Basket Talk

Ο Χεζόνια, ο Τζέιμς και οι... υπόλοιποι: Οι 10 κορυφαίοι παίκτες της EuroLeague που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι! (video)

Ο Χεζόνια, ο Τζέιμς και οι... υπόλοιποι: Οι 10 κορυφαίοι παίκτες της EuroLeague που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι! (video)
Ποιοι είναι οι 10 κορυφαίοι παίκτες της EuroLeague, που το συμβόλαιό τους εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι; Το BN Sports έχει την απάντηση!

Στην... τελική ευθεία έχει μπει η σεζόν της EuroLeague, με το μυαλό όλων να έχει στραφεί στο Final Four του Βερολίνου, αλλά και στο «καυτό» καλοκαίρι που αναμένεται να ακολουθήσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αρκετοί παίκτες από το «πάνω ράφι» θα είναι ελεύθεροι στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου και μένει να φανεί, κατά πόσο θα διαφοροποιηθούν τα ρόστερ των ομάδων, ενόψει της επόμενης σεζόν.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που υπάρχουν ήδη μερικές πρόωρες ανανεώσεις παικτών, όπως αυτές των Κέντρικ Ναν και Μάριους Γκριγκόνις στον Παναθηναϊκό, αλλά και των Άλεκ Πίτερς και Μουστάφα Φαλ στον Ολυμπιακό.

Πάντως, ακόμη και αν το μέλλον κάποιων αθλητών έχει ξεκαθαρίσει, υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών, που θα μπορούσαν να απασχολήσουν πολλές ομάδες, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Γι’ αυτό το λόγο, το BN Sports σας βάζει σε... μεταγραφικό κλίμα και σας παρουσιάζει τους 10 καλύτερους επερχόμενους free agents της EuroLeague.

Μάικ Τζέιμς (Μονακό)  

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague και ο MVP της φετινής διοργάνωσης πλησιάζει στα 34 του χρόνια και όλα δείχνουν πως το προσεχές διάστημα θα υπογράψει το τελευταίο του μεγάλο συμβόλαιο. Δημοσιεύματα, τον ήθελαν να έχει συμφωνήσει - σε τριετή επέκταση - με τους Μονεγάσκους, ωστόσο δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη κάτι. Συνεπώς, ο Αμερικάνος γκαρντ εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους ελεύθερους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το κασέ του φτάνει κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ ο μεγάλος του στόχος, φαίνεται πως είναι η κατάκτηση της EuroLeague, προτού εκείνος ολοκληρώσει την καριέρα του.

Μάριο Χεζόνια (Ρεάλ Μαδρίτης)  

Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα είναι αυτό του Κροάτη φόργουορντ, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως το συμβόλαιο του εκπνέει και τη δεδομένη χρονική στιγμή, η παραμονή του στον ισπανικό σύλλογο, δεν φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο. Πρόκειται για έναν παίκτη, τον οποίο ο Παναθηναϊκός φέρεται να θέλει διακαώς, ωστόσο τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πως έχει μπει στο «κόλπο» της απόκτησής του και η Μπαρτσελόνα. Παράλληλα, υπάρχει και η προοπτική του NBA για τον 29χρονο, ο οποίος ενδέχεται να αναζητήσει συμβόλαιο, το οποίο θα ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι το προσεχές διάστημα - και δη μετά το τέλος της σεζόν - η υπόθεση Μάριο Χεζόνια θα απασχολήσει την επικαιρότητα.

Γουίλ Κλάιμπερν (Αναντολού Εφές)  

Για δεύτερη διαδοχική σεζόν, ο Αμερικάνος φόργουορντ δεν κατόρθωσε να βρεθεί στα Play Offs της EuroLeague με την Εφές. Ο ίδιος έχει... μεγαλώσει (34 ετών), ωστόσο η ποιότητά του παραμένει αδιαμφησβήτητη. Βέβαια, οι μετοχές του έχουν «πέσει» και το καλοκαίρι, ο Κλάιμπερν θα αναζητήσει το επόμενό του συμβόλαιο, έχοντας ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις του, αφού δύσκολα θα βρει πρόταση που θα ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Αϊζάια Κάνααν (Ολυμπιακός)  

Ενδεχομένως, η σεζόν που διανύει ο Αϊζάια Κάνααν με τον Ολυμπιακό να είναι η καλύτερη της καριέρας του, όμως σε έναν μήνα, ο Αμερικάνος γκαρντ θα είναι ελεύθερος και μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετά «ερωτηματικά», αναφορικά με το μέλλον του στους Πειραιώτες. Η πρόθεση των «ερυθρόλευκων» να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο και το γεγονός πως δεν έχει γνωστοποιηθεί κάποια επίσημη πρόταση επέκτασης στον 33χρονο, κάνουν την υπόθεση ολοένα και πιο περίπλοκη. Η ουσία πάντως είναι, πως ο Κάνααν θα είναι free agent το καλοκαίρι και θα έχει την ευκαιρία να... ζυγίσει όσες προτάσεις λάβει στα χέρια του.

Κίναν Έβανς (Ζαλγκίρις Κάουνας)  

Ο Αμερικάνος γκαρντ της Ζάλγκιρις είναι από τους κορυφαίους «κοντούς» της διοργάνωσης, αλλά και ένας παίκτης που είναι... σχεδόν αδύνατο να μαρκαριστεί όταν σουτάρει, λόγω του ιδιαίτερου release του. Έπειτα από δύο χρόνια στο Κάουνας, ο 27χρονος φαίνεται πως ετοιμάζεται για το επόμενο «βήμα» της καριέρας του. Μάλιστα, αρκετοί τον συνδέουν με τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που υπάρχει η φημολογία πως ο ίδιος έχει συμφωνήσει με τους Πειραιώτες και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στο ΣΕΦ.

Βενσάν Πουαριέ (Ρεάλ Μαδρίτης)  

Μπορεί ο Γάλλος σέντερ να πραγματοποιεί μία άψογη σεζόν, ωστόσο οι εμφανίσεις του, «επισκιάζονται» σε μεγάλο βαθμό, από την ποιότητα του Έντι Ταβάρες. Το συμβόλαιο του Βενσάν Πουαριέ με τη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό και ήδη, αρκετά δημοσιεύματα τον θέλουν να βρίσκεται κοντά στην Αναντολού Εφές. Ο 30χρονος φέρεται να αναζητά βασικό ρόλο, την ώρα που η τιμή του έχει ανέβει για... τα καλά (περίπου 2 εκατ. ευρώ).

Τζόναθαν Μότλεϊ (Φενέρμπαχτσε)  

Το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη Φενέρμπαχτσε το 2022 οδεύει προς το τέλος του και ο Τζόναθαν Μότλεϊ επιθυμεί να ανταμειφθεί για τις καλές του εμφανίσεις, με μία... γενναία αύξηση. Ο Αμερικάνος σέντερ θα είναι free agent και σίγουρα θα απασχολήσει την αγορά, με τον ίδιο να ψάχνει προτάσεις που θα ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Μένει να φανεί τι θα συμβεί και με αυτή την περίπτωση.

Νικ Καλάθης (Φενέρμπαχτσε) 

Από εκεί που βρισκόταν στην... πόρτα της εξόδου, ο Νικ Καλάθης αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή της Φενέρμπαχτσε στα Play Offs της EuroLeague με αντίπαλο τη Μονακό. Ο έμπειρος γκαρντ, αφενός περιόρισε τον Μάικ Τζέιμς και αφετέρου πέτυχε δύο κρίσιμα τρίποντα στο Game 5, με τα οποία χάρισε τη νίκη στην τουρκική ομάδα και την «έστειλε» στο Final Four. Πάντως, το συμβόλαιό του εκπνέει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και εκείνος φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τη Μονακό, έτσι ώστε να μετακομίσει στο Πριγκιπάτο. Μάλιστα, κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και με ένα αρκετά μεγάλο συμβόλαιο (1.5+ εκατ. ευρώ), για έναν παίκτη, ο οποίος βρίσκεται στα 35 του χρόνια, όμως συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για πρωτοκλασάτες ευρωπαϊκές ομάδες.

Σερτζ Ιμπάκα (Μπάγερν Μονάχου) 

Στην επιστροφή του στην Ευρώπη, ο Σερτζ Ιμπάκα έδειξε πόσο ποιοτικός είναι, ωστόσο οι άνθρωποι της Μπάγερν Μονάχου φάνηκαν να τον διαχειρίζονται με ιδιαίτερο τρόπο. Σε αρκετά ματς, ο 34χρονος παρέμεινε εκτός, δίχως να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και αυτό ενδεχομένως να έγινε, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός. Ο Ιμπάκα μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δημοσιεύματα τον έχουν συνδέσει με τη Μονακό, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως έχει στην κατοχή του ισπανικό διαβατήριο. Αναμφίβολα, ο Ιμπάκα θα είναι εκ των κορυφαίων free agents, όσον αφορά στη θέση του σέντερ και η επιλογή του για το μέλλον του, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Γιοχάνες Φόγκτμαν (Ολίμπια Μιλάνο)  

Μπορεί να μην διανύει το καλύτερο διάστημα στην καριέρα του, όμως ο Γιοχάνες Φόγκτμαν έχει την ποιότητα για να βρει συμβόλαιο στο υψηλό επίπεδο. Η παρουσία του στην Ολίμπια Μιλάνο - τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο - δεν είναι αυτή που θα ήθελε, ωστόσο ο ίδιος θα είναι από τους κορυφαίους ψηλούς που θα βγουν στην αγορά το προσεχές καλοκαίρι και το σίγουρο είναι πως δεν θα περάσει... απαρατήρητος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παραπάνω λίστα δεν συμπεριλήφθηκαν οι Έντι Ταβάρες και Τζος Νίμπο. Και αυτό, διότι ο πρώτος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ενώ ο σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του, στην Ολίμπια Μιλάνο.

Γιώργος Καπουκάκης  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0