Basket Talk

Άντονι Έντουαρντς: Ο χαμένος γιος, ο… κλώνος, κλπ – Μήπως να σταματήσουν οι συγκρίσεις με τον Μάικλ Τζόρνταν; (video)

Άντονι Έντουαρντς: Ο χαμένος γιος, ο… κλώνος, κλπ – Μήπως να σταματήσουν οι συγκρίσεις με τον Μάικλ Τζόρνταν; (video)

Ο Άντονι Έντουαρντς έχει προκαλέσει… πανζουρλισμό στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με τον τρόπο παιχνιδιού του και οι συγκρίσεις με τον Μάικλ Τζόρνταν δίνουν και παίρνουν. Άδικα; Σίγουρα όχι, αλλά μήπως ήρθε καιρός να μην ψάχνουμε τον νέο Τζόρνταν και να χαρούμε την καλύτερη εκδοχή του κάθε παίκτη;

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς πραγματοποιούν μία αδιαμφισβήτητα καταπληκτική σεζόν, αφού τερμάτισαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Δύσης και συνέχισαν την φοβερή τους πορεία στην post season «σκουπίζοντας» τους Φοίνιξ Σανς στον πρώτο γύρο των Play Offs και παίρνοντας προβάδισμα στην σειρά κόντρα στους Νάγκετς στον δεύτερο γύρο (2-0, που οι πρωταθλητές έχουν ισοφαρίσει σε 2-2).

Προφανώς και το πρόσωπο που έχει κλέψει όλες τις εντυπώσεις δεν είναι άλλο από τον Άντονι Έντουαρντς , που φυσικά δεν περίμενε την φετινή σεζόν για να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα, αλλά η αλήθεια είναι πως έχει απογειωθεί και είναι μόλις 22 χρονών.

Το τελευταίο διάστημα ειδικά με τις εμφανίσεις του στα Play Offs επικρατεί σάλος γύρω από το όνομά του με όλο το Internet να τον συγκρίνει με τον Μάικλ Τζόρνταν. O ίδιος δεν είναι καθόλου… φαν αυτής της σύγκρισης δηλώνοντας πως: «Θέλω να σταματήσει αυτό. Είναι ο GOAT. Δεν μπορώ να συγκριθώ μαζί του».

 

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά στιγμιότυπα που σίγουρα φέρνουν έντονες θύμησες από τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών στο NBA τις οποίες δε μπορεί κανείς εύκολα να προσπεράσει.

Είναι το fadeaway σουτ κόντρα στους Νάγκετς στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι που ήταν σαν ξεπατηκοτούρα της αντίστοιχης κίνησης του Μάικ Τζόρνταν;

Είναι η… διαβολική σύμπτωση του εντυπωσιακού καρφώματος που έκανε ο Έντουαρντς κόντρα στους Σανς στον πρώτο γύρο πάνω στον Μπράντλεϊ Μπιλ, ενώ μία παρόμοια «πτήση» είχε επιχειρήσει ο «Air Τζόρνταν» κόντρα στην ίδια ομάδα απλά λίγα χρόνια νωρίτερα;

Είναι ο τρόπος που σουτάρουν και κοντρολάρουν το σώμα τους και μοιάζουν τρομακτικά ίδιοι;

 

Ακόμα και στις άμυνες που παίζουν οι κινήσεις είναι σχεδόν copy-paste.

Άλλο ένα fadeway σουτ, απέναντι στον Κάντγουελ Πόουπ αυτή τη φορά που φέρνει στο φως όλες τις ομοιότητες.

Και φυσικά, το κερασάκι στην… τούρτα είναι ο πανηγυρισμός του Άντονι Έντουαρντς στο νικητήριο Game 2 στην έδρα των Νάγκετς στο Ντένβερ, όταν μετά από εύστοχο τρίποντό του θύμισε το περίφημο shrug του Μάικλ Τζόρνταν στο Game 1 των τελικών του 1992 κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Τότε έχοντας πάρει «φωτιά» από τα 7.25 μετά το έκτο τρίποντο που σκόραρε έκανε την χαρακτηριστική αυτή κίνηση.

Ναι μπορεί όλα αυτά να αποτελούν «διαβολικές» συμπτώσεις και ο σταρ των «Λύκων» να θυμίζει σε πολλά στο game play του από τον θρύλο των Μπουλς. Όμως είναι ιεροσυλία να μιλάμε για κλώνους και χαμένους γιους.

Πρώτα απ’ όλα γιατί το legacy του Μάικλ Τζόρνταν είναι κάτι αξεπέραστο που έχει χαραχτεί μοναδικά στα βιβλία της ιστορίας του NBA και δεν χρειάζεται κανείς να το… μαγαρίσει.

Και δεύτερον και πιο σημαντικό δεν χρειάζεται να μπουν σε «καλούπια» άλλων νέα παιδιά με ταλέντο και αγάπη για την «πορτοκαλί θεά». Ναι, ο Έντουαρντς σε ηλικία μόλις 22 χρονών οδηγεί τους Τίμπεργουλβς προς το δαχτυλίδι, αν και είναι νωρίς ακόμα. Ο γκαρντ των Τίμπεργουλβς έχει εκτοξεύσει την ήδη ανεβασμένη απόδοσή του στην post season αγγίζοντας τον μέσο όρο των 30.4 πόντων, 6.7 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ ανά ματς. Εξάλλου, και ο ίδιος ο θρύλος των Μπουλς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για εκείνον βρίσκοντας ομοιότητες στις κινήσεις τους.

Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε στην άκρη την ανάγκη μας να βάζουμε σε καλούπια τους άλλους. Ας αφήσουμε τις συγκρίσεις και ας απολαύσουμε αυτό το νέο και εκρηκτικό ταλέντο που διαθέτει ο Άντονι Έντουαρντς να λάμπει αυτόφωτα και ανεπηρέαστα από κάθε είδους «παρομοίωση».

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0