Basket Talk

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 99-91: Κουζμίνσκας «όνειρο», την οδηγεί σε σειρά με τον Ολυμπιακό! (video)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 99-91: Κουζμίνσκας «όνειρο», την οδηγεί σε σειρά με τον Ολυμπιακό! (video)

«Χορταστικό» ματς στα Άνω Λιόσια, με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας να είναι ασταμάτητος κόντρα στον ΠΑΟΚ και να χαρίζει τη νίκη και την 7η θέση στην ΑΕΚ (21/04, 99-91). Έτσι, η «Βασίλισσα» ετοιμάζεται για σειρά στα Play Offs της Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό, με μειονέκτημα έδρας.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν «μαγευτικός» στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και χάρισε τη νίκη, αλλά και την 7η θέση στην ΑΕΚ! Η «Βασίλισσα» επικράτησε του ΠΑΟΚ με 99-91 (21/04), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Play Outs του τρίτου γύρου της Basket League και έτσι, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, στα προημιτελικά των Play Offs.

Ο Λιθουανός φόργουορντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με double-double 31 πόντων και 11 ριμπαόυντ, ενώ είχε και 4 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Ραντλ, που τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους.


Ο… συνήθης ύποπτος του ΠΑΟΚ, Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, σταμάτησε στους 28 πόντους, ενώ είχε ακόμα 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.


Με διάθεση για θέαμα και υψηλό σκορ μπήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ του κλειστού στα Άνω Λιόσια. Παρά το πρώτο προβάδισμα του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και παρέμενε σταθερά μπροστά.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 29-28 υπέρ των γηπεδούχων, με τον Καράμπελα να σημειώνει ένα απίθανο καλάθι από το κέντρο, κερδίζοντας τον χρόνο, αλλά και φάουλ, για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.


Η «Βασίλισσα» κατάφερε να ξεφύγει με επτά πόντους στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου (40-33), ωστόσο οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν άμεσα. Μείωσαν στον πόντο λίγο πριν το ημίχρονο (48-47), για να πάνε εν τέλει οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 49-47, υπέρ των γηπεδούχων.

Στην επανέναρξη της αναμέτρησης, η ΑΕΚ πάτησε γκάζι και έφτασε για άλλη μια φορά στο +7 (63-56 στο 25’) και παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» τη διαφορά σχετικά γρήγορα, φτάνοντας και πάλι στον πόντο (65-64 στο 27’), είχε απάντηση.

Με ένα σερί 13-4 στα τελευταία 2,5 λεπτά της τρίτης περιόδου, αλλά και ένα ακόμα ασύλληπτο buzzer-beater τρίποντο του Καράμπελα από το κέντρο, πήγε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (78-68), μπαίνοντας στο τελευταίο μέρος με ισχυρό προβάδισμα.


Εκεί, έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν, διατήρησε το προβάδισμα που είχε «χτίσει» και πήρε εν τέλει τη νίκη με 99-91, «κλειδώνοντας» την 7η θέση του πρωτάθληματος.


Τα δεκάλεπτα:
29-28, 49-47, 78-68, 99-91

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0