Basket Talk

Ηρακλής - Ερμής Σχηματαρίου 80-73: Με ψυχή και ορμή από τον κόσμο του, 40 λεπτά μακριά από τη μεγάλη επιστροφή! (video)

Ηρακλής - Ερμής Σχηματαρίου 80-73: Με ψυχή και ορμή από τον κόσμο του, 40 λεπτά μακριά από τη μεγάλη επιστροφή! (video)

Ο Ηρακλής λύγισε τον «εφτάψυχο» Ερμή Σχηματαρίου στο πρώτο παιχνίδι του Final 4 της Elite League. Επικράτησε με 80-73 σε μια απολαυστική «μάχη», και περιμένει τον ηττημένο του αγώνα Πανιώνιος-Μίλωνας, για μια κόντρα… ζωής ή θανάτου!

 Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, ο Ηρακλής νίκησε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων τον Ερμή Σχηματαρίου με 80-73 και απέχει μια νίκη από την επιστροφή του στην Basket League!

Ο Ερμής Σχηματαρίου ξεκίνησε το παιχνίδι με μεγαλύτερη συγκέντρωση και λιγότερη νευρικότητα από τον Ηρακλή, έχοντας το ρόλο του οδηγού στο μεγαλύτερο διάστημα της πρώτης περιόδου. Ο Τσουκουεμέκα έκανε τεράστια ζημιά στην επίθεση και εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, δυσκολεύοντας πολύ τους αντιπάλους του.


Ο Σοκ έδωσε σκορ στους Θεσσαλονικείς, οι Μαστρογιαννόπολυος και Μαλέσεβιτς σημαντικές ανάσες από το τρίποντο, και κράτησαν κοντά την ομάδα τους (6-10, 12-15, 14-17). Ο Τσουκουμέκα έστειλε τον Ερμή στο +5, αλλά ο Κάρι του πήρε αμέσως γκολ-φάουλ για το 17-19.

Ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει και προβάδισμα πριν τη λήξη του δεκαλέπτου (21-19), το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 25-19, το οποίο διαμόρφωσε με κλέψιμο και buzzer-beater ο Πουλιανίτης.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν με καλό ρυθμό, με Γερομιχαλό και Μαστρογιαννόπουλο να «ανταλλάσσουν» από ένα εκπληκτικό γκολ-φάουλ (28-24).

Οι παίκτες του Ηρακλή άρχισαν να απελευθερώνονται και να ανεβάζουν ταχύτητα, και με τον Παπαρέγκα να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους «εκτόξευσαν» τη διαφορά στους 14 πόντους!

Η απάντηση ήρθε με τα μεγάλα τρίποντα Γερομιχαλού και Μαργέλη, για το 38-30, που πανηγυρίστηκαν έντονα, με τον Ερμή να μειώνει κι άλλο την απόσταση ως το τέλος του ημιχρόνου (43-38).

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, θύμισε έντονα εκείνο του πρώτου. Ο Ηρακλής ήταν νευρικός και άστοχος, με το πρώτο του καλάθι να έρχεται μετά από τρία λεπτά, και τον Μαλέσεβιτς να κάνει το 45-43.

Ο Γερομιχαλός με προσωπικό ρεσιτάλ, με ένα πολύ τυχερό και ένα ακόμη μαγικό τρίποντο, έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα του, φέρνοντας «τούμπα» το ματς, και αναγκάζοντας τον Διονύση Αγγέλου να καλέσει τάιμ-άουτ!


Η ομάδα του έβγαλε άμεσα αντίδραση, κυκλοφόρησε την μπάλα έξυπνα και υπομονετικά, και ισοφάρισε σε 52-52.

Ο ασταμάτητος Γερομιχαλός, με υπέροχη κίνηση και γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 52-55, ενώ το τρίποντο του Μπολάτογλου στη λήξη της επίθεσης αποτέλεσε το τελευταίο καλάθι για το τρίτο δεκάλεπτο (54-58).

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο -ποιου άλλου;- του Γερομιχαλού, για το 54-61, και άλλο ένα δικό του γκολ-φάουλ (54-64)!

Ο Ηρακλής έσφιξε την άμυνά του, και παρ’ ότι δεν μπορούσε να βρει εύκολα σκορ, μείωσε στον πόντο δις (65-66, 68-69), τρέχοντας ένα σημαντικό επιμέρους σκορ, με Κάρι και Μελέσβιτς σε ρόλο οδηγών.

Στο σημείο εκείνο, ο Ερμής διατήρησε την ψυχραιμία του και απάντησε με ένα δικό του 4-0 (68-73).

Ο Παπαρέγκας με απίθανο τρίποντο έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι (71-73), και λίγο αργότερα ο Κάρι ισοφάρισε σε 73-73!

Η νέα τρίποντη «βόμβα» του Μαστρογιαννόπουλου έστειλε τον Ηρακλή στο +3, ενάμισι περίπου λεπτό πριν το φινάλε, και ο Κάρι με γκολ-φάουλ που πανηγύρισε έξαλλα, έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα στην ομάδα του (79-73)!

Για τον Ηρακλή, απόλυτα καθοριστικοί ήταν οι Μαλέσεβιτς (18 πόντοι), Κάρι (19 πόντοι), Μαστρογιαννόπουλος (15 πόντοι) και Παπαρέγκας (11 πόντοι).

 Από τον Ερμή Σχηματαρίου, Γερομιχαλός (29 πόντοι) και Τσουκουεμέκα (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ήταν τουλάχιστον συγκινητικοί.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 43-38, 54-58, 80-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0