Basket Talk

Αταμάν: «Ελπίζω να βγουν οι προβλέψεις του Γιαννακόπουλου, δεν θέλω να δώσω την χαρά του back to back στον Ματέο!»

Αταμάν: «Ελπίζω να βγουν οι προβλέψεις του Γιαννακόπουλου, δεν θέλω να δώσω την χαρά του back to back στον Ματέο!»
Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του μεγάλου τελικού απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης (26/05, 21:00) και δήλωσε πως ελπίζει να βγουν οι προβλέψεις του ιδιοκτήτη της ομάδας Δημήτρη Γιαννακόπουλου και ο Παναθηναϊκός AKTOR να κατακτήσει την EuroLeague με νικητήριο καλάθι του Σλούκα!

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε δηλώσεις στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού της EuroLeague απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης (26/05, 21:00).

Ο Τούρκος προπονητής αναφέρθηκε στην παρουσία του Παναθηναϊκού AKTOR στον μεγάλο τελικό, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως ελπίζει να κατακτήσει την EuroLeague με νικητήριο καλάθι του Σλούκα, όπως έχει προβλέψει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος!

Επίσης ο Εργκίν Αταμάν τόνισε, πως δεν θέλει ο Τσους Ματέο να κάνει το back to back, γιατί ο προπονητής των «πρασίνων» ήταν ο τελευταίος που το κατάφερε με την Ανατολού Εφές!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου:

Για την παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό:


«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι στον τελικό. Και για μένα είμαι χαρούμενος που μετά την περσινή εξαίρεση θα συναντήσω ξανά τη Ρεάλ στον τελικό. Είναι σπουδαία ομάδα, αλλά έχω πίστη στην ομάδα μας».

Για την στήριξη των οπαδών του Παναθηναϊκού στην εφετινή σεζόν:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού, που πίστεψαν σε μας όλη τη σεζόν και τώρα απολαμβάνουν. Χθες δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα. Το απολαμβάνουμε όλοι και θα το απολαύσουμε αύριο. Θα δούμε το αποτέλεσμα, αλλά χαίρομαι που όλοι οι φίλαθλοί μας σέβονται εμένα και τους παίκτες μου».

Για το ματς της regular season, τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη:

«Σίγουρα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου δεν συγκρίνονται. Παίξαμε στη Μαδρίτη μετά το Κύπελλο, οι δύο ομάδες δεν ήταν 100% έτοιμες τότε. Κάθε αποτέλεσμα είναι σημαντικό, βέβαια. Η Ρεάλ είναι σπουδαία ομάδα, το πλάνο μας θα είναι διαφορετικό, μιλάμε για έναν τελικό».

Για την πρόβλεψη Γιαννακόπουλου τον Ιανουάριο ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει τη Ρεάλ στον τελικό με καλάθι του Σλούκα:

«Το ελπίζω (γέλια). Μέχρι τώρα έχουμε πετύχει κι έχει πετύχει και ο πρόεδρος στις προβλέψεις του. Έχουμε έναν τελικό, θα πάμε για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ έκαναν εξαιρετική δουλειά και πήραν μεγάλες νίκες για να φτάσουν εδώ. Για μας είναι κάτι που μας γεμίζει περηφάνια».

Για το γεγονός ότι συνήθως οι τελικοί της Ευρωλίγκας κρίνονται στο καλάθι:

«Νομίζω πως χθες βαρεθήκατε λίγο... Σίγουρα για σας είναι πιο συναρπαστικό τα παιχνίδια να κρίνονται στο τέλος, αλλά για μένα χθες ήταν πιο άνετα στο τέλος χθες και ελπίζω να κερδίσουμε έτσι. Είναι ψυχοφθόρο να παίζεις μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, για μας είναι άσχημο, αλλά για σας είναι συναρπαστικό»

Για το σημείο της σεζόν που πίστεψε πως ο Παναθηναϊκός θα φτάσει ψηλά:

«Νομίζω πως η νίκη επί της Ρεάλ ήταν το σημείο αυτό. Μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και μετά καταλάβαμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το Final 4. Κάναμε ρεκόρ νικών εκτός έδρας και αυτό μας έδωσε μεγάλη πίστη».

Για την παρουσία του σε τελικό με ξένη ομάδα:

«Δεν θέλω να δώσω στον Ματέο τη χαρά να μου πάρει ότι εγώ είμαι ο τελευταίος που έκανα το back-to-back (γέλια). Είμαι έκτη φορά σε Final 4, είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και πολλοί Τούρκοι οπαδοί, όπως από τη Φενέρμπαχτσε, έχουν υποστηρίξει την ομάδα τους, πράγμα που είναι φυσικό. Όμως θα είμαι ο μόνος εκπρόσωπος της Τουρκίας στον τελικό. Έχουν υπάρξει πολλοί Τούρκοι οπαδοί που με έχουν υποστηρίξει, είναι κάτι σπουδαίο για μένα. Το βλέπουν ως κάτι που δημιουργήθηκε από έναν Τούρκο. Από χθες λαμβάνω δεκάδες μηνύματα, πολλά από τη Γαλατάσαραϊ αλλά και από τη διοίκησή της. Θα ήθελα να ευχηθώ στη Γαλατά καλή τύχη στο πρωτάθλημα»

Για το πώς θα υποδεχτούν τον ίδιο αν πάρει τον τίτλο:

«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού με πίστεψε από την αρχή, με αντιμετώπισαν με αγάπη και σεβασμό, Προσπαθώ να πιστέψουν όλοι στην ομάδα. Δεν ονειρεύομαι, γιατί αν χάσεις απογοητεύεσαι. Εγώ κοουτσάρω και αισθάνομαι ότι μπορώ να έχω ένα καλό ή όχι αποτέλεσμα».

Για το φορμάτ της Ευρωλίγκας:

«Ειλικρινά, προτιμώ να παίζουμε σειρές όπως στο ΝΒΑ. Όμως με μια τόσο μεγάλη σεζόν είναι αδύνατο. Σε αυτό το φορμάτ υπάρχει ένας τελικός, όπως και στο ποδόσφαιρο. Όμως θεωρώ πως θα ήταν πιο συναρπαστικό να παίζαμε ημιτελικούς και τελικούς σε σειρές, όπως στο ΝΒΑ».

Για την πρόκληση να νικήσει ένα κλαμπ σαν τη Ρεάλ:

«Σίγουρα, όταν ήμουν παιδί, παρακολουθούσαμε τη Ρεάλ και το κάνουμε και τώρα. Ίσως είναι ο πιο δοξασμένος σύλλογος στον κόσμο. Για μένα είναι συναρπαστικό να παίζω σε έναν τελικό με μια τέτοια ομάδα. Ήταν όνειρο για μένα σαν παιδί. Ίσως να προτιμούσα να είμαι προπονητής ποδοσφαίρου απέναντι στη Ρεάλ (γέλια). Όμως και ο Παναθηναϊκός εδώ θα έχει περισσότερο κόσμο, γιατί έχουμε μεγαλύτερο πάθος για το μπάσκετ».

Για Μούσα όταν τον είχε παίκτη:

«Κάποιες φορές κάνεις λάθη. Ο Μούσα είχε έρθει στη μέση της χρονιάς, είχαμε πολύ καλή ομάδα τότε. Δυστυχώς έφυγε και πήγε στην Ισπανία. Ελπίζω να μην πάρει ρεβάνς αύριο (γέλια)».

Για το ρεκόρ 6/7 του Παναθηναϊκού σε τελικούς:

«Τα στατιστικά είναι για τα ΜΜΕ. Είναι μια διαφορετική ομάδα εδώ και δεν παίζει ρόλο αυτό για το αυριανό παιχνίδι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0