Box to Box

Νίκος Νιόπλιας: «Μιλάει» εντός και εκτός γηπέδου - Απογείωση του ΟΦΗ χάρη στη σύγχρονη και ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων του έμπειρου προπονητή

Νίκος Νιόπλιας: «Μιλάει» εντός και εκτός γηπέδου - Απογείωση του ΟΦΗ χάρη στη σύγχρονη και ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων του έμπειρου προπονητή
Η Super League Interwetten έχει ξανά τον μεγάλο και ισχυρό ΟΦΗ στη φαρέτρα της. Ο Νίκος Νιόπλιας τοποθετεί τη δική του «σφραγίδα» στην πορεία των Κρητικών και γνωρίζει πως να βάζει στη θέση του τη... μίρλα των οπαδών!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Συμπλήρωσε 533 λεπτά σε επίσημους αγώνες χωρίς να παραβιαστεί η εστία του. Τέσσερα στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο. Από τις 17 Οκτωβρίου δεν δέχτηκε γκολ από αντίπαλη ομάδα. Ο ΟΦΗ επενδύει στην οργάνωση, στην αγωνιστική πειθαρχία, στο αδυσώπητο κέντρο του (Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Τοράλ) και φυσικά στην καλοστημένη άμυνά του, γύρω από τον Πραξιτέλη Βούρο. Δηλαδή, έχει προπονητή τον Νίκο Νιόπλια. Αυτά είναι τα στοιχεία που διακρίνουν τον Έλληνα κόουτς. Χρόνια τώρα!

Είναι γνωστές οι αρετές του 56χρονου προπονητή, όπως και η γνώση του περί των πεπραγμένων στην κρητική ΠΑΕ. Άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια ήταν... τριγύρω στα δρώμενα του ΟΦΗ, αν και απείχε από τη θέση του προπονητή. Προσωπικά μου κάνει εντύπωση η... αναβάθμιση των ικανοτήτων του, οι νέες ιδέες που εφαρμόζει στο γήπεδο, η έλλειψη στασιμότητας των ιδεών του. Δεν είναι δεδομένο για μία παλιοσειρά των ελληνικών πάγκων.

Αλλά εδώ μιλάμε για τον Νίκο Νιόπλια. Όπου «μιλάει», ξεχωριστές και οι δηλώσεις του έπειτα από κάθε παιχνίδι. Πάντα έχει να πει κάτι. Συνήθως, τα λέει έξω από τα δόντια. Έτσι και μετά το τέλος του νικηφόρου 2-0 κόντρα στο Βόλο, στην καλύτερη εμφάνιση του Ομίλου την τελευταία διετία.

«Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε μέσα στη μίρλα, όλοι μας είχαν τελειωμένους. Πιο πολύ μας πειράζει που το λένε οι δικοί μας φίλαθλοι. Θέλουμε να μας πιστεύουν. Αν δεν παίξουμε καλά, θα έρθει και η κριτική. Φυσικό είναι αυτό, αλλά κριτική με επιχειρήματα».

Στοχευμένες, ξεκάθαρες, αγνές δηλώσεις. Έκκληση για πίστη και προσπάθεια ενίσχυσης προς ένα κοινό απαιτητικό, αλλά και έτοιμο να βοηθήσει την κατάλληλη στιγμή. Πρόκειται, ωστόσο, για ένα ελληνικό κοινό, ήτοι υπομονή στο μηδέν!
Η «καταραμένη» (κατά τον Νίοπλια) περσινή χρονιά ανήκει στο χρονοντούλαπο. Η σεζόν 2021-22 άρχισε με πολλές ισοπαλίες. Τώρα, όμως, έρχονται οι νίκες. Ήττα μοναδική από τον ΠΑΟΚ. Στην άμυνα παραβιάστηκε μόλις 8 φορές η εστία της. 5η θέση, 15 βαθμοί. Και όπως επίσης σχολίασε ο Νιόπλιας: «φαντάζεστε να γυρίσουν οι Ντε Γκουζμάν, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Ντουρμισάι, να βρουν φόρμα οι Ναμπί, Γιάννου».

Θέλουμε να το φανταστούμε και κυρίως να το δούμε. Το πρωτάθλημα χρειάζεται έναν δυνατό ΟΦΗ, χρειάζεται έναν Νίκο Νιόπλια να βλέπει πάμπολλα ευρωπαϊκά ματς, όπως κάνει όλη του τη ζωή, για να τα μεταφέρει στο παιχνίδι των Κρητικών, χάρη στο δικό του μαγικό ραβδί (που περιλαμβάνει δουλειά, δουλειά, δουλειά).

Εδώ έχουμε στο τραπέζι αρκετά καλούδια που καλύπτουν τον κάθε οπαδό και τον κάθε υγιή φίλαθλο του ποδοσφαίρου. Ο ΟΦΗ μαζεύει βαθμούς, που αποτελεί και την πεμπτουσία σε ένα πρωτάθλημα για την επίτευξη των στόχων, ενώ παίζει και ωραίο, θεαματικό, γρήγορο ποδόσφαιρο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0