Basket Talk

Ο Κέβιν Λοβ αποτελεί «γούρι», όμως οι Σέλτικς ψάχνουν την... εκδίκησή τους! (video)

Ο Κέβιν Λοβ αποτελεί «γούρι», όμως οι Σέλτικς ψάχνουν την... εκδίκησή τους! (video)

Δεν θα ήταν Play Offs στην Ανατολή, αν οι Σέλτικς δεν αντιμετώπιζαν τους Χιτ. Ωστόσο, υπάρχει ο παράγοντας Κέβιν Λοβ που καλούνται να… σβήσουν οι «Κέλτες» μιας και είναι ένας αήττητος… γουρλής.

Για τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα πέντε ετών (2020, 2022, 2023, 2024) οι πρωτοπόροι της Ανατολής, Μπόστον Σέλτικς, θα αντιμετωπίσουν τους 8ους, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Μαϊάμι Χιτ, στην postseason του NBA.

Οι περσινοί αντίπαλοι των τελικών της Ανατολής θα αναμετρηθούν στον πρώτο γύρο των Play Offs με τις διαφοροποιήσεις να είναι εμφανείς σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Η ομάδα της Βοστώνης δεν θα έχει πλέον στο ρόστερ της τους Μάρκους Σμαρτ, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Μάλκολμ Μπρόγκντον και Γκραντ Γουίλιαμς, όμως έχει ενισχυθεί από τους Κρίσταπς Πορζίνκις και Τζρου Χόλιντεϊ στη «μάχη» για το 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Από την άλλη, οι Χιτ θα παραταχθούν χωρίς τον Τζίμι Μπάτλερ μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο δεξί γόνατο, αλλά και τον Γκέιμπ Βίνσεντ που αποτελεί παρελθόν για την ομάδα του Μαϊάμι και βρίσκεται πλέον στους Λέικερς.

Φυσικά, κανείς δε μπορεί να ξεχάσει την επική περσινή σειρά των τελικών ανάμεσα σε Σέλτικς και Χιτ που χρειάστηκε επτά παιχνίδια για να κρίνει τον νικητή, παρά το γεγονός ότι η παρέα του Τζέισον Τέιτουμ βρέθηκε να ισοφαρίζει την σειρά στο 3-3 από το 3-0 των Χιτ. Η ομάδα του Μαϊάμι όμως, κέρδισε στο τέλος την σειρά και κατάφεραν να φτάσουν στους τελικούς του NBA ως η πρώτη ομάδα που από την 8η θέση της βαθμολογίας προσπαθεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Εκεί βέβαια συνάντησαν τους «δεμένους» Ντένβερ Νάγκετς του εξωπραγματικού Νίκολα Γιόκιτς που τους στέρησε το πρωτάθλημα του 2023.

Η ομάδα του Μαϊάμι αποτελεί δικαίως τον βασικό… εκπρόσωπο της ιστορίας της «Σταχτοπούτας», αφού ως underdog κάθε φορά καταφέρνει να εκπλήξει άπαντες. Μπορεί στην περσινή σεζόν αυτό να οφειλόταν στον άσο στο μανίκι των Χιτ που δεν είναι άλλος από τον αήττητο στα Play Offs, Κέβιν Λοβ.

Όποιος σύλλογος έχει τον Κέβιν Λοβ στο ρόστερ της μπορεί να μείνει ήσυχη για την πορεία της στην postseason αποδεδειγμένα, ενώ δεν υπάρχει φορά που να έχει συμμετάσχει στα Play Offs και η ομάδα του να μην έχει φτάσει μέχρι τους τελικούς του NBA. Μιλήστε μας για… γούρια!

Ο Αμερικανός φόργουορντ που ξεκίνησε την καριέρα του από τους Τίμπεργουλβς δε μπόρεσε να κλείσει μία θέση στην postseason καμία από τις έξι χρονιές που αγωνίστηκε εκεί, αλλά αυτό άλλαξε μετά την ανταλλαγή του στους Καβαλίερς στο πλάι του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Εκεί, βοήθησε τον «Βασιλιά» να φτάσει τρεις συνεχόμενες φορές στους τελικούς του NBA, όλες απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, κατακτώντας και το πρωτάθλημα το 2016. Δύο χρόνια αργότερα, το 2018 μετά την αποχώρηση του Κάιρι Ίρβινγκ για τους Σέλτικς, οι Καβς κατάφεραν να φτάσουν ξανά στους τελικούς της κορυφαίας λίγκας, όπου σκουπίστηκαν συναντώντας ξανά τους «πολεμιστές». Τέλος, όντας παίκτης των Χιτ από πέρυσι έφτασε στους τελικούς ξανά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Κάπως έτσι, με ένα ισχυρό 15-0 στο βιογραφικό του σε όλες τις εμφανίσεις του στα Play Offs, ο Λοβ αποτελεί έναν παίκτη που κάθε ομάδα θέλει στο ρόστερ της μιας και διατηρεί το αήττητο. Πλέον το Σέλτικς -Χιτ αποτελεί μία νέα πιο σύγχρονη «έχθρα», που έχει χαρίσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές στα μεταξύ τους συναπαντήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα της Βοστώνης θα θελήσει να ανατρέψει το αφήγημα κόντρα στο Μαϊάμι. Θα το καταφέρει απέναντι στον τοίχο που υψώνει ο Κέβιν Λοβ; Ίδωμεν…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0