Basket Talk

Το «κρυφό όπλο» του Παναθηναϊκού για το Final 4: Ο Παπαπέτρου έλυσε το πρόβλημα... Κόλσον και έδειξε τον δρόμο! (video)

Το «κρυφό όπλο» του Παναθηναϊκού για το Final 4: Ο Παπαπέτρου έλυσε το πρόβλημα... Κόλσον και έδειξε τον δρόμο! (video)
Ο Παναθηναϊκός «βασανίστηκε» από τον Μπόνζι Κόλσον μέσα στη σεζόν, ωστόσο ο Ιωάννης Παπαπέτρου φαίνεται να δηλώνει «παρών» την κατάλληλη στιγμή!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ  (25/04, 95-79) στο ΟΑΚΑ και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των Play Offs της EuroLeague και θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι, έτσι ώστε να πάρει πίσω το «break» ή ακόμη και να προκριθεί εκεί.

Μεγάλος πρωταγωνιστικής για το «τριφύλλι» ήταν ο Κώστας Σλούκας, που σημείωσε 29 πόντους, κάνοντας ρεκόρ καριέρας, την ώρα που παράγοντας «X» του αγώνα, ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο 30χρονος φόργουορντ της ομάδας του Εργκίν Αταμάν πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν, αφού ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους (4/7 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, την ώρα που όσο ήταν στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός κέρδιζε με 23 πόντους!

Πάντως, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Παπαπέτρου στην επίθεση, η αμυντική συνεισφορά του έμπειρου διεθνή παίκτη, ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά.

Τα τρία λεπτά που αγωνίστηκε στο Game 1, έγιναν... 23, έπειτα από 48 ώρες και με «όπλο» αυτόν, ο Παναθηναϊκός εξουδετέρωσε την απειλή που ονομάζεται Μπόνζι Κόλσον, που τον ταλαιπώρησε σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο ματς.

Ο 28χρονος Αμερικάνος φόργουορντ της ισραηλινής ομάδας έμοιαζε σαν... άλυτο πρόβλημα για το «τριφύλλι», στα τρία προηγούμενα παιχνίδια των δύο ομάδων μέσα στη σεζόν, αφού είχε κατά μέσο όρο 17.6 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 18.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Η Μακάμπι ήταν νικήτρια και στις τρεις αναμετρήσεις, με τον Κόλσον να δείχνει να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα - λόγω μεγέθους - στο match up με τον Μάριους Γκριγκόνις και να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Το βράδυ της Πέμπτης (25/04) όμως, ο ίδιος αντιμετώπισε έναν παίκτη που βρίσκεται στα «κυβικά» του και τα βρήκε... σκούρα, μένοντας στους 6 πόντους, την ώρα που όσο ήταν μέσα στο παρκέ, η ομάδα του Όντεντ Κάτας έχανε με 12 πόντους.

Ο Παπαπέτρου αποτέλεσε το «φάρμακο» του Παναθηναϊκού στην... ασθένεια Κόλσον και αυτόν, το «τριφύλλι» μπορεί να αλλάξει την ιστορία της σειράς και να βρεθεί στο Final 4 του Βερολίνου.  

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0