Basket Talk

Πανιώνιος - Ηρακλής 75-70: Μια επική «μάχη», που άρμοζε σε μια… Ιστορική επιστροφή! (video)

Πανιώνιος - Ηρακλής 75-70: Μια επική «μάχη», που άρμοζε σε μια… Ιστορική επιστροφή! (video)

Σε ένα «θρίλερ» για… γερά νεύρα, ο Πανιώνιος λύγισε τον Ηρακλή (75-70) στο ματς της χρονιάς για την Elite League, και εξασφάλισε την πολυπόθητη άνοδο στην Basket League!

Ο Πανιώνιος επικράτησε του Ηρακλή με 75-70 στον απόλυτο «τελικό» του Final 4 της Elite League στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, και ήταν αυτός που πήρε το δεύτερο εισιτήριο για την Basket League της επόμενης σεζόν!

Το τεράστιο διακύβευμα του αγώνα, προκάλεσε τη νευρικότητα των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά. Ο Σοκ ήταν ο πρώτος παίκτης που βρήκε ρυθμό, με δύο εύστοχα τρίποντα, μεταξύ των οποίων μεσολάβησε ένα του Παπαδιονυσίου (5-8).

Ο Πανιώνιος δεν είχε καθαρό μυαλό στις επιθετικές του επιλογές. Ο Βουγιούκας τροφοδοτήθηκε με το που πέρασε στο παιχνίδι, και μείωσε στον πόντο με δύο εύστοχες βολές, αλλά στη συνέχεια ο Ηρακλής έτρεξε ένα σερί 6-0, με δύο εντυπωσιακά fade away σουτ του Παπαρέγκα, και ανάγκασε τον Άρη Λυκογιάννη να καλέσει το δεύτερο τάιμ-άουτ του σε λιγότερα από οκτώ λεπτά.

Ο άστοχος ως τότε Μιλεντίγιεβιτς, έβαλε τρίποντο με το που ξαναμπήκαν οι ομάδες στο παρκέ (14-18), και ύστερα ευστόχησε σε δύο βολές (16-20).

Οι «κυανέρυθροι» κατόρθωσαν να βγάλουν κάποιες άμυνες, αλλά όχι να μειώσουν περαιτέρω τη διαφορά, με τους Βουγιούκα και Σαρικόπουλο να ανταλλάσσουν όμορφα καλάθια (18-22).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Χάρις (21-22). Ο Πανιώνιος απώλεσε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει η να προηγηθεί, το κατάφερε όμως με τον Γκίκα να παίρνει «φωτιά» και να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα σουτ τριών πόντων (30-25).

Ο Διονύσης Αγγέλου πήρε εσπευσμένα τάιμ-άουτ, το οποίο ηρέμησε την ομάδα του, που γρήγορα πλησίασε στον πόντο (30-29).

Ο Γκίκας συνέχισε το απίστευτο κρεσέντο του με άλλα δύο εύστοχα τρίποντα, ο Σαρικόπουλος έδωσε μια «ανάσα» στον Ηρακλή (40-34), αλλά ο Πανιώνιος δε σταμάτησε να αυξάνει το προβάδισμά του, με το καλάθι του Ντέιβις για τ44-34 να πανηγυρίζεται έξαλλα από παίκτες και κόσμο.

Ο Παπαρέγκας με δύο βολές επανέφερε την απόσταση των ομάδων σε μονοψήφια τιμή (44-36), για να ολοκληρωθεί με αυτό το σκορ το πρώτο ημίχρονο.

Ο Κακλαμανάκης πέτυχε τους τέσσερις πρώτους πόντους του δευτέρου ημιχρόνου (48-36). Μετά το τρίποντο του Μαστρογιαννόπουλου και το δίποντο του Ντέιβις, το σκορ «κόλλησε» για μεγάλο χρονικό διάστημα στο 50-39, και άλλαξε με ένα ακόμη fade away του Παπαρέγκα (50-41).

Στη συνέχεια, ο ίδιος παίκτης σκόραρε επτά συνεχόμενους πόντους, στο δρόμο για το 53-52 του Ηρακλή που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα τρομερό «θρίλερ», ενώ ο Κάρι έβαλε τον «Γηραιό» μπροστά στο σκορ μετά από πάρα πολλή ώρα (55-56)!

Συνεπώς, οι δύο «μονομάχοι» μπήκαν στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, σχεδόν από την ίδια αφετηρία, με τον Βουγιούκα να δίνει τα πρώτα «χτυπήματα» (58-56).

Ο Ντέιβις, όμως, αστόχησε σε δύο βολές, και με γκολ-φάουλ του Κάρι, το προβάδισμα άλλαξε εκ νέου χέρια (58-59).

Ο Βουγιούκας με 2/3 βολές (η μία από τεχνική ποινή), έκανε το 60-59, και ο Μαλέσεβιτς απάντησε με floater για το 60-61.

Στο παρκέ πραγματικά… έπεφταν κορμιά. Ο Μιλεντίγιεβιτς έκανε το 64-63, το οποίο διατηρήθηκε για αρκετή ώρα, μέχρι το εκπληκτικό τρίποντο του Παπαρέγκα για το 64-66,με κάτι παραπάνω από τρία λεπτά να απομένουν!

Ο Μαστρογιαννόπουλος έχασε τεράστια ευκαιρία στον αιφνιδιασμό, και ο Μιλεντίγιεβιτς ισοφάρισε (66-66).

Ο Κάρι έβαλε 1/2 βολές, ο Μιλεντίγιεβιτς έριξε τρίποντη «βόμβα» (69-67), και ο Κώττας μείωσε στον πόντο από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (69-68).

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Γκίκα να ευστοχήσει σε μία εκ των δύο βολών του (70-68), και του Κακλαμανάκη να βάλει με φόλοου το καλάθι του αγώνα.

Ο Μαστρογιαννόπουλος ευστόχησε από μέση απόσταση, και ο Γκίκας έχασε άλλη μια βολή (73-70), 18 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Χάρις έκλεψε την μπάλα και το συγκλονιστικό παιχνίδι έλαβε ουσιαστικά τέλος.

Ο Γκίκας (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ήταν ο άνθρωπος που κράτησε τον Πανιώνιο όρθιο στα δύσκολα, για να έρθει να βάλει και με το παραπάνω το λιθαράκι του στο φινάλε ο Μιλεντίγιεβιτς (18 πόντοι).

Για τον Ηρακλή, σπουδαία προσπάθεια, όπως βέβαια και όλοι οι συμπαίκτες τους, πραγματοποίησαν οι Κάρι (14 πόντοι) και Παπαρέγκας (18 πόντοι).



Τα δεκάλεπτα: 18-22, 44-36, 55-56, 75-70.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0