Basket Talk

«Πράσινη» πρεμιέρα στην EuroLeague: Ο Παναθηναϊκός «λύγισε» την Μπάγερν και... έστειλε μήνυμα ενόψει της συνέχειας! (video)

«Πράσινη» πρεμιέρα στην EuroLeague: Ο Παναθηναϊκός «λύγισε» την Μπάγερν και... έστειλε μήνυμα ενόψει της συνέχειας! (video)
Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τη φετινή του πορεία στην EuroLeague ο Παναθηναϊκός AKTOR, καθώς επιβλήθηκε της Μπάγερν Μονάχου με 87-79 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, δείχνοντας από την αρχή ότι διαθέτει την ποιότητα και τη δυναμική για... μεγάλα πράγματα.

Ο Σορτς αστόχησε στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού AKTOR, με τον Μάικ να «ανοίγει» το σκορ για την Μπάγερν Μονάχου. Ο Χολμς έκανε το 2-2 για τους «πράσινους», ενώ ο ίδιος έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του, ευστοχώντας από την γραμμή των ελευθέρων βολών (4-2). Ο Γκέιμπριελ έκανε το 4-3, με τον Μάικ, στη συνέχεια, να σκοράρει τρίποντο και να βάζει μπροστά τους Γερμανούς (4-6). Ο Γιόβιτς διαμόρφωσε το 4-8, με τον Ρογκαβόπουλο να κερδίζει φάουλ στο τρίποντο, φέρνοντας το ματς στα ίσα (8-8). Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ματς, με τις δύο ομάδες να μένουν αρκετά κοντά στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 23-21, υπέρ του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ο Σλούκας έβαλε τους πρώτους πόντους της περιόδου, με τον ΜακΚόμαρκ να απαντάει για τους Γερμανούς (25-24). Ο Γιουρτσεβέν έστειλε έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, σκοράροντας βολές (27-24). Ο Μπάλντγουιν σκόραρε τρία συνεχόμενα τρίποντα, βάζοντας μπροστά τους Βαυαρούς (29-30), με τον Ναν να δίνει απάντηση για το 31-30. Οι ομάδες παρέμεναν κοντά στο σκορ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μία μικρή διαφορά, μετά από προσωπικές ενέργειες του Σαμοντούροφ (37-32). Μέις ευστόχησε από μακριά, με τον Ρογκαβόπουλο να απαντάει με τον ίδιο τρόπο για το 40-35. Οι Ναν και Γιουρτσεβέν έδιναν πόντους στην ομάδα τους, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό AKTOR στα αποδυτήρια με προβάδισμα έξι πόντων (47-41). 


Με ένα 5-0 ξεκίνησε η Μπάγερν Μονάχου, με τους Μάικ και Μάις να μειώνουν στον πόντο (47-46). Ο Γκραντ ευστόχησε για τον Παναθηναϊκό AKTOR από μακριά για το 50-46, ενώ ο Γκέιμπριελ έκανε το 50-48. Οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν σε συνεχόμενες επιθέσεις, με τους «πράσινους» να το εκμεταλλεύονται και να πηγαίνουν στο +10, μετά από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Ναν (60-50). Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν «έχτισαν» διψήφια διαφορά, πηγαίνοντας μέχρι το +11 (64-53), όμως οι φιλοξενούμενοι, μετά από καλάθια των Τζέσαπ και Γκέιμπριελ, μείωσαν στους επτά, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με 68-61.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με μία ασίστ, μία τάπα και ένα καλάθι του Σαμοντούροφ, ο οποίος υπέγραψε το 72-61. Ο ΜακΚόρμακ έκανε ένα εκπληκτικό κάρφωμα, με τον Σλούκα να απαντάει με lay-up και τρίποντο για το 77-65. Ο Μάικ μείωσε με δύσκολο σουτ (77-67), με τον Ρογκαβόπουλο να ευστοχεί σε δύο βολές για το 79-67. Ο Ρογκαβόπουλος με τον Ναν ανέλαβαν δράση και διατήρησαν μπροστά τον Παναθηναϊκό στις απέλπιδες προσπάθειες της Μπάγερν να αντιδράσει, με τους γηπεδούχους να παίρνουν άνετα τη νίκη.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης