Box to Box

Μπάγερν Μονάχου: «Αγκάθι» στη μεταγραφική πολιτική της, οι αποχωρήσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών – Ο Όλιβερ Καν έχει τη λύση

Μπάγερν Μονάχου: «Αγκάθι» στη μεταγραφική πολιτική της, οι αποχωρήσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών – Ο Όλιβερ Καν έχει τη λύση

Μετά από την ανακοίνωση της μη ανανέωσης του συμβολαίου του Νίκλας Ζίλε, ο Γερμανός στόπερ είναι ο 4ος αμυντικός που θα αποχωρήσει (οι 3 από το περασμένο καλοκαίρι) χωρίς να βάλει ευρώ στο ταμείο της η Μπάγερν. Ο ρόλος του Όλιβερ Καν για αλλαγή πλεύσης στο μεταγραφικό σχεδιασμό, είναι απαραίτητος και καταλυτικός.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Ντάβιντ Αλάμπα, 11 χρόνια στην Μπάγερν. Αποχώρησε το καλοκαίρι του ’21 ως ελεύθερος για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ζερόμ Μπόατενγκ, 10 χρόνια στην Μπάγερν. Αποχώρησε το καλοκαίρι του ’21 ως ελεύθερος για τη Λυών.

Χάβι Μαρτίνεθ, 9 χρόνια στην Μπάγερν. Αποχώρησε το καλοκαίρι του ’21 ως ελεύθερος για την Κατάρ SC.

Για τους τρεις προαναφερόμενους ποδοσφαιριστές η αρμάδα από το Μόναχο εισέπραξε το υπέρογκο ποσό των… μηδέν ευρώ! Ότι ακριβώς θα βάλει στα ταμεία της και το προσεχές καλοκαίρι, όταν θα μετακομίσει προς άλλες πολιτείες, έπειτα από 4ετή παρουσία στο Μόναχο, ο Νίκλας Ζίλε. Άκαρπες αποδείχτηκαν οι συζητήσεις με τον 26χρονο διεθνή στόπερ, με συνέπεια να φύγει, ως ελεύθερος, σε λίγους μήνες.

Η διοίκηση των Βαυαρών πιάστηκε αδιάβαστη. Ξανά. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χάνει 4 ποδοσφαιριστές της, 4 αμυντικούς, σημαντικούς εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, χωρίς να καταφέρει να τους πείσει να παραμείνουν στο κλαμπ, χωρίς να βγει κερδοφόρα από το «αντίο» τους. Μόχθησε για Αλάμπα, Ζίλε, άφησε τους Μπόατενγκ, Μαρτίνεθ να αποχωρήσουν έτσι απλά.

Προκαλεί αρνητική εντύπωση, όπως και στην περίπτωση του Αλάμπα, το πώς χρησιμοποιούνται τα Media από πλευράς μάνατζμεντ του συλλόγου. Και τότε ο Αυστριακός δέχτηκε το πρέσινγκ μέσω των ΜΜΕ από τους ιθύνοντες της Μπάγερν. Αντί να προτιμηθεί η εκ των έσω κουβέντα για την εύρεση μίας συμφέρουσας λύσης. Αντίστοιχο συμβάν και τώρα με τον Ζίλε. Ο 26χρονος στόπερ, όμως, δεν κρύβει τα λόγια του. Είχε απαντήσει και στην κριτική που του ασκήθηκε από τον Καρλ-Χάιντς Ρούμενιγκε. Γενικότερα, οι άνθρωποι του προεδρείου απέφυγαν την έμπρακτη στήριξη προς τον κεντρικό αμυντικό τους. Η τάση για ανανέωση συμβολαίου ήταν μηδαμινή, παρά την αύξηση των αποδοχών στα 10 εκατ. ευρώ. Το αντιλήφθηκε ο Ζίλε. Και πείστηκε ότι έφτασε η ώρα του ονείρου και η στιγμή να διαβεί τις πύλες της Premier League.

Η Μπάγερν είναι ένα πανίσχυρο κλαμπ, δε με οικονομικό ταβάνι. Σε μεταγραφές, αλλά και σε ετήσιο μπάτζετ. Δύσκολα θα προχωρήσει πλέον σε υπερβάσεις. Θα φροντίσει, ωστόσο, να προλαβαίνει καταστάσεις. Η δουλειά του τεχνικού διευθυντή (με αναβαθμισμένο ρόλο) Χασάν Σαλιχάμιτζιτς είναι σημαντική. Το αναγνωρίζει και ο πρόεδρος Όλιβερ Καν. Εξ’ ου και η προαγωγή, σε μεταγραφικά ζητήματα, για τον Βόσνιο παράγοντα. Ο «Μπράτσο» θα έχει τη δυνατότητα να «κλείνει» ποδοσφαιριστές άνευ πολλών μπλα-μπλα με τους υπόλοιπους ισχυρούς άνδρες. Δύο οι παράμετροι της… εσωτερικής συμφωνίας: όριο στο συνολικό κόστος της μεταγραφής και στις δαπάνες για το μπάτζετ του ρόστερ.

Ο Καν εμπιστεύεται τον Σαλιχάμιτζιτς. Και αυτός δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Ανανέωσε τη συνεργασία με τους Κίμιχ (2025), Γκορέτσκα (2026), Μουσιάλα (2026), Κομάν (2027). Τα συμβόλαια των Λεβαντόφσκι, Νόιερ, Γκνάμπρι λήγουν το 2023. Και για να αποφευχθούν νέες περιπτώσεις Αλάμπα και Ζίλε, οι συζητήσεις θα αρχίσουν λίαν συντόμως. Ώστε αν δεν ευοδωθούν, να προκύψει πώληση, ήτοι κέρδος, το καλοκαίρι του 2022.

Σύμφωνα με τον πάλαι ποτέ διεθνή γκολκίπερ, Όλιβερ Καν, οι αποχωρήσεις κορυφαίων ποδοσφαιριστών ως ελεύθεροι είναι σημείο των καιρών, δηλαδή της πανδημίας. Συμβαίνει και πέραν των βαυαρικών… τειχών. Από την άλλη, η κάθε Μπάγερν αυξάνει ταυτόχρονα τις πιθανότητές της, να «κλείσει» μία συμφωνία με ελεύθερο ποδοσφαιριστή. Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0