Basket Talk

«Ναι, αλλά κόντρα στους καλύτερους;»: Ο κορυφαίος Λεσόρ δικαιώθηκε, με... διπλάσιους πόντους απέναντι στα «θηρία» της Ρεάλ! (video)

«Ναι, αλλά κόντρα στους καλύτερους;»: Ο κορυφαίος Λεσόρ δικαιώθηκε, με... διπλάσιους πόντους απέναντι στα «θηρία» της Ρεάλ! (video)
Όταν θες να λέγεσαι ο καλύτερος, πρέπει να τα βάζεις με τους καλύτερους. Και ο Ματίας Λεσόρ όχι μόνο το έκανε, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιώντας ασύλληπτες εμφανίσεις κόντρα στους Ταβάρες και Πουαριέ
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για τη φετινή σεζόν, αφού κατέκτησε τον τίτλο της EuroLeague, «ράβοντας» το 7ο αστέρι στη φανέλα του! 
 
Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης, με την «αγία τριάδα» των Σλούκα - Ναν - Λεσόρ να πραγματοποιεί φοβερή εμφάνιση. 
 
Μάλιστα, ο Γάλλος σέντερ κατόρθωσε να κυριαρχήσει στη μάχη της ρακέτας, για ακόμη μία φορά φέτος κόντρα στη «Βασίλισσα» και στο κορυφαίο δίδυμο ψηλών της EuroLeague. 
 
Ο 28χρονος από τη Μαρτινίκα, ολοκλήρωσε τον τελικό με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, τη στιγμή που οι Βενσάν Πουαριέ και Έντι Ταβάρες πέτυχαν από 8 και 4 πόντους - συνολικά 12 - αντίστοιχα. 
 
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Λεσόρ έστησε το δικό του... πάρτι κόντρα στους Μαδριλένους για φέτος. Τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και στη Μαδρίτη - στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης - ο Λεσόρ είχε «ταλαιπωρήσει» πολύ τον συμπατριώτη του, αλλά και τον παίκτη από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο οποίος για πολλούς είναι ο κορυφαίος σέντερ της EuroLeague
 
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στα τρία παιχνίδια που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στη φετινή σεζόν, o παίκτης του «τριφυλλιού» μετρά συνολικά 61 πόντους, ενώ οι Ταβάρες και Πουαριέ έχουν μαζί 34!. Δηλαδή, κάτι παραπάνω από τους μισούς! 
 
Φυσικά, ο Λεσόρ αγωνίστηκε σε αυτές τις αναμετρήσεις πολύ περισσότερο από τους δύο αντιπάλους, ωστόσο δεν παύει η διαφορά να είναι πολύ μεγάλη. 
 
Και με αυτό τον τρόπο, ο Λεσόρ απέδειξε πως δίκαια μπαίνει στη συζήτηση για τον καλύτερη σέντερ της EuroLeague και ενδεχομένως με όσα έχει κάνει σε αυτή την αγωνιστική περίοδο, να αξίζει να αποκαλείται κορυφαίος! 

Πάντως, αυτό το γεγονός ίσως και να μην έχει σημασία. Αυτό που βιώνει ο Γάλλος σέντερ τη δεδομένη χρονική στιγμή ίσως να είναι και μία δικαίωση. Ίσως να είναι και η απόλυτη δικαίωση. 
 
Από εκεί που είχε φτάσει να αγωνίζεται σε ομάδες του Eurocup, πραγματοποίησε μία ονειρική σεζόν πέρυσι, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και φέτος έγινε και με τη... βούλα ελίτ σέντερ. Αποδεικνύοντας πως μπορεί να «πρωταγωνιστήσει» και... μακριά από τον Σέρβο τεχνικό.  
 
Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0