Basket Talk

Η «τιτανομαχία» των συγκλονιστικών Μιλουτίνοφ και Λεσόρ και τα… αθόρυβα ρεκόρ Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου και Πετρούσεφ! (video)

Η «τιτανομαχία» των συγκλονιστικών Μιλουτίνοφ και Λεσόρ και τα… αθόρυβα ρεκόρ Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου και Πετρούσεφ! (video)

Από τη μάχη μέχρι τελικής πτώσεως των απολαυστικών Νίκολα Μιλουτίνοφ και Ματίας Λεσόρ, μέχρι τους καθοριστικούς ρολίστες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, προκύπτουν εντυπωσιακοί αριθμοί, πολλούς εκ των οποίων δεν έχουμε ξαναδεί φέτος.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε «φωτιά» στους τελικούς της Stoiximan Basket League, με τη νίκη του επί του Ολυμπιακού στο τρίτο παιχνίδι.

Η σειρά έχει τεράστια ένταση, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε μη αγωνιστικό επίπεδο, η οποία, σε συνδυασμό με το ασφυκτικό πρόγραμμα των αναμετρήσεων, φέρνει τους παίκτες των δύο ομάδων στα όρια τους, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά και πνευματικά.

Υπάρχουν, όμως, δύο άνθρωποι, που μοιάζουν «βιονικοί» και αντέχουν... λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους ως τώρα. Κι αν για τον Ματίας Λεσόρ η ικανότητά του να παίζει χωρίς ανάσα με την ίδια, αστείρευτη ενέργεια, είναι γνωστή τοις πάσι, για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι κάτι που σπάνια έχει κληθεί να κάνει στην καριέρα του.

Η μάχη των δύο ψηλών είναι επική, και πραγματικά μοιάζει σαν ο ένας να μην μπορεί να σταματήσει τον άλλον. Ο Λεσόρ επιτίθεται συνεχώς στον Μιλουτίνοφ, ακόμα και σε φάσεις ένας με έναν, ενώ ο Σέρβος ταλαιπωρεί τον Γάλλο με τις ιδανικές θέσεις που παίρνει στο ζωγραφιστό και την τρομερή αποτελεσματικότητά του.


Τι κάνουν, λοιπόν, ως τώρα στη σειρά οι δύο παίκτες;

 

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ματίας Λεσόρ

Χρόνος συμμετοχής

30 λεπτά

32 λεπτά

Πόντοι

15.3

17,3

Ριμπάουντ

8.3

7.7

Δίποντα (%)

71.4%

88%

Βολές (%)

80%

47%

Αξιολόγηση

27.3

28

Τα νούμερα είναι σοκαριστικά, και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, για το ποιος είναι πιο επιδραστικός στους τελικούς.

Και όσον αφορά αυτούς που τους δίνουν ανάσες; Εκτός από την μεταξύ τους «κοκορομαχία», Φιλίπ Πετρούσεφ και Κώστας Αντετοκούνμπο προσφέρουν κι άλλους λόγους για να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους.

Ο Σέρβος μπορεί να μην αγωνίζεται πολύ, κυρίως λόγω των αμυντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και της φθοράς που δέχεται εύκολα με φάουλ, αλλά στο επιθετικό κομμάτι καταφέρνει να είναι τρομερά αποδοτικός. Συγκεκριμένα, σκοράρει 8.7 πόντους σε περίπου 12 λεπτά συμμετοχής, με την αναλογία αυτή (πόντοι ανά λεπτό) να είναι η υψηλότερη που έχει παίκτης στους τελικούς.

Από την άλλη, ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ήταν καθοριστικός στον τρίτο αγώνα, με την αξιολόγησή του (15 μονάδες σε λιγότερα από 11 λεπτά, 8 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ) να είναι η τέταρτη μεγαλύτερή του στο φετινό πρωτάθλημα. Αν όμως, μιλούσαμε με… όρους EuroLeague, που ίσως είναι πιο δόκιμο στα ντέρμπι «αιωνίων», ο Έλληνας ψηλός ισοφάρισε την υψηλότερη αξιολόγηση που κατέγραψε στην κορυφαία διοργάνωση (15, την 4η αγωνιστική απέναντι στη Μακάμπι).

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον παίκτη, που αρχής γενομένης από τη σειρά των Play Offs της EuroLeague με τη Μακάμπι, δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξουμε πως είαι ο «X-factor» του Παναθηναϊκού. Μιλάμε για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος πέτυχε ίσως το σημαντικότερο σουτ του αγώνα, το τρίποντο που διαμόρφωσε το 78-73. Στο Game 3 των τελικών, ο Παπαπέτρου έμεινε στο παρκέ για 32 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, αριθμός που αποτελεί season-high για τον ίδιο σε όλες τις διοργανώσεις!

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν τόσο από το Game 3, όσο και από το σύνολο των παιχνιδιών της σειράς. Φυσικά, τα σπουδαία είναι μπροστά και το Game 4 υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0