Box to Box

Antetokounbros: Η υπόθεση Κοψιάλη φανερώνει εγρήγορση από τους Αντετοκούνμπο και το staff τους, τη στιγμή που οι έφηβοι ανεβάζουν και... κατεβάζουν τους influencer!

Antetokounbros: Η υπόθεση Κοψιάλη φανερώνει εγρήγορση από τους Αντετοκούνμπο και το staff τους, τη στιγμή που οι έφηβοι ανεβάζουν και... κατεβάζουν τους influencer!

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο έκαναν «δουλειά» και για μένα, που ως πατέρας βλέπω τα έφηβα παιδιά μου εκτεθειμένα στον κάθε Influencer, τον οποίο ακολουθούν χιλιάδες - έως και εκατομμύρια - κόσμος. Παράδειγμα προς μίμηση η αντίδρασή τους, αλλά οι ανησυχίες μου δεν εξαφανίστηκαν... 

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς 

Ως BN Sports οφείλουμε να είμαστε δραστήριοι και ενημερωμένοι σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα. Δε, δύσκολα παραβλέπει κανείς την επικαιρότητα, η οποία αφορά ενδεχομένως και πρόσωπα του αθλητισμού, σε άλλους τομείς της κοινωνίας. Βλέπε τους αδελφούς Αντετοκούνμπο και το περιβόητο Giveaway που διοργάνωσαν στις αρχές Ιανουαρίου με τον influencer, Αλέξανδρο Κοψιάλη. Χαρίζουν ένα ανακαινισμένο σπίτι με Θέα την Ακρόπολη μέσω διαγωνισμού στα social media.  

Για τους γνώστες της κατάστασης, η εν λόγω συνεργασία δεν αποτελεί έκπληξη. Για τους μη γνώστες - εμένα εννοώ - έπρεπε πρώτα να ρωτήσω τα έφηβα παιδιά μου, για να μάθω τι εστί Κοψιάλης. Influencer (1,2 εκατ. followers), Youtuber (475 χιλ. εγγεγραμμένους) και τα σχετικά. Η κόρη απάντησε με ένα χαρακτηριστικό προσώπου, τύπου αποστροφής. «Γιατί οι Αντετοκούνμπο έχουν σχέση μ’ αυτόν;», το ερώτημά της.  

Η απορία «γιατί να το πει αυτό;» λύθηκε μερικές ημέρες αργότερα. Η υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη φανέρωσε πολλά. Αναφορικά με τη στάση ορισμένων και τα πιστεύω τους. Ποιοι τα αντιμετωπίζουν στην «πλάκα» και ποιοι σοβαρά. Ο Κοψιάλης προχώρησε σε αναρτήσεις σχετικά με το μείζον θέμα που ταλανίζει την κοινωνίας. Τα οποία γραφόμενα (στήριξη σε φίλο του που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, like σε ομοφοβικά σχόλια) προκάλεσαν αντιδράσεις και οδήγησαν τον κόσμο να «απογειώσει» το hashtag #cancel_kopsialis στο Twitter.  

Εντύπωση μου έκαναν δύο πράγματα. Πρώτον, η αντίδραση από τα ίδια τα αδέλφια Αντετοκούνμπο. Τέσσερα τον αριθμό, ζωή και υγεία να έχουν. Όλοι τους σε ηλικία κατάλληλη για να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να είναι ενεργοί στα social media, να νιώθουν τον παλμό της ελληνικής κοινωνίας, όσα χιλιόμετρα κι’ αν απέχουν. Τι σημασία έχει, όταν δηλώνεις Έλληνας, αν είσαι στο Μιλγουόκι ή στο Νεπάλ; Άμεση ανάρτηση από το Team Antetokounbros για διακοπή της συνεργασίας με τον Κοψιάλη και πλέον η υπόθεση σπιτιού είναι αποκλειστικά δική τους. Ναι, όταν τα συγκεκριμένα αδέλφια ζουν στο «μαγικό» κόσμο τους (όπως τουλάχιστον πιστεύουμε εμείς), οι ίδιοι (ή ενδεχομένως το staff όσων είναι τριγύρω τους) αντιδρούν άμεσα και ενεργά. Και αυτό είναι προς τιμήν τους... 


Δεύτερο, η «αγάπη» προς influencer και «γίγαντες» των social media. Πόσο εύθραυστη είναι; Ορισμένες φορές ουδείς γνωρίζει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από βιντεάκια, αναρτήσεις, λόγια, σκέψεις, γραφόμενα. Απλά... ακολουθείς. Το ρεύμα, για να είσαι στη μόδα. Κοινωνία «λίγη», επηρεασμένη από την «κλεισούρα» του σπιτιού, από τη μόνιμη ενασχόληση με τα κινητά τηλέφωνα, από την αποστροφή (αναγκαστική και μη) στο... έξω. Το παιχνίδι στις πλατείες και στους δρόμους, έγινε «πάμε σπίτι να συνδεθούμε και να παίξουμε online». Ναι, φυσικά, στο 2022 βρισκόμαστε. Αλλά ορίστε οι συνέπειες. Μας αρέσει η άποψή του τάδε («τα λέει ωραία»), έφηβοι αγνοούν ολοένα και περισσότερο τις βάσεις των γονέων και «αποθεώνουν» πρόσωπα, τα οποία αύριο τους... απογοητεύουν.  

Ναι, εγώ ως πατέρας έφηβων παιδιών, ανησυχώ. Είναι έργο μου να τους οδηγήσω στο σωστό δρόμο. Και (αναμένοντας και την απάντηση της άλλης πλευράς, δεν σταυρώνουμε χωρίς να γνωρίζουμε) ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι σαν τους αδελφούς Αντετοκούνμπο, οι οποίοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και «βοηθούν» όλους εμάς με το ήθος τους.  

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0