Basket Talk

Σπανούλης: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αξίζαμε να είμαστε εδώ»

Σπανούλης: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αξίζαμε να είμαστε εδώ»

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη σπουδαία σεζόν του Περιστερίου, και αποκάλυψε τον τρόπου που προετοιμάζει ψυχολογικά τους παίκτες του για τη μεγάλη πρόκληση του Final 4 του BCL.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στη Συνέντευξη Τύπου του Final 4 του BCL, εξήρε την φετινή προσπάθεια των παικτών του και τον χαρακτήρα που έχει επιδείξει η ομάδα του, και στάθηκε στον τρόπο που την προετοίμασε για τη μεγάλη αυτή στιγμή.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε εδώ, σε αυτό το Final Four. Πολλοί άνθρωποι δεν περίμεναν ότι θα βρεθούμε εδώ, αλλά εγώ το περίμενα. Ήταν το όνειρο μας, ο στόχος μας. Να βρεθούμε μια μέρα σε ένα Final Four με το Περιστέρι και συνέβη φέτος. Αξίζαμε να είμαστε εδώ όπως όλες οι ομάδες. Ήταν μια μεγάλη σεζόν. Και οι 4 ομάδες άξιζαν να είναι εδώ. Λέω στους παίκτες μου να είναι ο εαυτός τους και να παίζουν όπως παίζουν όλη τη χρονιά».

Για τον χαρακτήρα που έχει χτίσει το Περιστέρι: «Αυτό δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη. Έρχεται με δουλειά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Οι σωστοί παίκτες και σωστοι χαρακτήρες ακολουθούν την νοοτροπία αυτή. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε τους σωστούς παίκτες που θα ακολουθήσουν αυτή την νοοτροπία. Έχουμε... πεινασμένους παίκτες που θέλουν να κάνουν κάτι ξεχωριστό στην καριέρα τους. Έχουν την ευκαιρία φέτος να το κάνουν. Τίποτα δεν έρχεται εύκολα. Όλες οι δυσκολίες φτιάχνουν τον χαρακτήρα και το momentum».

Για τον τρόπο που προετοιμάστηκαν για το FInal 4: «Τα δύσκολα είναι πίσω. Τώρα είναι πιο εύκολο. Το απολαμβάνω. Για το Περιστέρι ήταν δύσκολο να πάει στο TOP 16, στα play off, στο Final Four. Αλλά τώρα δεν έχουμε πίεση, πάμε απλά να παίξουμε μπάσκετ».

Για την κόντρα με την Τενερίφη: «Σεβόμαστε την ομάδα και τον προπονητή της. Είναι σπουδαία ομάδα με πολλά Final Four. Έχουν δείξει την winning mentality. Eμείς είμαστε νέοι σε Final Four. Όλες οι ομάδες όμως έχουν πιθανότητες, από 25%. Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ μας. Είναι μια ομάδα η Τενερίφη που έχει σε όλα απαντήσεις. Δεν θέλουμε να κάνουμε τους έξυπνους, απλά να παιξουμε μπάσκετ».

Για τις αναμνήσεις που έχει από το Βελιγράδι ως παίκτης: «Έχω όμορφες αναμνήσεις, αλλά κρατώ τις αναμνήσεις αυτές. Όμως τώρα δεν παίζω, οι παίκτες μου το κάνουν. Είναι οι πρωταγωνιστές. Εμείς τους δίνουμε οδηγίες. Αυτοί αποφασίζουν για το παιχνίδι».


www.bnsports.gr





www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0