Basket Talk

«Ήταν κοντά, αλλά δεν τα κατάφερε»: Ο Ολυμπιακός «λύγησε» στο 4ο δεκάλεπτο από τη Ρεάλ και πάει για... Game 4!

«Ήταν κοντά, αλλά δεν τα κατάφερε»: Ο Ολυμπιακός «λύγησε» στο 4ο δεκάλεπτο από τη Ρεάλ και πάει για... Game 4!

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να τελειώσει τη σειρά, καθώς ηττήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτη με 80-72 για το Game 3 των Play Offs της EuroLeague με τους Ισπανούς να μειώνουν σε 2-1.

Με τρίποντο από τον Καμπάσο ξεκίνησε η Ρεάλ Μαδρίτης , με τον Βεζένκοβ να μην μπόρεσε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Ο Παπανικολάου έβαλε τους πρώτους πόντους για τον Ολυμπιακό , ενώ ο Μούσα έκανε το 8-2 έπειτα από μακρινό σουτ και δυο εύστοχες βολές. Ο Γκος μείωσε στους τρεις για τους «ερυθρολεύκους», σκοράροντας από τη γραμμή των 6,75 (5-8). Οι Μούσα και Ταβάρες έδωσαν λύσεις στην επίθεση για τους Ισπανούς, με τους Γκος και Μπιλντόσα να «κρατάγαν» κοντά τους Πειραιώτες στο σκορ, βρίσκοντας πόντους από μακριά (14-11). Οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά το προβάδισμα, όμως ο Ολυμπιακός δεν τους επέτρεψε να «ξεφύγουν» με τους Μιλουτίνοφ, Γκος και Μπεζένκοβ να διαμορφώσουν το 26-21. Ο Φελίθ σκόραρε στην τελευταία επίθεση της Ρεάλ με τον πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με το προβάδισμα των Ισπανών (28-21).

Ο Γιούλ έστειλε στο +9 τη Ρεάλ στην αρχή του δεκαλέπτου, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 9-0, πλησιάζοντας στον πόντο (30-29). Στα μέσα της περιόδου ο Φελίθ δέχτηκε τεχνική ποινή λόγω διαμαρτυρία προς τους διαιτητές, με τον Πίτερ να έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους μετά από δυο εύστοχες βολές (30-31). Ο Ντεκ σταμάτησε το σερί των Πειραιωτών, βάζοντας ξανά την ομάδα του Τσους Ματέο μπροστά (32-31). Στη συνέχεια το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε μία σειρά κακών επιθέσεων με τη Ρεάλ να πηγαίνει στο +5 (36-31). Στα 2:12 ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τους Βεζένκοβ και Γκος να έγραψαν το 36-37. Ο Γουόκαπ έκανε το 36-40 από την περιφέρεια, με τον Βεζένκοβ να κλέβει την μπάλα και τον Ράιτ να καρφώνει για το 36-42. Ο Ράιτ κάρφωσε ξανά, ενώ ο Χεζόνια διαμόρφωσε το τελικό σκορ του ημιχρόνου 38-44, υπέρ του Ολυμπιακού .

Η Ρεάλ πλησίασε στους τέσσερις μετά από σουτ του Μούσα, ενώ ο Γκος έκανε το 40-46. Οι επιθέσεις του Ολυμπιακού ήταν αρκετά κακές στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου με τους Ισπανούς να το εκμεταλλεύονται και να μείνουν στο καλάθι, αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ-άουτ (44-46). Ο Χεζόνια έφερε το ματς στα ίσα, ενώ ο Βεζένκοβ έδωσε «ανάσα» στους φιλοξενούμενους, πετυχαίνοντας σουτ τριών πόντων (46-49). Οι Ισπανοί αντέδρασαν γρήγορα, ισοφαρίζοντας ξανά στο σκορ (51-54), με τον Λι να απαντάει μακριά για το 51-54. Η καμία ομάδα δεν μπορούσε να «μεγαλώσει» το προβάδισμα της με τους «ερυθρολεύκους» να μείνει σταθερά μπροστά (54-56). Ωστόσο, η Ρεάλ κατάφερε να βγει μπροστά στο σκορ μετά από το εύστοχο σουτ του Γιούλ, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 58-56.

Το νευρικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά του τελευταίου μέρους, επιτρέποντας στους Ισπανούς να πάνε +7, με τον Γιώργκο Μπαρτζώκα να καλεί εσπευσμένα time-out (67-60). Μετά τη διακοπή ο Γουόκαπ έγραψε το 67-62. Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετά σουτ, με τη Ρεάλ να καταφέρει να πάει τη διαφορά στο +10 (72-62). Ωστόσο, ο Βεζένκοβ με ένα προσωπικό σερί 6-0 μείωσε στους τέσσερις για τον Ολυμπιακό , διαμορφώνοντας το 72-68. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν άντεξε με τη Ρεάλ να βγάζει αντίδραση και να κάνει το 2-1, κερδίζοντας με 80-72. 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης