Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω την ήττα του από την Παρί, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να «ξεσπάει» στον Κολοσσό Ρόδου και να κερδίζει με σκορ 88-73, για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.
«Ξέσπασε» στον Κολοσσό Ρόδου ο Ολυμπιακός!
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άφησε πίσω του την ήττα του από την Παρί, με τους «ερυθρολεύκους» να παίζουν ωραίο μπάσκετ στη Ρόδο και να κερδίζουν άνετα τον Κολοσσό, με σκορ 88-73, για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.
Πολύ δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, κάνοντας ένα σερί 7-0, με τον Ντόρσεϊ να ήταν «ζεστός», ευστοχώντας τους πέντε πόντους, από τους επτά. Ο Κολοβέρος ήταν εκείνος που «άνοιξε» το σκορ για τον Κολοσσό, διαμορφώνοντας το 2-7. Στη συνέχεια, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε προβάδισμα 13 πόντων, με τον Πίτερς να δίνει λύσεις από την περιφέρεια (4-14). Οι Ροδίτες δεν μπόρεσαν να «κόψουν» τον ρυθμό του αντιπάλου, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να ολοκληρώσουν την πρώτη περίοδο, με προβάδισμα 16 πόντων (8-24).
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, φτάνοντας τη διαφορά στους 21 πόντους (9-30). Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν ανοργάνωτη, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν με εύκολο τρόπο καλάθια. Οι Νέλσον και Οκόρο προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, βρίσκοντας πόντους για την ομάδα τους, όμως ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι ασταμάτητος, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα 21 πόντων (25-46).
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τέσσερις συνεχόμενους πόντους για τον Ολυμπιακό, με τον Νέλσον να σταματάει το σερί του, σκοράροντας από τη γραμμή των 6.75 (28-51). Αργότερα, ο Ντανουσεβίτσιους κέρδισε γκολ-φάουλ, διαμορφώνοντας το σκορ 30-51. Ο Νέλσον ήταν ο μόνος που έδινε λύσεις για την ομάδα του Μάκη Γιατρά, σκοράροντας τρία τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έδιναν αμέσως απάντηση, διατηρώντας διψήφιο προβάδισμα (51-70).
Αν και το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί από τα προηγούμενα δεκάλεπτα, ο Κολοσσός Ρόδου ήταν αγωνιστικός στην τελευταία περίοδο, με τον Νέλσον να ευστοχεί σε μακρινά σουτ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το ματς, μέχρι το φινάλε, φτάνοντας στο τελικό 73-88.