Basket Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74: Το πόδι στο «γκάζι» και… ποιος να την πιάσει, στο ρεκόρ καριέρας του Ρογκαβόπουλου! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74: Το πόδι στο «γκάζι» και… ποιος να την πιάσει, στο ρεκόρ καριέρας του Ρογκαβόπουλου! (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε σε... playoff mode, και η Μπασκόνια, η οποία συνετρίβη με 90-74 στο Wizink Center, ήταν η άτυχη αντίπαλος. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, πάντως, «άρπαξε» την ευκαιρία και ισοφάρισε το ρεκόρ της σύντομης ως τώρα καριέρας του στην EuroLeague!

Η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό, διέλυσε την Μπασκόνια με 90-74 και «άνοιξε» το σκορ στη μεταξύ τους σειρά για τα playoffs της EuroLeague.

Οι Μαδριλένοι κατέστησαν ξεκάθαρες τις διαθέσεις του από την αρχή του αγώνα, κυριαρχώντας και ανοίγοντας τη διαφορά από πολύ νωρίς (25-11 στην πρώτη περίοδο).

Χάουαρντ και Κοστέλο προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά, η οποία όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο έφτασε σε ακόμα μεγαλύτερη τιμή (42-25 με τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ). Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό διάστημα, για να πάνε στα αποδυτήρια στο -11 (48-37).

Στην τρίτη περίοδο, η Ρεάλ ανέβασε το ρυθμό της σε απλησίαστα επίπεδα, τρέχοντας το γήπεδο σε κάθε ευκαιρία που της δινόταν και βρίσκοντας εύκολο σκορ, τη στιγμή που η Μπασκόνια ήταν ιδιαίτερα άστοχη.

Επομένως, η διαφορά «εκτοξεύτηκε» μέχρι και στους 22 πόντου (64-42 με τρίποντο του Γιαμπουσέλε), και το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους δύο προπονητές να ανοίγουν το rotation τους, και να διαχειρίζονται το χρόνο όπως επιθυμούν, με βάση το επόμενο παιχνίδι σε δύο μόλις ημέρες (25/04). 

Μούσα (16 πόντοι) και Πουαριέ (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο για τη Ρεάλ, ενώ για την Μπασκόνια, ο Ρογκαβόπουλος ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ των 14 πόντων, όσους είχαν και οι Μακιντάιρ και Κοστέλο, ενώ 15 προσέθεσε ο Μάρκους Χάουαρντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 48-37, 70-53, 90-74.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0