Basket Talk

Γιόκιτς ο… απαισιότατος: Οι Νάγκετς ξεκίνησαν με το δεξί και στενοχώρησαν τον «Βασιλιά»! (video)

Γιόκιτς ο… απαισιότατος: Οι Νάγκετς ξεκίνησαν με το δεξί και στενοχώρησαν τον «Βασιλιά»! (video)

Όπως έληξαν πέρσι τα Play Offs της Δύσης στο NBA, έτσι ξεκίνησαν με τους Ντένβερ Νάγκετς να ρίχνουν στο… καναβάτσο τους Λος Άντζελες Λέικερς με 114-103 δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους στην σειρά.

Η εμφάνιση του Νίκολα Γιόκιτς στο παρκέ ως «Γκρου» από την ταινία «Εγώ ο απαισιότατος» προμήνυε πως οι Νάγκετς ετοιμάζονται για μεγάλα πράγματα στο Game 1 του πρώτου γύρου των Play Offs στην Δύση κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς. Η κατάσταση έφερνε θύμησες από τους περσινούς τελικούς της Δύσης, κάτι σαν ένα remake θα έλεγε κανείς.

Ο Σέρβος σέντερ πραγματοποίησε μία πληθωρική εμφάνιση όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής με double double 32 πόντων και 12 ριμπάουντ, ενώ στο παιχνίδι του πρόσθεσε 7 ασίστ και 2 κλεψίματα παραμένοντας αλάνθαστος καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς.

Το αξιοσημείωτο για τους υπερασπιστές του τίτλου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ότι όλη η βασική πεντάδα σημείωσε διψήφια νούμερα και τρεις από αυτούς είχαν double double με τον «διόσκουρο» του Γιόκιτς, Τζαμάλ Μάρεϊ να μετρά 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 10 ασίστ και τον Άαρον Γκόρντον να τον ακολουθεί με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Καλό παιχνίδι έκανε και ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 μπλοκ, ενώ ο Κεντάβιους Κάντγουελ Πόουπ είχε 12 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Οι Λέικερς τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στους πρωταθλητές και ο «Τζόκερ» επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πως δικαίως οι Νάγκετς αποτελούν τον… εφιάλτη των «λιμανθρώπων», αφού όποτε τους συναντούν δείχνουν την απόλυτη κυριαρχία τους με την τελευταία νίκη της ομάδας του Λος Άντζελες να μας πηγαίνει δύο χρόνια σχεδόν πίσω και συγκεκριμένα στις 17 Δεκεμβρίου του 2022.

Σαφώς και δε μπορεί να παραλειφθεί το σπουδαίο παιχνίδι που πραγματοποίησε ο ‘Αντονι Ντέιβις για τους Λέικερς με 32 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ μεγάλη ήταν και η συνεισφορά του ΛεΜπρόν Τζέιμς με 27 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ, όσο και η απογοήτευσή του κάθε φορά που η κάμερα έπεφτε στο βλέμμα του.

Φυσικά, η σειρά έχει πολύ δρόμο ακόμη μιας κι αυτό είναι μόλις το πρώτο παιχνίδι και μάλιστα στην έδρα των Νάγκετς, οπότε μία τέτοια νίκη φαντάζει φυσιολογική.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0