Box to Box

Παρί Σεν Ζερμέν: Πόσο απαραίτητοι είναι τελικά οι Μέσι και Ράμος στην PSG;

Παρί Σεν Ζερμέν: Πόσο απαραίτητοι είναι τελικά οι Μέσι και Ράμος στην PSG;

Οι Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Ράμος νιώθουν σαν... φοιτητές. Αν και, προ πολλού, ενήλικες, άλλαξαν ξαφνικά πόλη και πρέπει να δώσουν εξετάσεις από την αρχή. Στην Παρί Σεν Ζερμέν συναντούν αρκετά εμπόδια. Ίσως, όμως, να επέλεξαν λάθος Πανεπιστήμιο και αυτό να μην τους χρειάζεται.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Προειδοποιούμε από την αρχή του κειμένου, για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας. Θα μπούμε σε δύσβατα μονοπάτια και θα χρησιμοποιηθούν εκφράσεις που τείνουν να διαβαστούν ως ιεροσυλία, κυρίως προς έναν εκ των δύο ποδοσφαιριστών στους οποίους θα αναφερθούμε, τον κορυφαίο του αθλήματος. Ο έτερος ήταν ο επί χρόνια βράχος της άμυνας, ηγέτης και εσχάτως σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Αμφότεροι επέλεξαν τη γαλλική πρωτεύουσα ως επόμενο σταθμό της καριέρας τους, έως τώρα, ωστόσο, λάμπουν δια της απουσίας τους. Ο ένας αγωνιστικά, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα μας έχει συνηθίσει, και ο άλλος κυριολεκτικά, καθώς ένας τραυματισμός τον έχει «γονατίσει» από την αρχή της σεζόν.

Η πρωτιά της Ligue 1 δεν είναι το ζητούμενο. Πέρασαν 12 αγωνιστικές και η Παρί Σεν Ζερμέν οδηγεί την κούρσα με απόσταση οκτώ βαθμών από τη δεύτερη. Άρα, όλα μέλι-γάλα θα φανταζόταν κανείς στο ειδυλλιακό Παρίσι; Λάθος. Η ανάκτηση των κεκτημένων της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας απέχει αρκετά απ’ όσα είχαν σχεδιάσει οι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες τους.

Σκοπός ήταν να φέρουν στη γαλλική πρωτεύουσα τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου ή και όλων των εποχών (διαλέγετε και παίρνετε), όπως και έναν εξαιρετικό αμυντικό, ταυτισμένο με το Champions League, για τα «σοβαρά» ματς. Το έπραξαν. Με το αζημίωτο φυσικά. Όχι ότι άλλαξε ιδιαίτερα ο ετήσιος προϋπολογισμός των Καταριανών, ούτε ότι τους καίγεται καρφί για το μηνιαίο εισόδημα των δύο προαναφερθέντων.

Είναι καλύτερα που λείπουν τα δύο αστέρια της Παρί Σεν Ζερμέν;

Μπήκαμε, όμως, στο μήνα Νοέμβριο και οι Μέσι-Ράμος προς το παρών δίνουν λιγότερα απ’ όσα φαντάζονταν οι περισσότεροι φίλοι της PSG. Οι κακές γλώσσες έχουν να το λένε πως ο Λίο Μέσι παραμένει άσφαιρος στο γαλλικό πρωτάθλημα στις 5 πρώτες συμμετοχές του (326 λεπτά συμμετοχής), χωρίς καν να έχει μοιράσει ασίστ. Φτάνουν μάλιστα σε τέτοιο σημείο να χαρακτηρίζουν «θετικό» ότι ο Αργεντινός έμεινε στα αποδυτήρια με τη Λιλ και το 0-1 έγινε 2-1. Μυϊκός τραυματισμός by the way η διάγνωση, εκτός δράσης για άγνωστο χρονικό διάστημα. Πρόλαβε τουλάχιστον να σκοράρει τρία γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ (δύο στην ανατροπή με τη Λειψία). Προσωρινά, λοιπόν, μαγεία τέλος. Η όποια, σίγουρα ισχνή, παρουσιάστηκε έως τώρα από το νέο... αξιοθέατο στον Πύργο του Άιφελ.

Η περίπτωση του Σέρχιο Ράμος είναι πιο εύκολη. Κανείς δεν περιμένει από εκείνον τα πάντα, όπως στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ούτε καν να σκοράρει από την «άσπρη βούλα». Ο Ισπανός, όπως είναι λογικό, χρειάζεται για να επιφέρει μία αμυντική σταθερότητα. Οι Παριζιάνοι έδωσαν φέτος 16 επίσημα παιχνίδια. Στα πέντε μόλις κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Αν κρίνουμε ότι οι έξι από τις 12 νίκες ήρθαν με ένα γκολ διαφορά, τότε γίνεται αντιληπτό ότι ο πρώην αρχηγός της «βασίλισσας» είναι φουλ απαραίτητος στα μετόπισθεν. Αλλά είναι τραυματίας. Καιρό τώρα (από τις 5 Μαΐου). Το σώμα του δεν αντιδρά όπως παλιά και η Παρί αναμένει. Για πόσο, είναι ένα καλό ερώτημα...

Επίθεση από τα γαλλικά media!

Αντιμετωπίζουμε ρεαλιστικά τα πράγματα. Ο Μέσι είναι 34 και ο Ράμος 35 ετών. Τραυματισμοί θα προκύψουν. Αμφότεροι παίζουν στο κόκκινο για τουλάχιστον 16 χρόνια. Προκαλεί εντύπωση, πάντως, η συμπεριφορά των γαλλικών Media απέναντι στους δύο σούπερ-σταρ. Για τον πρώην ηγέτη της Μπαρτσελόνα η Le Figaro τιτλοφορεί το προσβλητικό «Ήταν 45 ανάξια λεπτά για το ταλέντο του Μέσι». Ενισχύει την άποψη του Τύπου ο τεχνικός διευθυντής της Παρί, Λεονάρντο: «θα μαθαίναμε σε ποια θέση ταιριάζει ο Μέσι, αλλά τους τελευταίους μήνες είναι περισσότερο στην Εθνική Αργεντινής, παρά σε εμάς». Άουτς...

Περί Ράμος το ανάγνωσμα από την Le Parisien: «Προκύπτει ανησυχία για τον τραυματισμό του και υπάρχει η σκέψη από το κλαμπ να λυθεί η συνεργασία τους». Ισπανοί δημοσιογράφοι τονίζουν ότι για να αποκαλύπτει το εν λόγω σενάριο η γαλλική εφημερίδα, έχει δοθεί inside πληροφορία από την PSG. Ήτοι, ίσως να μην συγκαταλέγεται στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας ένας πρόωρος χωρισμός.

Μέσι και Ράμος έχουν να δώσουν εξετάσεις...

Ο Λιονέλ Μέσι, είναι τόσο ξεκάθαρο όσο φαίνεται, δεν αισθάνεται πλέον σαν στο σπίτι του. Το Παρίσι δεν είναι Βαρκελώνη. Όχι ακριβώς σαν να ξεκινάει από το... μηδέν. Εντούτοις αν δεν προσφέρει ότι και στην Μπάρτσα, τότε ούτε καν ο GOAT θα αποφύγει την κριτική των Καταριανών-Γάλλων.

Ο Σέρχιο Ράμος πρέπει πρώτα να μπει στα βαθιά για να κριθεί. Αγωνιστικά τουλάχιστον. Η τωρινή κατάσταση, ωστόσο, μοιάζει να ρίχνει όλο το βάρος στον Ισπανό στόπερ, σαν να ευθύνεται ο ίδιος για τον τραυματισμό του.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να υποστηρίξουμε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν είναι καλύτερη (φτου, φτου, φτου) ΧΩΡΙΣ έναν Λιονέλ Μέσι. Άντε και χωρίς έναν Σέρχιο Ράμος. Τούτη τη στιγμή, όμως, δύο πολύ βαριά ονόματα του κλαμπ μονοπωλούν την ειδησεογραφία για μη θετικές ειδήσεις. Κατά την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση θα είναι σαν να δίνουν εξετάσεις από την αρχή, μιας και το νέο κοινό τους είναι απαιτητικό και ξεχνάει εύκολα...

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0