε το λαϊκό αίσθημα ωστόσο επι της ουσίας ούτε μάγος είναι ούτε μπορεί να αλλάξει μέτριους ποδοσφαιριστές σε σταρ! Και φυσικά δεν μπορεί να τα βάλει ούτε με τον χρόνο, ώστε κομβικοί παίκτες για πάρα πολλά χρόνια όπως ο Πικέ και ο Μπουσκέτς να ξανανιώσουν!

Μέχρι να μπορέσει να βρει μία πραγματικά βιώσιμη λύση, η διοίκηση θα πρέπει να τραβάει λαχνούς για να της βγαίνουν λαχεία! Η οποιαδήποτε σύγκριση με την δεκαετία των θριάμβων δε βοηθάει! Αντίθετα περισσότερο θα σφίγγει την θηλειά γύρω από τον λαιμό!


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0