Basket Talk

Ώρα για… άνοδο: Το ντέρμπι Νέας Σμύρνης, η ανυπομονησία και η κίνηση που δείχνει πως κάποια πράγματα είναι πάνω από το μπάσκετ!

Ώρα για… άνοδο: Το ντέρμπι Νέας Σμύρνης, η ανυπομονησία και η κίνηση που δείχνει πως κάποια πράγματα είναι πάνω από το μπάσκετ!

Το Final Four της Elite League κάνει τζάμπολ την Παρασκευή (17/05) με φόντο την άνοδο δύο ομάδων στην Basket League με τους Πανιώνιο, Μίλωνα, Ηρακλή και Ερμή Σχηματαρίου να ρίχνονται στη… μάχη.

Για πολλούς στην Elite League παίζεται το ωραιότερο και πιο εντυπωσιακό μπάσκετ και τώρα που το πρωτάθλημα οδεύει προς την τελική του φάση θα έχουν να απολαύσουν τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες να αγωνίζονται για τα δύο «χρυσά» εισιτήρια ανόδου στην Α1 στο Κλειστό Άνω Λιοσίων.

Η αρχή γίνεται με τον Ηρακλή να αντιμετωπίζει τον Ερμή Σχηματαρίου (17/05, 17:00) με τον νικητή της αναμέτρησης να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στην Basket League την σεζόν 2024/25 στο ματς της Κυριακής (19/05). Αμέσως, ακολουθεί ο πρώτος ουσιαστικά τελικός της Elite League ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Μίλωνα σε ένα… τοπικό ντέρμπι με φόντο το εισιτήριο που θα στείλει μία ομάδα απευθείας στην Basket League και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ηττημένος του ζευγαριού φυσικά θα έχει και ακόμη μία δεύτερη ευκαιρία, αφού την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα του Ηρακλή με τον Ερμή Σχηματαρίου.

Ηρακλής

6222786.jpg

Ο αγαπημένος «γηραιός» της Θεσσαλονίκης κατάφερε με μειονέκτημα έδρας να προκριθεί στο Final Four με το… όνειρο της ανόδου ξανά μετά από δύο χρόνια να είναι πιο κοντά από ποτέ. Η ομάδα του Διουνύση Αγγέλου ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της και τερμάτισε στην 5η θέση της κανονικής διάρκειας έχοντας στο ρόστερ της φυσικά και τον Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο που ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν. Στα Play Offs απέκλεισε τη Μεγαρίδα και θα κοντραριστούν με τον Ερμή Σχηματαρίου που φέτος βρίσκονται στο 1-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Παραδοσιακά οι Ηρακληδείς έχουν στο πλευρό τους τους «θερμούς» φιλάθλους τους οι οποίοι αναμένεται να… ζεστάνουν την ατμόσφαιρα στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς έχουν καλύψει τα έξοδα των οικονομικά αδύναμων φίλων της ομάδας προκειμένου εκείνοι να βρεθούν στο Final Four.

Ερμής Σχηματαρίου    

6222839.jpg

Ο Ερμής Σχηματαρίου ανέτρεψε τα προγνωστικά και απέκλεισε την Ελευθερούπολη κερδίζοντας το καθοριστικό τελευταίο παιχνίδι εκτός έδρας. Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου, που δεν θα βρεθεί στο Final Four μιας και θα είναι στις ΗΠΑ για την ορκωμοσία της κόρης του, με τον άμεσο βοηθό του, Κώστα Σίσκο, να παίρνει την θέση του, τερμάτισε στην έβδομη θέση στην κανονική περίοδο.

«Δεν θα βρίσκομαι εδώ. Είναι κάτι που δεν είναι εφικτό να αλλάξει. Η μεγάλη μου κόρη έχει την ορκομωσία της στην Αμερική και θέλω να περευρεθώ. Κάποιες φορές κάποια πράγματα είναι πάνω από το μπάσκετ.

Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Από τη μία είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρυερεθώ σε μία τόσο σημαντική στιγμή της οικογένειάς μου, αλλά από την άλλη είμαι στεναχωρημένος γιατί ο Ερμής είναι δικό μου παιδί. Αλλά τελικά τα πραγματικά μας παιδιά είναι πολύ πιο δυνατά από τις ομάδες. Σε κάποια πράγματα στη ζωή, όλα γίνονται για κάποιον λόγο.

Αλλά σε όλο το τουρνουά (σσ. στο Final Four) πρώτος προπονητής θα είναι ο άμεσος συνεργάτης μου, ο κ. Σίσκος. Και τα παιδιά το γνωρίζουν αυτό. Οι ημερομηνίες ήταν γνωστές εδώ και 2-3 μήνες, το γνωρίζαμε αυτό.

Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον άμεσο συνεργάτη μου, αλλά και στα παιδιά. Το τουρνουά είναι τρεις μέρες. Ας κερδίσει ο καλύτερος. Το τι θα κάνω εγώ (σσ. αν θα βλέπω τον αγώνα από το κινητό μου) αφήστε το. Πρωταγωνιστές είναι τα παδιά. Αυτοί πρέπει να δείξουν χαρακτήρα σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Δεν είναι οι προπονητές οι πρωταγωνιστές, οι παίκτες είναι. Να δούμε πώς θα πάει το Final Four. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.

Κάναμε τα πάντα -και εγώ από τη μεριά μου και η ομάδα- για να βρεθούμε στο Final Four. Επειδή εγώ ήξερα ότι υπάρχει περίπτωση να λείψω, γιατί δεν γνωρίζαμε τις ακριβείς ημερομηνίες, δεν θα μπορούσα να το στερήσω αυτό από την ομάδα. Δεν σημαίνει ότι δεν θα κάναμε τα πάντα για να πάμε στο Final Four. Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες», ήταν τα συγκινητικά λόγια του κόουτς Οικονόμου που έβαλε πάνω απ’ όλα την οικογένειά του.

Πανιώνιος

6222950.jpg

Κι ερχόμαστε στο ντέρμπι της… γειτονιάς, στο ντέρμπι της Νέας Σμύρνης όπου Πανιώνιος και Μίλωνας θα ριχτούν στη «μάχη» όχι μόνο του πρωταθλήματος, αλλά και της απευθείας ανόδου στην Basket League. Δύο ομάδες με τα γήπεδά τους να απέχουν μερικά μόνο μέτρα, φέτος έφτασαν να «συγκατοικούν» και να παίζουν στον πιο κρίσιμο τελικό της χρονιάς. Ο ηττημένος φυσικά έχει μια δεύτερη ευκαιρία για προβιβασμό, την Κυριακή (16:00) απέναντι στο νικητή του Ηρακλής-Ερμής Σχηματαρίου.

Ο «Ιστορικός» κόντρα στους πολλούς τραυματισμούς τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο και στα Play Offs απέκλεισε τον Παπάγου. Πλέον ο στόχος δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από το τρόπαιο και την επιστροφή στην Basket League μετά από τέσσερα χρόνια. Με τους Νίκο Γκίκα και Δημήτρη Κακλαμανάκη να πρωταγωνιστούν στην καλύτερη πεντάδα οι «κυανέρυθροι» έχουν έναν ισχυρό κορμό για να κυνηγήσουν το σπουδαίο διακύβευμα.

Μίλων

6223034.jpg

Κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο, η ομάδα του Μίλωνα θα διεκδικήσει τον τίτλο και την παρουσία του για τρίτη φορά στην ιστορία του στην Basket League έχοντας αποκλείσει τον Κοροίβο Αμαλιάδας στα Play Offs και τερματίσει τρίτος στο πρωτάθλημα. Με τον Ζακ Μπράιαντ, που αγωνίστηκε φέτος και στον Ερμή και στον Μίλωνα, να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της λίγκας οι Νεοσμυρνιώτες θα παίξουν τα… ρέστα τους κόντρα στον Πανιώνιο απέναντι στον οποίο μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις φέτος. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μίλωνας άλλαξε κι αυτός προπονητή στα μέσα της σεζόν, καθώς ο Μιχάλης Κουρής διαδέχθηκε τον Νίκο Καραγιάννη.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0