Box to Box

Εθνική Γερμανίας: Τα «πουλάρια» έτοιμα να αναλάβουν δράση για την επόμενη ημέρα!

Εθνική Γερμανίας: Τα «πουλάρια» έτοιμα να αναλάβουν δράση για την επόμενη ημέρα!

Σε προγενέστερο κείμενο αναφερθήκαμε στην επιρροή του Χάνσι Φλικ στην Εθνική Γερμανίας. Ώρα να εστιάσουμε στο νέο αίμα της «μάνσαφτ», το οποίο ο ειδικός στην εκπαίδευση νεαρών ποδοσφαιριστών εκλέκτορας, μπορεί να σμιλέψει, ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η μεταβατική περίοδος.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Τη δεκαετία του ‘70 η Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ ήταν η φημισμένη παρέα των «πουλαριών». Στάθηκε όρθια απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, της απέσπασε πρωταθλήματα και αποτελούσε μία γερή προσθήκη στην άκρως πετυχημένη Εθνική Γερμανίας. Στην τωρινή έκδοση της «μάνσαφτ», η Γκλάντμπαχ δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο, τουλάχιστον σύμφωνα με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει (Γκίντερ, Νόιχαους, Χόφμαν). Αλλά η λέξη «πουλάρια» προσδίδει το νεαρό της ηλικίας, το οποίο είναι χαρακτηριστικό της γενιάς των Γερμανών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα χτυπήσουν γερά την πόρτα, αν δεν το κάνουν ήδη, της «μεγάλης» Εθνικής.

Η φουρνιά της U21 και οι «φτασμένοι» Βιρτς, Μουσιάλα!

Άκρως πετυχημένη η πορεία των «μικρών» της Γερμανίας σε επίπεδο Under 21, στο πρόσφατο Euro του καλοκαιριού. Ο 3ος τίτλος έγινε γεγονός, με το 1-0 κόντρα στην Πορτογαλία. Από τη συγκεκριμένη φουρνιά αποτελούν πλέον μόνιμα στελέχη στους «μεγάλους» οι Μπακού, Ράουμ και Σλότερμπεκ. Εσχάτως, για την τελευταία - αδιάφορη μιας και καπάρωσε την πρωτιά και το εισιτήριο για το Κατάρ - δυάδα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κλήθηκε και ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά, Λούκας Νμέτσα της Βόλφσμπουργκ.

Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που είχαν ενεργή συμμετοχή στην κατάκτηση του Euro U21. Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε τους Φλόριαν Βιρτς και Τζαμάλ Μουσιάλα. Στα 18 τους χρόνια πήραν άρωμα σπουδαίων διοργανώσεων στο Euro και συνεχίζουν να αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερες πρωτοβουλίες, όποτε έρχονται από τον πάγκο στα παιχνίδια της «μάνσαφτ». Ο Φλικ τους εμπιστεύεται, τους στηρίζει, τους εμψυχώνει, τους τροφοδοτεί με πληροφορίες, απαραίτητες για να ωριμάσουν ακόμα περισσότερο. Ο Μουσιάλα μετρά 9 συμμετοχές και 1 γκολ, ο Βιρτς είναι στα 4 παιχνίδια, χωρίς να έχει σκοράρει.

Στο... κάδρο μπήκε ξάφνου και ο Καρίμ Αντεγιέμι της Σάλτσμπουργκ. Παιδί των Ακαδημιών της Μπάγερν, το οποίο ένας Θεός ξέρει πως επέτρεψαν και χάθηκε μέσα από τα χέρια τους για τη γειτονική Ουντερχάχινγκ. Η Σάλτσμπουργκ δεν έκανε το ίδιο λάθος και στα 16 του τον έφερε στην Αυστρία. Τα επιτεύγματά του είναι πλέον γνωστά, ειδικά την τρέχουσα σεζόν. Ο Φλικ δεν χρειάστηκε πολύ να σκεφτεί αν θα τον καλέσει. Τρεις συμμετοχές και παρθενικό γκολ στις αρχές Σεπτεμβρίου κόντρα στην Αρμενία (6-0).

Ο Φλικ έχει χρόνο και ταυτόχρονα... δεν έχει

Η άνεση της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ, δίνει την ευκαιρία στον Χάνσι Φλικ να δοκιμάσει μερικούς παίκτες που θέλει στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια με Λιχτενστάιν και Αρμενία. Το ρόστερ του αποτελείται από 3 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 και 5 άνω των 30 ετών. Αν κρίνουμε από το γεγονός πως ορισμένοι στυλοβάτες της Εθνικής Γερμανίας είναι από 25 έως 28 ετών, καταλήγει εύκολα κανείς στο συμπέρασμα, πως η μεταβατική περίοδος βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Και προφανώς έτσι είναι. Αλλά. Το μεγάλο «αλλά». Μία μεγάλη διοργάνωση, για το επίπεδο και τα θέλω της συγκεκριμένης χώρας, είναι πετυχημένη μόνο αν στο τέλος σηκώσει τρόπαιο. Κάτι που συνέβη μία φορά στα 7 τελευταία τουρνουά στο Παγκόσμιο Κύπελλο (2014) και καμία στις 6 πρόσφατες εκδόσεις του Euro. Ελάχιστη συγκομιδή!

Το ζητούμενο για τον Φλικ είναι να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους Νόιερ, Μίλερ, Χούμελς, Ρόις στο ρόστερ, ώστε αυτοί να μεταφέρουν ακόμα περισσότερο την αύρα τους στους Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι, Σανέ και εν συνεχεία να βάλουν την πινελιά τους οι «πιτσιρικάδες». Τουλάχιστον έτσι, ο Φλικ, εξασφαλίζει ένα ορθολογικό μεταβατικό στάδιο. Εν συνεχεία είναι καθαρά θέμα ποιότητας, το αν η Γερμανία θα φτάσει στην κορυφή ή όχι.

Αυτό που κρατάμε από τους πρώτους μήνες παρουσίας του Χάνσι Φλικ στον πάγκο των Γερμανών, είναι η διάθεση να δώσει πρωταγωνιστικό, και όχι συμπληρωματικό, ρόλο στους μικρούς της παρέας. Και αυτοί έως τώρα, του ανταποδίδουν την εμπιστοσύνη και με το παραπάνω.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0