Η Ελλάδα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ημιτελικού του Eurobasket 2025, γνωρίζοντας βαριά ήττα από την Τουρκία με 94-68. Έτσι, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα επικεντρωθεί στον μικρό τελικό με τη Φιλανδία, στοχεύοντας το χάλκινο μετάλλιο.
Με ένα 7-0 ξεκίνησε το ματς η Τουρκία, με τον Οσμάν να σκοράρει, ενώ ο Ντόρσεϊ σταμάτησε το σερί, πετυχαίνοντας τρίποντο για την Ελλάδα (3-7). Στη συνέχεια, ο Οσμάνι έκανε το 3-12, με τους Ντόρσει και Γιάννη να απαντούν για το 8-12. Ο Οσμάνι «πλήγωσε» ξανά την άμυνα της Εθνικής μας από μακριά, διαμορφώνοντας το (8-15). Ο Παπανικολάου έκανε το 10-15, ενώ ο Χαζέρ έστειλε στο +7 την Τουρκία (10-17). Προς το τέλος του δεκαλέπτου το σύνολο του Εργκίν Αταμάν πήγε στο +12 (10-12), με τους Κώστας Αντετοκούνμπο και Καλαϊτζάκη να ρίχνουν τη διαφορά στους οκτώ (16-24), ενώ ο Λάρκιν έστειλε την Τουρκία ξανά στο +10, στη λήξη της περιόδου (16-26).
Η «γαλανόλευκη» κέρδισε φάουλ, στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Σαμοντούροφ να ευστοχεί στη μία από τις δύο βολές (17-26). Ωστόσο, η Εθνικής μας μείωσε στους έξι, με τον Καλαϊτζάκη να σκοράρει από την περιφέρεια (20-26). Ο Σενγκούν έβαλε τον πρώτο του πόντο από την γραμμή των βολών, με τον Χαζέρ, στη συνέχεια, να σκοράρει και να μεγαλώνει το προβάδισμα της Τουρκίας (20-29). Η Ελλάδα έκανε αρκετά λάθη, με την αντίπαλο να το εκμεταλλεύεται να πηγαίνει ξανά στο +13 (20-33). Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη κατάφεραν να μειώσουν, όμως οι Τούρκοι έβγαλαν αντίδραση, στέλνοντας τη διαφορά στο +19 (24-43), αναγκάζοντας τον προπονητή της Εθνικής μας να πάρει time-out. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να σταματήσει τον ρυθμό των αντιπάλων, με την Τουρκία να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 18 πόντων (31-49).
Οι Λάρκιν και Σενγκούν «έγραψαν» το 31-53 για την Τουρκία, με τον Σλούκα να πετυχαίνει τρίποντο για το 34-55. Οι άμυνα των Ελλήνων ήταν αδύναμη, δίνοντας το δικαίωμα στους παίκτες του Αταμάν να σκοράρουν εύκολα στις επιθέσεις του (36-59). Η Εθνική μας συνέχιζε να είναι αναποτελεσματική και στις δύο πλευρές του παρκέ, μένοντας πίσω 26 πόντους (40-66). Οι Σλούκας και Κ. Αντετοκούνμπο έκανε το 46-66, με τους Σενγκούν και Λάρκιν να δίνουν άμεσα απάντηση (44-69). Η Τουρκία συνέχιζε να είναι κυρίαρχη, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 51-72.GIANNIS PUT EVERYBODY ON A POSTER ?#EuroBasket | #MakeYourMark pic.twitter.com/M39IW9EmDB
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) September 12, 2025
Μια διαφορά που αποδείχθηκε... βουνό και μη αναστρέψιμη για τη χώρα μας, με τους Τσέντι Όσμαν και Οσμάνι να ανεβάζουν τη διαφορά μέχρι και το +28 (59-87), με τον Μπιτίμ λίγο αργότερα να κάνει το +30 και το 91-61 στο 38'. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει η Εθνική μας ήταν να μειώσει στο τελικό 94-68 με τους Λαρεντζάκη, Θανάση και Καλαϊτζάκη.






