Box to Box

Εθνική Ομάδα: Tα δύο παιχνίδια που (είναι απαράδεκτο να) κρίνουν τον Φαν’τ Σχιπ!

Εθνική Ομάδα: Tα δύο παιχνίδια που (είναι απαράδεκτο να) κρίνουν τον Φαν’τ Σχιπ!

Με την ποδοσφαιρική λογική να... αγνοείται, η ΕΠΟ, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από το ρεπορτάζ, περιμένει να κρίνει μέσα σε τρεις μόνο ημέρες και δύο μόνο παιχνίδια τη δουλειά 2.5 ετών του Ολλανδού τεχνικού στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας! 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

Τι θα λέγατε για κάποιες... γαλανόλευκης υφής, υποθέσεις εργασίας; Πάμε! Υπόθεση πρώτη, η εθνική μας ομάδα δε βλέπεται κόντρα στους Ισπανούς, οι διεθνείς μας αποκρούουν τις επιθέσεις της «φούρια ρόχα» κρεμασμένοι στα δοκάρια, με κάποιο μαγικό τρόπο δε δεχόμαστε γκολ και στη μία και μοναδική στιγμή που βγαίνουμε λίγο πιο ψηλά για να πιέσουμε ο Λαπόρτ γυρίζει την μπάλα στον Ουνάι Σιμόν, αυτός γλιστράει και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα! 1-0 το τελικό σκορ, ακολουθεί μια ακόμη χλωμή εμφάνιση κόντρα στο Κόσοβο συνοδευόμενη από μια... διαδικαστική νίκη, με το αποτέλεσμα στο Ισπανία - Σουηδία να μας ευνοεί κλείνουμε μια θέση στα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022

Υπόθεση δεύτερη! Η εθνική μας πραγματοποιεί κόντρα στην Ισπανία μία από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών, δημιουργεί αλλά και σπαταλά παράλληλα ένα σωρό κλασικές ευκαιρίες, καταφέρνει να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ με μια ομαδική προσπάθεια να την... πιείς στο ποτήρι! Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, χωρίς μέχρι και εκείνη τη στιγμή να μας έχει στο ελάχιστο απειλήσει, βρίσκει με μεγάλη δόση τύχης, απολύτως κόντρα στη ροή του αγώνα, γκολ ισοφάρισης με το τελικό 1-1 να μας αποκλείει και μαθηματικά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελευταίου παιχνιδιού κόντρα στο Κόσοβο! Σε αυτό το τελευταίο ματς, παρά την απογοήτευση, η εικόνα μας είναι και πάλι εξαιρετική, κλείνουμε τις υποχρεώσεις μας με εντυπωσιακή νίκη με σκορ 5-0!

Με βάση τα όσα επικοινωνεί εδώ και αρκετό καιρό η ΕΠΟ, κάτι του... τύπου «δεν έχουμε πάρει ακόμη τις οριστικές μας αποφάσεις, το μέλλον του Φαν’τ Σχιπ κρίνεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου» δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι στην πρώτη περίπτωση, στην περίπτωση των δύο απογοητευτικών αλλά αποτελεσματικών εμφανίσεων προφανώς και κρατάμε στην άκρη του πάγκου τον Ολλανδό, το «πλάνο Κατάρ» δεν μπορεί παρά να κριθεί επιτυχημένο από τη στιγμή που είμαστε ένα βήμα από την πρόκριση στο Μουντιάλ! Όσο για τη δεύτερη περίπτωση, την περίπτωση της εντυπωσιακής αλλά και... κενής νοήματος εικόνας, φαντάζομαι ότι η συνεργασία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τον πάλαι ποτέ αέρινο εξτρέμ του Άγιαξ δεν μπορεί να συνεχιστεί με το «πλάνο Κατάρ» να έχει αποτύχει! Ή μήπως όχι;

Kι αν όχι, γιατί; Είναι η εικόνα που μετράει, θα μπορούσε κάποιος να επιχειρηματολογήσει! Μα αν είναι, αν ήταν όντως η εικόνα που μετράει, γιατί περιμένουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια! Δεν έχουμε, ως εθνική ποδοσφαιρική αρχή, διαμορφωμένη άποψη για την εθνική επί ημερών Φαν’τ Σχιπ! Δεν έχουμε καταλάβει μετά από το τελευταίο κομμάτι του ομίλου της προκριματικής φάσης του EURO, ολόκληρη τη διαδικασία του UEFA NATIONS LEAGUE που ακολούθησε αλλά και τα 6/8 της διαδρομής μας στα Εuropean Qualifiers, τόσες αποστολές κατ' επιλογήν του Ολλανδού, 24 διαφορετικές ενδεκάδες, 24 διαφορετικές περιπτώσεις διαχείρισης αγώνων και κατά τη διάρκειά τους από την άκρη του πάγκου, επαφή, συγχρωτισμό και συνεννόηση με τον ίδιο τον προπονητή και το επιτελείο του, 2.5 χρόνια τώρα, αν μας κάνει ή όχι! Τι ακριβώς περιμένουμε αν όχι το αποτέλεσμα, γιατί όλα τα άλλα τα γνωρίζουμε ήδη, δε θα αλλάξουν μέσα σε τρεις ημέρες, από Πέμπτη σε Κυριακή, και δύο παιχνίδια!

Κι αν όντως περιμένουμε το αποτέλεσμα, πόσο λογικό είναι αλήθεια αυτό, να κρίνεται ως αποτυχημένος ο όποιος εκλέκτορας δεν καταφέρνει να οδηγήσει σε μία τόσο σύντομη και αμείλικτη διαδικασία ομίλου την εθνική μας σε καλύτερη θέση από την υπερδύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Ισπανία και την άκρως ανταγωνιστική στο υψηλότατο επίπεδο εδώ και τόσα χρόνια Σουηδία, στο νούμερο 17 της παγκόσμιας κατάταξης, 30 θέσεις υψηλότερα από την δική μας, ευρισκόμενη στο νούμερο 47, ομάδα! Και να κρίνεται μάλιστα, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, πάντα στην περίπτωση που το μέιζον είναι το αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες ημέρες για μια πορεία που κρατά από τον Ιούλιο του 2019!

Για να μη σας κουράζω άλλο με υποθέσεις, εκτιμήσεις, πιθανότητες και εξηγήσεις, αυτό που καταλαβαίνω, το «δέον γενέσθαι» κατά την άποψή μου είναι το εξής! Το ποδόσφαιρο είναι ένα, αποτελείται από πολλά διαφορετικά, το κάθε ένα με τη δική του βαρύτητα και αξία, μέρη αλλά είναι ένα! Σε ότι αφορά έναν προπονητή μετράει, σαφέστατα, η εικόνα της ομάδας, μετράνε τα αποτελέσματά της, μετράει η, από πλευράς του, διαχείριση ανθρώπων και καταστάσεων, μετράει η προοπτική που δίνει, μετράει και η προσωπικότητα του ίδιου, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, μετράει όμως, πρώτα και πάνω απ' όλα, στο τέλος της ημέρας, ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥ! Και για αυτό ακριβώς, το ποδόσφαιρο του Φαν’τ Σχιπ, από όποια πλευρά κι αν το εξετάσουμε, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχθώ, μου μοιάζει ανεπίτρεπτο, ότι η ομοσπονδία δεν έχει ξεκάθαρη άποψη άρα και κρίση! Με λίγα λόγια, θες να συνεχίσεις με τον Ολλανδό ή να τον αφήσεις και να πας παρακάτω; Θα έπρεπε ήδη να είχες αποφασίσει και όχι να περιμένεις τα δύο αυτά τελευταία παιχνίδια κόντρα σε Ισπανία και Κόσοβο για να το κάνεις! Είναι και άδικο, και, ίσως κυρίως, αντιποδοσφαιρικό!    

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0