Basket Talk

Με τέτοιον Ντόντσιτς τι να τον κάνεις τον Ίρβινγκ και… τούμπαλιν: Πρόκριση στους τελικούς της Δύσης μπροστά στα μάτια του Νοβίτσκι! (video)

Με τέτοιον Ντόντσιτς τι να τον κάνεις τον Ίρβινγκ και… τούμπαλιν: Πρόκριση στους τελικούς της Δύσης μπροστά στα μάτια του Νοβίτσκι! (video)

Ο Λούκα Ντόντσις σημείωσε το τρίτο του σερί triple double, o Κάιρι Ίρβινγκ κατέγραψε ρεκόρ σε παιχνίδια που καθορίζουν την πρόκριση και οι Ντάλας Μάβερικς επέστρεψαν από το -17 κόντρα στους Θάντερ για να βρεθούν στους τελικούς της Δύσης.

Για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια, οι Ντάλας Μάβερικς θα βρεθούν στους τελικούς της Δύσης μετά τη νίκη τους απέναντι στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 117-116 στο Game 6 στο Ντάλας.

Οι Τεξανοί ολοκλήρωσαν μία απίθανη ανατροπή, αφού βρίσκονταν στο -17 στο τρίτο δωδεκάλεπτο, για να πανηγυρίσουν την σπουδαία πρόκριση μετά από τις 2/3 εύστοχες βολές του πολύ βοηθητικού Πι Τζέι Ουάσινγκτον κι έκαναν το 4-2 στην σειρά.

Ο Λούκα Ντόντσιτς για ακόμη ένα βράδυ έκανε τα… μαγικά του σημειώνοντας 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ κάνοντας έτσι το τρίτο σερί triple double στα Play Offs και το τέταρτο συνολικά στην φετινή post season.

Από το πλευρό του φυσικά δεν έλειπε ο «διόσκουρός» του, ο Κάιρι Ίρβινγκ που βοήθησε προσθέτοντας 22 πόντους και 3 ασίστ. Με αυτή την πρόκριση μάλιστα ο «Uncle Drew» έγινε ο πιο επιτυχημένος παίκτης στην ιστορία του NBA σε παιχνίδια που καθορίζουν πρόκριση τρέχοντας ένα… αδιανόητο σερί 14-0.



Ο Ντέρικ Λάιβλι έβαλε κι αυτός με την σειρά του τα δυνατά του προσφέροντας στο Ντάλας ένα πολύτιμο double double 12 πόντων και 15 ριμπάουντ και ο Ντέρικ Τζόουνς βοήθησε με 22 πόντους.

Για την ταλαντούχα ομάδα της Οκλαχόμα, ο Σάι Γκίλτζιους – Αλεξάντερ είχε 36 πόντους, με 8 ασίστ και 2 κοψίματα, αλλά η εμφάνισή του δεν ήταν αρκετή για να περιορίσει το «άστρο» των Μαβς, το οποίο έλαμψε μπροστά στα περήφανα μάτια του Ντιρκ Νοβίτσκι, που παρακολουθούσε την αναμέτρηση.

Πλέον οι Μάβερικς περιμένουν τον αντίπαλό τους από το νικητή του αγώνα μεταξύ Νάγκετς και Τίμπεργουλβς τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σε κάθε περίπτωση το Ντάλας θα έχει μειονέκτημα έδρας.

Τα δωδεκάλεπτα: 23-30, 48-64, 83-90, 117-116

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0