Betpost

Κέιν για πρώτος σκόρερ της Premier League, με Σαλάχ, Χάαλαντ και Νούνιες να ακολουθούν!

Κέιν για πρώτος σκόρερ της Premier League, με Σαλάχ, Χάαλαντ και Νούνιες να ακολουθούν!

Την περασμένη σεζόν ο Μοχάμεντ Σαλάχ κυνηγώντας το βραβείο του κορυφαίου γκολτζή αλλά και το νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ – το καλύτερο στα χρονικά του συλλόγου – σταμάτησε στα 23 τέρματα. Μαζί του και ο Σον, ο οποίος με τα γκολ του απέναντι στη Νόριτς, κατάφερε να τον φτάσει στην τελευταία αγωνιστική και να οδηγήσει την Τότεναμ στην επιστροφή της στο Champions League. Φέτος όμως, τι θα συμβεί;

Μεγάλη μάχη για τα «κανόνια» των ομάδων της Premier League. H επίθεση των Big-6 έχει η καθεμιά και από έναν ποδοσφαιριστή που... αξίζει το ποντάρισμα και την παρακολούθηση των όσων περιμένει όλος ο κόσμος να δει από εκείνους. Τα... θηρία του κορυφαίου πρωταθλήματος, θα μπουν στην αρένα και μία «βόλτα» στα πεπραγμένα τους είναι αρκετή…

Τι εννοούμε με αυτό; Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πλέον στο ρόστερ της τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Έναν ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά, παρότι ουδείς τοποθετεί στην συζήτηση το επιχείρημα πως μόνο ο Κουν Αγουέρο είχε κάνει τόσο μεγάλη αίσθηση με τις εμφανίσεις του στην πρώτη σεζόν του στην Premier League. Συν ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει δει ποτέ παίκτη των «πολιτών» να αναδεικνύεται σε πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, εξαιρώντας το γεγονός πως η Μάντσεστερ Σίτι έχει κατακτήσει τέσσερα από τα τελευταία πέντε πρωταθλήματα.

Ακολουθεί ο Ντάργουϊν Νούνιες, που ήδη άνοιξε λογαριασμό για την Λίβερπουλ στο Community Shield, σκόραρε απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, πήρε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Σαλάχ και μοιάζει πως θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην κορυφή της επίθεσης των «κόκκινων» τη νέα σεζόν, δίνοντας τους την δυνατότητα να έχουν ένα κανονικό σέντερ φορ στην περιοχή και ως εφεδρικό πλέον τον Ντιόγο Ζότα.

Φεύγοντας από τις δύο μακράν πιο ποιοτικές ομάδες του «Νησιού», περνάμε στην Τσέλσι. Την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η εν δυνάμει κορυφαία ομάδα του κόσμου. Οι «μπλε» παραχώρησαν δανεικό τον Ρομέλου Λουκάκου, ενδέχεται να συμβεί το ίδιο και με τον Τίμο Βέρνερ, πήραν τον Ραχίμ Στέρλινγκ στα άκρα αλλά γενικώς η αίσθηση είναι πως ούτε ο Χάβερτς, ούτε ο Πούλισικ μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ίσως μπορεί ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, σε περίπτωση που το ενδιαφέρον των Λονδρέζων ευδοκιμήσει.

Τέλος, έχουμε την Άρσεναλ και την Τότεναμ, που ενίσχυσαν σταθερά την επιθετική τους λειτουργία, αλλά διαθέτουν και σταθερές αξίες. Τέτοιος είναι ο Χάρι Κέιν, που είναι και ο μοναδικός παίκτης στον 21ο αιώνα στην Premier League που έχει αναδειχθεί πρώτος σε γκολ και ασίστ στην ίδια σεζόν, τέτοιος είναι ο Σον, που πέρυσι «έπιασε» τον Σαλάχ στον πίνακα των σκόρερ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον ανερχόμενο Μπουκάγιο Σάκα, που πέρυσι πήρε από το χέρι τους «κανονιέρηδες» και τους οδήγησε μία «ανάσα» από την τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Όσον αφορά τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, το εντυπωσιακό του ξεκίνημα τον έχει τοποθετήσει στην κουβέντα για τον φετινό, κορυφαίο σκόρερ, ακόμη και αν δεν έχει πετύχει ποτέ στην καριέρα του στην Premier League 14+ γκολ. Ίσως επειδή στη Σίτι δεν εκτελούσε τα πέναλτι, πράγμα που στην Άρσεναλ θα κάνει είτε αυτός, είτε ο Μπουκάγιο Σάκα.

Αίνιγμα αποτελεί ξανά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε πέρυσι 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και 18 στο πρωτάθλημα, αλλά φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά, καθώς παρουσιάζεται… ξενερωμένος. Ακόμη όμως και να μην ήταν… Μπορεί ο Πορτογάλος και πάλι στα 37 του, να είναι ο πιο αποτελεσματικός ποδοσφαιριστής των «κόκκινων διαβόλων»; Και αν δεν μπορεί αυτός, υπάρχει παίκτης στο ρόστερ που να καταρρίψει τον αριθμό των 20+ γκολ που δεν έχει λάβει χώρα από το 2012 και τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι; Οψόμεθα…

Εσείς, ποιον θα επιλέγατε για τον πρώτο σκόρερ της νέας σεζόν; Οι περισσότεροι θα τοποθετούσαν στην κορυφή των προτιμήσεών τους τον Χάρι Κέιν. Βασικός στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε, αρχηγός, με τεράστιο πλουραλισμό στον τρόπο σκοραρίσματος και με το πλεονέκτημα των εκτελέσεων πέναλτι στο… τσεπάκι.

Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί το στατιστικό και αν ο Χάρι Κέιν θα αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ της Premier League, με τεράστιο ανταγωνισμό γύρω του!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0