Basket Talk

«Ο Επτάστερος ήρθε στη Γερμανία»: Σπουδαίος Παναθηναϊκός, «έσπασε» την έδρα της Μπάγερν, με Ναν, Γκραντ και… Γκρέιμπριελ!

«Ο Επτάστερος ήρθε στη Γερμανία»: Σπουδαίος Παναθηναϊκός, «έσπασε» την έδρα της Μπάγερν, με Ναν, Γκραντ και… Γκρέιμπριελ!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR τα κατάφερε στο Μόναχο και έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει την Μπάγερν στην έδρα της, με σκορ 69-80 . Ονειρικό ντεμπούτο για τον Γουένιεν Γκέιμπριελ, καταγράφοντας από έξι πόντους και μπλοκ.

Απίστευτη εμφάνιση του Παναθηναϊκού AKTOR στο Μόναχο!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έγινε η πρώτη που κατάφερε να κερδίσει την Μπάγερν στην έδρα της με σκορ 69-80. Ονειρικό ντεμπούτο με τη φανέλα του «τριφυλλιού» πραγματοποίησε ο Γκέιμπριελ, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με έξι πόντους και μπλοκ, αντίστοιχα.

Την πρώτη επίθεση την κέρδισε η Μπάγερν Μονάχου με τον Μπούκερ να ευστοχεί σε τρίποντο. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα 7-0 σερί, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR να ήταν  άστοχοι στο ξεκίνημα (4-0). Στη συνέχεια, ο Φόιγκτμαν έστειλε τη διαφορά στους εννέα, αναγκάζοντας τον Εργκίν Αταμάν να πάρει time-out (9-0). Οι «πράσινοι» έκαναν ένα 4-0 σερί, με τους Ερναγκόμεθ και Ναν να βάζουν τους πρώτους πόντους για την ομάδα τους (9-4). Ο Σλούκας μείωσε για τους φιλοξενούμενους, ευστοχώντας από την περιφέρεια, όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα οκτώ πόντων (15-7). Στο τέλος της περιόδου, ο Παναθηναϊκό AKTOR μείωσε στους τρεις, μετά από δίποντο του Κώστα Σλούκα (16-13).

Δυναμικά ξεκίνησαν τη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός AKTOR, με τους φιλοξενούμενους να «ξέφυγαν» με 10 πόντους (20-30). Ο Γκέιμπριελ άρχισε αρκετά δυνατά, δίνοντας λύσεις στην επίθεση και στην άμυνα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι «μάζεψαν» τη διαφορά στους έξι, με  τον Ομπστ να βάζει δύο συνεχόμενα τρίποντα (26-32).  Δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα, η Μπάγερν πέρασε μπροστά στο σκορ, με τους Έντουαρτς και Φόιγκτμαν να διαμορφώνουν το (34-32). Ο Γκέιμπριελ αστόχησε σε δύο βολές, με τον Γεμπό να σκοράρει και να στέλνει την Μπάγερν Μονάχου στα αποδυτήρια στο +4 (36-32).

Με 5-0 σερί ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός AKTOR το δεύτερο μέρος της αναμέτρηση (38-37). Ο Μπούκερ σκόραρε για την Μπάγερν, με τον Μήτογλου να απαντάει και να δίνει ξανά το προβάδισμα στους «πράσινους» (40-41). Ο Ομπστ για ακόμα μια φορά έδωσε λύση από την γραμμή των 6.75, διαμορφώνοντας το 43-41. Στη συνέχεια, ο Ναν έφερε το ματς στα ίσα, βάζοντας ένα lay-up (43-43). Ασταμάτητος ήταν ο Ομπστ από την περιφέρεια, με τον Ναν από την πλευρά του «τριφυλλιού» να απαντάει με τον ίδιο τρόπο (49-50). Στη συνέχεια ο Γκραντ έβαλε επτά πόντους, με το δεκάλεπτο να τελειώνει με 53-55, υπέρ της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Στα πρώτα μέρους του τέταρτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα πέντε πόντων, με τους Γκραντ, Ναν και Σλούκα να διαμορφώνουν το 58-63. Ο Μπούκερ δέχθηκε τεχνική ποινή, με τον Σλούκα να ευστοχεί τη βολή (61-64). Σχεδόν πέντε λεπτά πριν το φινάλε, η ομάδα του Χέρμπετ βγήκε ξανά μπροστά στο σκορ, με τον Ομπστ να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα μακρινά σουτ (67-66). Οι Μήτογλου και Σλούκα σκόραραν από την γραμμή των 6.75, δίνοντας προβάδισμα οκτώ πόντων στον Παναθηναϊκό AKTOR, τρία λεπτά πριν το φινάλε. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον ρυθμό του αντιπάλου, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να ελέγχει το παιχνίδι μέχρι το τέλος και να φεύγει με το «διπλό» από το Μόναχο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης