Basket Talk

Ο Σπανούλης «μίλησε» ξανά: Μετά τον Ολυμπιακό, η Μονακό… έσβησε και τον Παναθηναϊκό!

Ο Σπανούλης «μίλησε» ξανά: Μετά τον Ολυμπιακό, η Μονακό… έσβησε και τον Παναθηναϊκό!

Μετά τον Ολυμπιακό, σειρά πήρε ο Παναθηναϊκός AKTOR! Η Μονακό του Βασίλη Σπανούλη έκανε το 2/2 κόντρα στις ελληνικές ομάδες, καθώς νίκησε και την ομάδα του Εργκίν Αταμάν με 92-84 για την όγδοη αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Στράζελ «άνοιξε» το σκορ από την περιφέρεια για τη Μονακό, με τον Γιούρτσεβεν να μειώνει για τον Παναθηναϊκό AKTOR (3-2). Ο Γκραντ έκανε το 3-4, ενώ οι γηπεδούχοι πήραν ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων, μετά από καλάθια των Ντιάλο,  Μπλόσομγκεϊμ και Στράζελ (9-4). Οι «πράσινοι» πλησίασαν στο καλάθι, με τον Ερνανγκόμεθ να πετυχαίνει τρίποντο για το 9-7. Ο Μπλόσομγκεϊμ διαμόρφωσε το 11-7, μετά από βολές, ενώ οι Ναν και Μήτογλου ισοφάρισαν για τους «πράσινους» (11-11). Οι δύο ομάδες βρίσκονταν αρκετά κοντά στο σκορ, με τους Μονεγάσκους να καταφέρνουν να βγαίνουν μπροστά με διαφορά οκτώ πόντων (22-14). Ο Ερνανγκόμεθ έδωσε λύση στην ελληνική ομάδα από μακριά, ενώ ο Μίροτιτς έβαλε δύο βολές για το 24-17. Ο Ναν πέτυχε τρίποντο για το 24-20, με τον Νέντοβιτς να δίνει με τον ίδιο τρόπο απάντηση, δίνοντας προβάδισμα επτά πόντων στη Μονακό στο τέλος του δεκαλέπτου (27-20).

Ο Ερνανγκόμεθ  κατέγραψε ένα προσωπικό 4-0 σερί, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να πλησιάζει στους τρεις (27-24). Οι Οκόμπο και Νέντοβιτς έδωσαν «ανάσα» στη Μονακό για το 31-24. Στη συνέχεια η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έκαναν τη διαφορά διψήφια με τους Τζέιμς και Τάις να σκοράρουν για το 47-34. Οι Σλούκας και Μπλόσομγκέϊμ αντάλλαξαν τρίποντα για το 50-37, ενώ ο Ναν έκανε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, κάνοντας τη διαφορά μονοψήφια, πριν το τέλος του ημιχρόνου (50-41).

Αρκετά δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού AKTOR στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Ναν, Ερνανγκόμεθ και Γκραντ να «μαζεύουν» γρήγορα τη διαφορά (50-48). Ο Τζέιμς «έσπασε» το σερί των «πράσινων», κάνοντας το 52-50, ενώ ο Μπλόσομγκεϊμ να διαμορφώνει το 54-50. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ανέβασαν ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ, ξεφεύγοντας με διαφορά 12 πόντων (65-53). Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δεν μπόρεσαν να βρουν λύση, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 68-58, υπέρ της Μονακό.

Στην τέταρτη περίοδο, οι Όσμαν και Ναν σκόραραν και μείωσαν σε 70-62. Παρόλα αυτά, ένα τρίποντο του Μίροτιτς και ένα καλάθι του Χέιζ έγραψαν το 75-62 για τους γηπεδούχους. Ο Ναν έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό (75-64), με τον Μίροτιτς να απαντά με βολές για το 77-64. Ο Νέντοβιτς ανέβασε κι άλλο τη διαφορά με τρίποντο (80-64), με τους Στραζέλ και Οκόμπο να εκτοξεύουν το γαλλικό προβάδισμα πάνω από τους 20 πόντους (87-66), καθιστώντας διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά. Ο Ναν έριξε τη διαφορά με τρίποντο (87-71), πριν εκτελέσει εύστοχα δύο βολές για το 87-73. Ο Τάις κάρφωσε εμφατικά (89-73), με τον Ναν να παίζει… μόνος του για τον Παναθηναϊκό και να γράφει το 89-75. Ο Στραζέλ συνέχισε το εξαιρετικό του παιχνίδι με μακρινό σουτ (91-75), με τον Σλούκα να ρίχνει τη διαφορά στους 12 με συνεχόμενους πόντους (91-79). Ο Όσμαν έκανε μονοψήφιο το προβάδισμα των γηπεδούχων με τρίποντο (91-82), με μερικά διαδικαστικά δευτερόλεπτα να απομένουν και τη Μονακό να παίρνει εύκολη νίκη.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης