Box to Box

Ο Γιαννίκης θα κριθεί στην ΑΕΚ από τα αποτελέσματα, όχι από το καλό ποδόσφαιρο, που είναι μπόνους, αλλά αξίζει την ευκαιρία!

Ο Γιαννίκης θα κριθεί στην ΑΕΚ από τα αποτελέσματα, όχι από το καλό ποδόσφαιρο, που είναι μπόνους, αλλά αξίζει την ευκαιρία!
Ξεκινάμε με κάτι πολύ βασικό: Είχε πολλές και καλύτερες επιλογές η ΑΕΚ πριν αποφασίσει για τον Γιαννίκη; Όχι είναι η απάντηση. Δεύτερον, υπήρχε δυνατότητα να φέρει τον Πεπ ή τον Κλοπ ή τον Αντσελότι και δεν το έκανε; Όχι φυσικά! Αν και ακόμα και με έναν από αυτούς θα υπήρχαν διάφοροι που θα λέγανε πως δεν γουστάρουν! Συνεπώς ας στηρίξουν οι οπαδοί της την επιλογή ενός πραγματικά ελπιδοφόρου προπονητή και ας σταματήσει η μόνιμη ελληνική γκρίνια ξερολισμού!
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ήταν το καλοκαίρι του 1999 όταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης αποφάσισε να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο και να δώσει την θέση του προπονητή στον Παναθηναϊκό στον Γιάννη Κυράστα! Ένα όνομα που είχε συνδεθεί ποδοσφαιρικά με τον Παναθηναϊκό και παλαιότερα με τον Ολυμπιακό, αλλά ως προπονητής είχε δουλέψει με επιτυχία σε ομάδες εκτός της πρώτης εξάδας της βαθμολογίας. Οι περισσότεροι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν μουδιάσει και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΦΙΛΑΘΛΟΣ με τίτλο «Πέταξε λευκή πετσέτα ο Βαρδινογιάννης» είχε σχολιαστεί εντονα!

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Κυράστας έφτιαξε έναν  Παναθηναϊκό που πάλεψε στα ισα με τον Ολυμπιακό και (δικαιούτο πιθανώς να κατακτήσει) το πρωτάθλημα το 1999-2000, παίζοντας πολύ μοντέρνο ποδόσφαιρο και  δημιούργησε την ομάδα που ουσιαστικά έφτασε μακριά, μέχρι τα προημιτελικά (μέσω δύο γύρων ομίλων) στο Champions League το 2002. Ο πεσιμισμός εκείνου του καλοκαιριού, αποδείχτηκε πλήρως λανθασμένος και χωρίς φυσικά να θέλει κανείς να κάνει σύγκριση με το τι μπορεί να πετύχει ο Γιαννίκης στην ΑΕΚ, η αναφορά γίνεται ως ζήτημα μόνιμης απαξιωτικής τακτικής!

Στην ΑΕΚ η αλήθεια είναι πως δεν έχει υπάρξει σοφή διαχείριση στις περιπτώσεις των προπονητών που πέρασαν από τον πάγκο της όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά και πιο πριν.

Ό,τι και να λέμε, όμως, και ότι κι αν ζητήσει ο οποιοσδήποτε από πλευράς διοίκησης της «Ένωσης», η γράψει οποιοσδήποτε δημοσιογράφος, ως ανάλυση όλα τα κρίνει το αποτέλεσμα! Όσο και να θέλουμε να λέμε για το τι μπορεί ένα παιδί που έχει σπουδάσει σε μία από τις καλύτερες προπονητικές σχολές στον κόσμο και παρουσίασε μία πολύ ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική πρόταση στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννενα με επιθετικό και καλό ποδόσφαιρο, να πετύχει στην ΑΕΚ δεν θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις αλλά από το εαν θα κερδίζει ματς.

Υπάρχει μία μόνιμη επωδός, την οποία ακούει κάποιος στα ραδιόφωνα όταν βγαίνουν οι οπαδοί να συζητήσουν που κάνει λόγο για το μπαλίτσα να βλέπουμε και αυτό είναι το σημαντικό! Φυσικά δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο!
Όλοι λατρεύουν τη νίκη και συνήθως είναι έτοιμοι να παραβλέψουν τον τρόπο που επιτεύχθηκε από τη στιγμή που μία ομάδα αρχίζει να παίρνει αποτελέσματα και να διεκδικεί τίτλους. Εάν συνοδευτεί, από ωραίο ποδόσφαιρο είναι μπόνους αλλά όχι προαπαιτούμενο! Τι λέγαμε για τον Κυράστα και το 1999 στον Παναθηναϊκό; Τα αποτελέσματα ήρθαν αμέσως και έδωσαν χρόνο και ταυτόχρονα υπήρχε και μία εικόνα καλού ποδοσφαίρου που βοηθούσε στο να δοθεί ακόμα περισσότερος χρόνος… και μετά ήρθαν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και πάει λέγοντας!

Ο Γιαννίκης φυσικά, λοιπόν, θα κριθεί από τα αποτελέσματα ωστόσο πρέπει να στηριχθεί διότι δεν είναι εύκολο με το πρώτο και με το δεύτερο και με το τρίτο παιχνίδι να έρθουν όλα όπως τα θέλουν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Για μία ομάδα που δεν έχει στα χέρια του από το καλοκαίρι, δεν έχει κάνει την προετοιμασία, δεν είναι επιλογή του οι ποδοσφαιριστές χρειάζεται να πάρει ανάσες και να του έρθουν κάπως στην αρχή βολικά τα αποτελέσματα ώστε να έχει περισσότερο χρόνο να δουλέψει και τον Ιανουάριο να γίνουν οι οποίες προσθήκες. Το καλό είναι ότι το ρόστερ έχει πολύ ποιοτικό χαρακτηριστικό, κάτι που θα τον βοηθήσει για το στυλ ποδοσφαίρου που του αρέσει να μπορέσει σύντομα να περάσει τις ιδέες του στους ποδοσφαιριστές. Εύχομαι ειλικρινά και από την καρδιά μου να τα πάει καλά γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται να στηρίξει κάποια στιγμή νέα παιδιά με ικανότητες που να πάρουν ευκαιρίες και να βγουν στο προσκήνιο.

Θα ξαναπώ, ωστόσο, πως ο οπαδός είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ον: Είναι έτοιμος να αποθεώσει αλλά πάνε έτοιμος να κατασπαράξει. Καλή δύναμη εύχομαι στον Αργύρη Γιαννίκη, που δεν τον ξέρω προσωπικά, ούτε έχουμε καν μιλήσει στο τηλέφωνο! Ωστόσο, εάν τα πάει καλά θα είναι ένα μεγάλο κέρδος και για την ομάδα που τον στήριξε, φυσικά για τον ίδιο, αλλά πάνω απ’ όλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο που θα έχει την ικανοποίηση να δει ένα νέο παιδί να παίρνει τα εύσημα σε μία χώρα που δεν δίνει εύκολα εύκαιρες!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0