Basket Talk

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (παρ.): «Μάχη» μέχρι τέλους, αλλά… break με το καλημέρα! (video)

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (παρ.): «Μάχη» μέχρι τέλους, αλλά… break με το καλημέρα! (video)

Οι δύο ομάδες έδωσαν μία πραγματική «μάχη» για το Game 1 των Play Offs της EuroLeague, ωστόσο η Φενέρμπαχτσε πάτησε… γκάζι στο φινάλε, κέρδισε με 91-95 (24/04) τη Μονακό στην παράταση και έκανε το «break» στη σειρά, αποκτώντας το πλεονέκτημα!

Απίθανο ματς στο Μονακό που κρίθηκε στην παράταση! Η Φενέρμπαχτσε μπορεί να βρέθηκε πίσω με διψήφια διαφορά στο πρώτο μέρος, ωστόσο αντέδρασε και μάλιστα εμφατικά!

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήρε τη νίκη με 91-95 (24/04), έκανε το «break» και μαζί το 0-1 στη σειρά των Play Offs της EuroLeague!

Μεγάλη εμφάνιση από τον Χέιζ-Ντέιβις με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά και από τον Νικ Καλάθη που μέτρησε 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Οκόμπο με 19 πόντους.

Η Μονακό είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο δεκάλεπτο και φρόντισε να το εξαργυρώσει. Στο φινάλε της περιόδου είχε ήδη ξεφύγει σε διψήφια επίπεδα, καθώς βρισκόταν μπροστά με 11 πόντους (26/15).

Μάλιστα, διατηρήθηκε σταθερά σε θέση οδηγού και στη συνέχεια, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της στο 46-37.

Με την επιστροφή στο παρκέ όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Η Φενέρ έβγαλε αντίδραση και ένα εκπληκτικό buzzer-beater τρίποντο από τον Νικ Καλάθη στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έφερε τη διαφορά στη μικρότερη δυνατή τιμή της (61-60).

Το τελευταίο μέρος ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προβάδισμα με τέσσερις στο 1,5 λεπτό για το τέλος, αλλά ο Μπλόσομγκειμ είχε τη λύση με τρίποντο και ο Ντιαλό με δύο βολές θα έδινε ξανά το προβάδισμα στους Μονεγάσκους, με 81-80 στα 45’’.

Ο Καλάθης είχε δύο βολές, ευστόχησε στη μία και έφερε το ματς στην ισορροπία και κάπως έτσι, η παράταση ήταν απαραίτητη!

Εκεί, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους κυριάρχησε, με τον Καλάθη να έχει τον ρόλο του «μαέστρου», αλλά και του… εκτελεστή πετυχαίνοντας πέντε πόντους, για να χαρίσει τη νίκη και το «break» στην ομάδα του!

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 46-37, 61-60, 81-81 (κ.δ), 91-95 (παρ.)

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0