Basket Talk

Οσμάν και Σενγκούν γλίτωσαν την Τουρκία - Πρόκριση στα προημιτελικά με 85-79 επί της Σουηδίας!

Οσμάν και Σενγκούν γλίτωσαν την Τουρκία - Πρόκριση στα προημιτελικά με 85-79 επί της Σουηδίας!

Ο Τζέντι Όσμαν... πυροβολούσε πίσω από τα 6,75μ., ο Αλπερέν Σενγκούν ήταν ξανά κυρίαρχος στη ρακέτα και η Τουρκία προσπέρασε -με δυσκολία- το εμπόδιο της Σουηδίας (85-79), για να προκριθεί στους «8» του EuroBasket. 

 

Οι Τούρκοι άνοιξαν τον... χορό των νοκ - άουτ ερχόμενοι με φόρα από το 5-0 στη Φάση των Ομίλων. Η Σουηδία τους έβαλε δύσκολα, αλλά η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που δεν σούταρε καλά και δεν μπορούσε να κυριαρχήσει, έκανε τελικά τη... δουλειά, για να περάσει στα προημιτελικά του EuroBasket 2025. Για να φτάσει στους «8» χρειάστηκε τόσο ένα 14-0 στην 3η περίοδο, όσο και τη μεγάλη εμφάνιση των ηγετών της στην τελική ευθεία.

 

Πλέον, οι Τούρκοι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Πολωνία - Βοσνία. Θυμίζουμε πως η ομάδα του Αταμάν ανήκει στο... μονοπάτι της Εθνικής Ελλάδας, την οποία μπορεί να συναντήσει στους «4», αν αμφότερες φτάσουν στα ημιτελικά.

 

Ο Αλπερέν Σενγκούν για άλλο ένα παιχνίδι έμοιαζε σαν να μην έχει αντίπαλο στη ρακέτα (24π., 16ρ., 6α., 2 μπλοκ σε 35'12""), ενώ ο Τζέντι Όσμαν «πυροβόλησε» πίσω από τα 6,75μ. και «ξεκλείδωσε» τη σουηδική άμυνα (17π., 1ρ., 1α. σε 27'22"). Πολύτιμοι για τους νικητές και οι Ερτσάν Οσμάνι (14π.) - Σεμούς Χαζέρ (11π.), σπουδαίος αμυντικά ο Αντέμ Μπόνα (3κοψ.), δεν έδωσε πράγματα ο Ομέρ Γιούρτσεβεν (0π., 1ρ., 1λ. σε 2'37'' στο παρκέ). Από την άλλη, η Σουηδία πήρε διψήφιες εμφανίσεις από τους Πελ Λάρσον (15π.), Λούντβιγκ Χάκανσον (16π.), Σιμόν Μπιργκάντερ (14π.) και Βίκτορ Γκάντεφορς (15π.), αλλά «πληγώθηκε» από το κακό 3ο δεκάλεπτο και ένα άστοχο τρίποντο του Μέλβιν Πάντζαρ (10π.) στο 38'.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης