Box to Box

Ρεάλ Μαδρίτης: Η άφιξη των Εμπαπέ και Χάαλαντ δημιουργεί μία επιθετική τριάδα από άλλον… Γαλαξία!

Ρεάλ Μαδρίτης: Η άφιξη των Εμπαπέ και Χάαλαντ δημιουργεί μία επιθετική τριάδα από άλλον… Γαλαξία!

Την εποχή των galacticos η Ρεάλ Μαδρίτης είχε, όχι μόνο έναν, σούπερ σταρ σε κάθε γραμμή της. Από την επόμενη σεζόν, η έννοια των καλύτερων του… Γαλαξία ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί εκ νέου, με τον ερχομό των Εμπαπέ (κλεισμένος) και Χάαλαντ (αναμένεται), να δημιουργεί μία θανατηφόρα επιθετική τριάδα, πλάι στον Βινίσιους Τζούνιορ.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

«Πετάει» η Ρεάλ Μαδρίτης. Πρωτοπόρος στη La Liga, προχωρά στην Ευρώπη, διεκδικεί τρόπαια εντός συνόρων, βρήκε την υγεία της με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο και διαθέτει δύο σούπερ σκόρερ. Ο Μπενζεμά είναι στα 15 γκολ, 7 ασίστ και ο Βινίσιους Τζούνιορ στα 10 γκολ, 5 ασίστ. Μόνο στην Ισπανία. Η σύνθεση της επίθεσης των Μαδριλένων αναμένεται να αποκτήσει συμπρωταγωνιστές α λα… Χόλιγουντ από το καλοκαίρι. Οι Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ επρόκειτο να γίνουν κάτοικοι «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Και άντε μετά να κρυφτούν οι αντίπαλοι αμυντικοί…

Ήδη ντύνεται στα «λευκά» ο Κιλιάν Εμπαπέ!

Η κατάσταση γύρω από την περίπτωση του Κίλιαν Εμπαπέ είναι ξεκάθαρη. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, η διορία για να ανανεώσει με την Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε, ο ίδιος τόνισε σε δηλώσεις του ότι επιθυμεί την ένταξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης και οι Παριζιάνοι απλά ελπίζουν να αλλάξει γνώμη. Από την άλλη, οι νομικοί εκπρόσωποι του 23χρονου Γάλλου άφησαν να εννοηθούν ότι υπάρχει προσύμφωνο με τη «βασίλισσα». Διέρρευσαν ακόμα και οικονομικά στοιχεία: 40 εκατ. ευρώ μπόνους υπογραφής, 21 εκατ. ευρώ ετήσια έσοδα για τον ποδοσφαιριστή στο 6ετές συμβόλαιό του.

Τα στατιστικά του Εμπαπέ τρομάζουν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που εντυπωσιάζουν. Πέραν των 150 γκολ που ξεπέρασε με τη φανέλα της ΠΣΖ, όλοι έχουν να λένε για την ωριμότητα την οποία διαθέτει, παρ’ ότι βρίσκεται μόλις στα 23 του χρόνια. Διέπρεψε σε μικρή ηλικία με τη Μονακό, πήγε το ’18 στην πρωτεύουσα και λάμπει ανάμεσα σε άλλα μεγάλα αστέρια στον Πύργο το Άιφελ. Διαθέτει, ωστόσο, τη διαύγεια να αφήσει στην άκρη τα προτεινόμενα - εξωπραγματικά - 36 εκατ. ευρώ (!) ετησίως από την πλευρά του τεχνικού διευθυντή Λεονάρντο και της Παρί, ώστε να ακολουθήσει το όνειρό του. Διότι τα χρήματα δεν είναι το παν. Και ευτυχώς το περιβάλλον του Εμπαπέ είναι αρκετό δυνατό για να το μεταφέρει στον Γάλλο σταρ.

Η διαβολική κλήρωση φέρνει αντιμέτωπες Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των «16» του UEFA Champions League. Φυσικά θα είναι στο επίκεντρο ο Εμπαπέ. Ο αγώνας με τη νυν κόντρα στη μελλοντική αγάπη. Πικάντικο!

Προ των πυλών ο Χάαλαντ, είτε μείνει, είτε όχι ο Μπενζεμά!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα ολοκληρώσει την παρουσία του στην Ντόρτμουντ το προσεχές καλοκαίρι. Κακά τα ψέματα, ήταν επιτυχία για τους Βεστφαλούς το γεγονός ότι παρέμεινε και αυτή τη σεζόν στις τάξεις τους. Ο Μίνο Ραιόλα, όμως, έχει υψηλές βλέψεις για το πουλέν του. Κι’ αν οι επαφές… κοντινού τύπου με την Μπαρτσελόνα αφήνουν τους φίλους των «μπλαουγκράνα» να ελπίζουν. Τα οικονομικά προβλήματα των Καταλανών τους βγάζουν αυτομάτως εκτός παιχνιδιού διεκδίκησης του Νορβηγού σκόρερ.

Και που θα έρθει ο Εμπαπέ στη Μαδρίτη, ουδείς θα πει όχι τον επιθετικό… συνωστισμό με τον Χάαλαντ. Ο άσος της Ντόρτμουντ θα επιλέξει ομάδα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Αυτό ζήτησε από τον Ραϊόλα, ώστε να γνωρίζει και ο ίδιος που θα αγωνίζεται και η Μπορούσια να κανονίσει την επόμενη ημέρα. Στα 75 εκατ. ευρώ η ρήτρα εξαγοράς από τους Γερμανούς, συν με μπόνους μεταγραφής, συν το μερίδιο για ατζέντη και πατέρα Χάαλαντ. Περίπου στα 200 εκατ. ευρώ το συνολικό πακέτο.

Και γιατί Ρεάλ; Ο Χάαλαντ απορρίπτει την Μπάγερν (που δεν αντέχει οικονομικά το συγκεκριμένο deal), θεωρεί ακόμα νωρίς να πάει στην Αγγλία (όσο κι’ αν το θέλει ο μπαμπάς Αλφ Ίνγκε) και δεν βλέπει με καλό μάτι τα όσα συμβαίνουν στη Βαρκελώνη, αν και συνέρχεται σιγά-σιγά.

Άρα, ο Αντσελότι (μαθημένος ο Ιταλός στις πολυτέλειες) μπορεί να διαθέτει του χρόνου τρεις σούπερ σταρ στην επίθεση. Βινίσιους, Εμπαπέ και Χάαλαντ. Και ο Μπενζεμά; Η MARCA υποστηρίζει πως μπορούν να χωρέσουν άπαντες. Στα άκρα Βινίσιους, Εμπαπέ, στην κορυφή ο Χάαλαντ και πιο πίσω ο Μπενζεμά. Προσωπικά δεν το υποστηρίζω αυτό το σενάριο. Θεωρώ ότι με την άφιξη των δύο νεαρών σταρ, των παικτών που υποτίθεται θα διαδεχθούν στην άμεση κόντρα των κορυφαίων τους Μέσι και Ρονάλντο, ο Μπενζεμά θα αποχωρήσει από τη Μαδρίτη. Αν και είναι ο ίδιος που επιθυμεί τον ερχομό του συμπαίκτη του στην Εθνική, Κιλιάν Εμπαπέ. Και πάλι…

Πως να περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου ο 34χρονος, έχοντας αυτά τα στατιστικά φέτος, έχοντας αποτελέσει έναν στυλοβάτη της Ρεάλ και όντας από τους θρυλικούς παίκτες της τελευταίας 15ετίας του συλλόγου. Το λένε οι αριθμοί, όσο και να διαφωνούν ορισμένοι. Όσο και να πιστεύουν ότι τα κατάφερε, γιατί έχει πίσω του την κορυφαία μεσαία γραμμή της Ευρώπης, με τους Μόντριτς, Κοος, Κασεμίρο. Σύμφωνοι. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Αλλά αν έχεις μπροστά έναν επιθετικό που τα «παστελώνει», τότε γίνεται πιο εύκολο. Στο δια ταύτα: ο Μπενζεμά θέλει να παίζει και πιστεύει ότι πρέπει να παίζει, ΒΑΣΙΚΟΣ, σε οποιαδήποτε ομάδα!

«Τρομάζει» κόσμο με τους νεοφερμένους ο Φλορεντίνο Πέρεθ

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να ανεβάσει τον πήχη. Να εκμηδενίσει αντιπάλους, αποκτώντας ότι καλύτερο κινείται στην αγορά, τουλάχιστον όσον αφορά στην επίθεση. Ακόμα και να μην έρθει ο Χάαλαντ, το Plan B ορίζει την απόκτηση του Ντούσαν Βλάχοβιτς της Φιορεντίνα. Εμείς κρατάμε το πρώτο σενάριο. Και ποιος δεν θα ήθελε να απολαύσει μία τριάδα, όπως είναι οι Χάαλαντ, Εμπαπέ και Βινίσιους να ζαλίζουν κάθε αντίπαλη άμυνα;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0