Basket Talk

Βεζένκοφ: «Αμφιβάλω για άλλα πράγματα, όχι για την επιλογή του NBA!»

Βεζένκοφ: «Αμφιβάλω για άλλα πράγματα, όχι για την επιλογή του NBA!»

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμό των Σακραμέντο Κινγκς από τα play off του NBA και αναφέρθηκε τόσο στην πρώτη του σεζόν στην Αμερική, όσο και στο κατά πόσο πιστεύει ότι ήταν σωστή η επιλογή του.

Η σεζόν για τους Σάσα Βεζένκοφ και Σακραμέντο Κινγκς ολοκληρώθηκε μετά τον αποκλεισμό των «βασιλιάδων» από τα play off του NBA. Ο Βούλγαρος φόργουορντ μίλησε στον Τύπο της ομάδας του για την παρθενική του σεζόν στην Αμερική, για την προσαρμογή του αλλά και στο κατά πόσο πιστεύει ότι ήταν σωστή η επιλογή του.

Οι δηλώσεις του:

Για την πρώτη του σεζόν στο NBA:  «Γενικά ήταν μία περίεργη σεζόν με πολλά πάνω-κάτω. Ήταν ένα νέο παιχνίδι, μία νέα ζωή. Είχα κάποιους τραυματισμούς. Προσπάθησα να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Δυστυχώς η σεζόν τελείωσε νωρίς, θέλαμε να πάμε μακριά στα play off.

Πρέπει να μάθουμε από αυτό. Ήταν μία νέα εμπειρία. Ήθελα κάθε μέρα να είμαι καλύτερος. Δυστυχώς αυτοί οι δύο τραυματισμοί με κράτησαν πίσω. Η κατάσταση ήταν δύσκολη και διαφορετική».

 

Για το τι έμαθε για το ΝΒΑ: «Αρχικά ότι το ταλέντο εδώ είναι τρελό. Μπορείς να το δεις από την τηλεόραση, αλλά είναι άλλο να το δεις ζωντανά. Το άλλο είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Πόσο γρήγορα γίνονται όλα. Πρέπει να βελτιωθώ σε όλα. Το μόνο καλό είναι ότι η offseason είναι μεγάλη και όλοι έχουν πολύ χρόνο να δουλέψουν και να βελτιωθούν».

Για το μέρος που σκοπεύει να δουλέψει, αλλά και σε ποιο σημείο του παιχνιδιού του:  «Δεν ξέρω ακόμα. Αλλά δεν θα πω ψέματα, μου λείπει το σπίτι μου, οπότε θα πάω πρώτα πίσω και βλέπουμε. Θα δουλέψω σε όλα όπως κάθε χρόνο. Στην Ευρώπη δεν είχα τόσο χρόνο, επειδή η σεζόν τελειώνει μέσα Ιουνίου. Έχω πολύ χρόνο, αλλά αυτή είναι η διαφορά, οι παίκτες του NBA έχουν πολύ χρόνο, ειδικά αν δεν μπουν στα play off. Έχω 5-6 μήνες να δουλέψω στο μου σου και εγώ θέλω να βελτιωθώ γενικά».

Για το πόσο βοήθησε την ομάδα του:  «Είναι δύσκολο επειδή καταλαβαίνω ότι ο κορμός της ομάδας είναι 7 παίκτες και όλοι υπόλοιποι μπορεί να αλλάξουν ανάλογα τον αγώνα. Αυτό πρέπει να κάνουμε, γιατί για αυτό πληρωνόμαστε. Αλλά είναι δύσκολο επειδή μπορεί να παίξεις σε ένα παιχνίδι, ή πέντε παιχνίδια με λίγο χρόνο για να δείξεις τι μπορείς να κάνεις. Για αυτό έχουμε ρόλους, αυτό είναι η ομάδα.

Μπορώ να πω ότι είναι δύσκολο. Πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά. Και κάποιες φορές μέσα στην σεζόν σου λείπει, χάνεις το μονοπάτι σου. Χρειάζεσαι λίγο από όλα. Να παίξεις 1-2 καλά παιχνίδια για να νιώσεις καλά. Είναι περίεργο και δύσκολο».

Για το πως ήταν πάντα σε ετοιμότητα:  «Είναι δύσκολο, επειδή η στιγμή σου μπορεί να έρθει τώρα ή σε 10 μέρες ή 10 αγώνες. Ποτέ δεν ξέρεις. Μπορείς μόνο να δουλέψεις σκληρά. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που παίζεις σχεδόν κάθε μέρα και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά και σωματικά».

Για το αν σκέφτηκε ότι έκανε λάθος, να μετακομίσει στο NBA: «Έκανα την σωστή επιλογή, καμία αμφιβολία. Αν αμφέβαλα για άλλα πράγματα; 100%. Αλλά όχι για την επιλογή να έρθω. Ήταν σπουδαία ευκαιρία, δεν μπορείς να πεις όχι όταν οι συνθήκες είναι σωστές. Αμφιβάλλω για άλλα πράγματα, αλλά όχι για αυτό».

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0