Basket Talk

Το BN Sports στο Βερολίνο: Μία… ραπτομηχανή για τον Παναθηναϊκό AKTOR και το μάθημα του Ολυμπιακού! (video)

Το BN Sports στο Βερολίνο: Μία… ραπτομηχανή για τον Παναθηναϊκό AKTOR και το μάθημα του Ολυμπιακού! (video)

Ο τελικός «αιωνίων» που πολλοί οραματίζονταν δε θα μας κάνει τη… χάρη. Ο Ολυμπιακός παραδόθηκε στο παιχνίδι της «Βασίλισσας» Ρεάλ Μαδρίτης κι εκείνη θα βρει μπροστά της τον Παναθηναϊκό AKTOR που επιβλήθηκε της Φενέρμπαχτσε. Μοναδικός στόχος; Η κούπα.

Αποστολή στο Βερολίνο: Ευτυχία Οικονομίδου

Η μέρα των ημιτελικών του Final Four της EuroLeague στο Βερολίνο ανήκει πλέον στο παρελθόν. Τα… παρατράγουδα πολλά, αλλά σε αυτά θα γίνει ειδική αναφορά μετά την επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

Δύο ελληνικές ομάδες έδωσαν «μάχη» στους δύο ημιτελικούς με την ευχή όλων – των υγειών φιλάθλων- να καταφέρουν αμφότερες να βρεθούν στον τελικό για να φτάσει η κούπα σίγουρα σε ελληνικά χέρια.

Στον πρώτο κατά σειρά ημιτελικό ο Παναθηναϊκός AKTOR «πάλεψε» με τη Φενέρμπαχτσε για το… χρυσό εισιτήριο. Ένας Παναθηναϊκός λυσσασμένος και πεινασμένος για νίκη. Έτσι ακριβώς μπήκαν στην αναμέτρηση οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν, με το… μαχαίρι στα δόντια! 

6231564.jpg

Το ξεκίνημα; Ιδανικό. Ένα 12-0 σερί από πλευράς «πράσινων» μας έκανε να πιστεύουμε πως θα ζήσουμε ξανά το τέλειο ημίχρονο στο Βερολίνο (spoiler: έγινε το τέλειο παιχνίδι τώρα) ή το 20-0 επί της Ρεάλ στην πρεμιέρα των Play Offs το 2018. Ο Σκότι Γουίλμπεκιν δεν εμφανίστηκε με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς στο ματς , ενώ είχε πολύ αρνητικό +- (-24) διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο το έργο του «Τριφυλλιού». Μονάχα ο Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις προσπαθούσε να κάνει τη διαφορά αλλά μάταια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος και επέβαλλε τον δικό του ρυθμό. Ενέργεια, τρέξιμο, σωστές επιθέσεις, καλές άμυνες και μακριά από υπερβολές. Μόνο θέληση και το βλέμμα στο τρόπαιο. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν το γεγονός ότι σε καμία στιγμή η τουρκική ομάδα όχι απλά δεν πέρασε μπροστά, αλλά ούτε ισοφάρισε, αφού ένα φαινομενικά τρίποντο του Τάιλερ Ντόρσεϊ για το 51-51 μέτρησε τελικά για δύο γράφοντας το 51-50.

Σαφώς ο παίκτης που ξεχώρισε δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ματίας Λεσόρ που πραγματοποίησησε μία ολοκληρωμένη και γεμάτη εμφάνιση με double double 17 πόντων και 10 ριμπάουντ. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει, όμως, στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Είναι γνωστό πως είναι παίκτης για τις ειδικές αποστολές και η αμυντική του ικανότητα βοηθάει τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό. Στο ματς κόντρα στη Φενέρ ήταν καθοριστικός, όμως, για μία επιλογή του επιθετικά. Στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου ευστόχησε σε τρίποντο κάνοντας το 56-50 σε μία χρονική στιγμή που η ομάδας του κόουτς Γιασικεβίτσιους πλησίαζε στο σκορ.

Έτσι οι «πράσινοι» μπήκαν με άλλον αέρα στο τέταρτο δεκάλεπτο και αυτό επιβεβαιώθηκε από το επιβλητικό κάρφωμα του Λεσόρ με το… καλησπέρα σας. Κάπως έτσι, η ιστορία γράφτηκε και μένει μόνο μία σελίδα για τον επίλογο. Αυτός θα γραφτεί την Κυριακή (26/06) με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στον τελικό της EuroLeague μετά από 13 ολόκληρα χρόνια. Αυτός είναι όμως και ο «μαγικός» αριθμός του «Τριφυλλιού», εκείνος που του φέρνει τύχη κι ελπίζει να είναι αυτή η ομάδα που θα… χαμογελάσει στον τέλος.

6231583.jpg

Στον τελικό θα συναντήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία πέρασε με σχετική ευκολία το εμπόδιο του Ολυμπιακού στον δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής (24/06) και περιμένει να μπει στη «μάχη» του τελικού για να κάνει το repeat.

Οι «ερυθρόλευκοι» πληγώθηκαν πολύ από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης κι αυτό ήταν που τους στοίχισε. Παραδόθηκαν στο παιχνίδι των Μαδριλένων κι αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος. Η «σκυλίσια» άμυνα που είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα αγνοούταν με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει με επιμέρους σκορ 28-10 και να φτάσει ο Ολυμπιακός να βρίσκεται πίσω μέχρι και για 25 πόντους.

Όπως δήλωσε και ο Τόμας Γουόκαπ μετά την αναμέτρηση στην κάμερα του BN Sports, αυτό το νωθρό ξεκίνημα ήταν μοιραίο για τους «ερυθρόλευκους». Όπως είναι φυσικό, ο Ολυμπιακός θα αντιδρούσε, θα έβρισκε την ενέργειά του και θα «πάλευε» μέχρι… τέλους το παιχνίδι. Κανείς δεν ξεγράφει έτσι κι αλλιώς εύκολα αυτόν τον Ολυμπιακό.

Ο Άλεκ Πίτερς ήταν σχεδόν συγκινητικός. Με το σημείο καμπής της εμφάνισής του να γίνεται στο τρίτο δεκάλεπτο, ο «κάπτεν Αμέρικα» των Πειραιωτών σημείωσε 14 από τους συνολικά 23 πόντους του μόνο τότε ροκανίζοντας τη διαφορά στο -10. Μάλιστα, εκείνος μαζί με τον Νάιτζελ ΓουίλιαμςΓκος ήταν αυτοί που μείωσαν στο -8 (77-69) στο 35ο λεπτό αναπτερώνοντας κι άλλο τις ελπίδες του Ολυμπιακού για αντεπίθεση. Βέβαια, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι μία τυχαία ομάδα και μπόρεσε να επιβληθεί την κρίσιμη στιγμή, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο Μάριο Χεζόνια, περίμενε να αντεπιτεθούν οι «ερυθρόλευκοι».

6232011.jpg

Τρίτη σερί φορά για τον Ολυμπιακό στο Final Four, τρίτη σερί φορά μακριά από το τρόπαιο. Αν αναλογιστεί κανείς, όμως, τα «40 κύματα» από τα οποία πέρασε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα την φετινή χρονιά με τραυματισμούς χάνοντας παράλληλα και τους δύο μεγάλους σκόρερ της (Βεζένκοφ και Σλούκα), θα αντιληφθεί πως αυτή η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Ο Ολυμπιακός απέδειξε πάνω απ’ όλα ότι είναι ομάδα που δεν στηρίζεται στα ονόματα του ρόστερ της, παρά μόνο στην ομαλή συνεργασία και αλληλοβοήθεια όλων των παικτών μαζί. Κι αν κάτι πρέπει να «μάθει» από τον χθεσινό ημιτελικό είναι πως δεν έπρεπε να αφήσει τη «Βασίλισσα» να κάνει το παιχνίδι της, όπως και στο σκάκι.

6232013.jpg

Τώρα, Ρεάλ Μαδρίτης και Παναθηναϊκός είναι το ζευγάρι του τελικού του Final Four. Από τη μία πλευρά έχουμε δηλαδή την εμπειρία και την θέληση για το repeat, ώστε να είναι το ιδανικό κλείσιμο στην καριέρα του Ρούντι Φερνάντεθ κι από την άλλη τους… πεινασμένους και ενθουσιώδεις «πράσινους» που θέλουν να κάνουν την υπέρβαση από την περσινή χρονιά στην φετινή ονειρική. Ποιος θα το καταφέρει; Μένει να το δούμε!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0