
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η postseason της EuroLeague. Τα play – in επιφύλασσαν μεγάλες εκπλήξεις. Η Παρί πέτυχε τεράστια νίκη με 81 - 73 και έστειλε τη Ρεάλ πάνω στη Μπάγερν, η οποία κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα στην παράταση με 97 – 93.
Στα play – off της EuroLeague θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της η Παρί, καθώς επικράτησε με 81 – 73 μέσα στη Μαδρίτη, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τι Τζέι Σορτς. Από την άλλη, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 97 – 93 το μαχητικού Ερυθρού Αστέρα σε ματς… διαφήμιση για το άθλημα.
Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί
Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι όπως και αναμενόταν, με τους Γάλλους να βάζουν πολύ δύσκολα στη Ρεάλ. Ο Τι Τζέι Σορτς, απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο Αμερικανός σκόραρε με κάθε τρόπο ενώ μοίραζε εξίσου καλά και στους συμπαίκτες του. Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίοδο, η Παρί κρατούσε το προβάδισμα. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Σπλίτερ μπροστά με 10, 46 – 36. Άξιος συμπαραστάτης του Σορτς, ο rising star της φετινής σεζόν, Ιφί.
Στο δεύτερο ημίχρονο, Η Παρί συνέχισε να χτυπάει τη Ρεάλ με τη συνεργασία Σορτς-Χέις, κάνοντας το 41-52 στο 23'. Ο Ντεκ μείωσε σε 47 - 55 με ωραία κίνηση στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο φοβερός Σορτς με γκολ-φάουλ έκανε το 49 - 60. Ο Ντεκ μείωσε σε 56 - 62, ενώ ο Χεζόνια έγραψε το 58 - 62 στο 29'.
Ο Καμπάτσο μείωσε σε 65 - 66, έξι λεπτά για το τέλος. Ο Ιφί με τρελό τρίποντο έγραψε το 68 - 74. Ο Χέις έκανε το 71 - 76 στο 38', ενώ ο Γιάντουνεν με τρίποντο έγραψε το 71 - 79 στο 39'. Αυτό το σουτ ήταν και η χαριστική βολή για τη Ρεάλ, η οποία ηττήθηκε με 81 – 73.
Μπάγερν Μονάχου – Ερυθρός Αστέρας:
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νευρικά και άστοχα στα πρώτα δύο λεπτά. Έπειτα τα σουτ τριών πόντων έπεφταν… βροχή. Τόσο οι γηπεδούχοι με τον Κάρσεν Έντουαρτς όσο και η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με τον Κάλινιτς έκλεισαν το πρώτο πεντάλεπτο στο 12-11. Η συνέχεια βρήκε τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο.
Ένα μικρό 9-0 σερί του Ερυθρού Αστέρα, τον έβαλε μπροστά με 8 (16-23). Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σόου από τον X – factor της Μπάγερν, Ίβαν Κρατσένκοφ, ο οποίος μείωσε στο καλάθι 21-23, έχοντας 9 πόντους.
Στη δεύτερη περίοδο, υπήρχε μόνο… Πετρούσεφ στην αναμέτρηση. Με συνεχόμενους πόντους του Σέρβου και σημαντικές βοήθειες στην άμυνα, το ημίχρονο έληξε 46 – 39 υπέρ του Ερυθρού Αστέρα.
Ένα καταιγιστικό τρίτο δεκάλεπτο από τους «Βαυαρούς», με συνολικό σκορ 32 – 15 έβαλε μπροστά την Μπάγερν με 71 – 61, με τον Έντουαρτς να… ξυπνά για τα καλά.
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά, με τον Φίλιπ Πετρούσεφ να δίνει λύσεις, φτάνοντας τους 24 πόντους. Το τρίποντο του Γκεντράιτις, έριξε τη διαφορά στον έναν 77 – 76 , τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Από εκεί και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον… αέρα της Μπάγερν και με ένα γρήγορο 4-0 πέρασαν μπροστά με 77 – 80.
Με το σκορ στο 82 – 82, 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η Μπάγερν με τον σταρ της, Κάρσεν Έντουαρτς πέρασε μπροστά με 84 – 82. Το ρολόι έγραφε 2,4 δευτερόλεπτα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έστησε μια τέλεια «κομπίνα» και ο Πετρούσεφ έστειλε το ματς στην παράταση.
Εκεί, τόσο τα τρίποντα του Λούσιτς, όσο και ο εκπληκτικός Μπούκερ, λύγισαν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία έχασε με 97 – 93.