Basket Talk

Το BN Sports απονέμει τα δικά του βραβεία για το NBA! (video)

Το BN Sports απονέμει τα δικά του βραβεία για το NBA!  (video)

Ποιος είναι ο MVP; Που ξεχώρισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; «Χωράει» ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα σε δύο κατηγορίες; Οι απαντήσεις δίνονται από το BN Sports, που απονέμει τα δικά του βραβεία στο NBA τώρα που η κανονική περίοδος έφτασε στο τέλος της και έδωσε την θέση της στη «μάχη» των Play Off.

Η regular season ανήκει πλέον στο παρελθόν και όλοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού βαδίζουν πρόσω ολοταχώς για τα Play Offs του NBA. Κι όσο το άγχος έχει σπάσει τα κοντέρ και οι ομάδες βρίσκονται όλο και πιο κοντά στον τελικό τους στόχο οι πρωταγωνιστές έχουν ξεχωρίσει και περιμένουν τα βραβεία τους.

MVP της χρονιάς: Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς)

Όσο κι αν ο Νίκολα Γιόκιτς αποτελεί προστατευόμενο «είδος» για εμάς δεν γίνεται να παραβλέψουμε την εξαιρετική χρονιά που διανύει ο φίλος του «Τζόκερ», Λούκα Ντόντσιτς. Ο Σλοβένος σταρ έχει σημειώσει σχεδόν αριθμούς triple double με 33.9 πόντους, 9.2 ριμπάουντ και 9.8 ασίστ ανά παιχνίδι όντας μάλιστα ο πρωτοπόρος σε πόντους σε ολόκληρη τη λίγκα και δεύτερος σε ασίστ. Τη φετινή χρονιά έχει σημειώσει 21 triple double, 49 (!) double doubles. Εννοείται πως δε μπορεί να ξεχαστεί και η… ιστορική του εμφάνιση κόντρα στους Ατλάντα Χοκς, όπου έκανε ρεκόρ καριέρας με 73 πόντους, ενώ τους 41 τους σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο.

Rookie της χρονιάς: Βίκτορ Γουεμπανιάμα (Σαν Αντόνιο Σπερς)

Για την συγκεκριμένη κατηγορία ο «εξωγήινος» Γάλλος έχει αφανίσει οποιοδήποτε debate. Με 21.4 πόντους και 10.6 ριμπάουντ ανά ματς ο Γουεμπανιάμα έχει εντυπωσιάσει άπαντες με τις ικανότητές του και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι επιθετικές του δυνατότητες έρχονται σε αντιδιαστολή με το τεράστιο μέγεθος του καθιστώντας τον ένα από τα πιο υποσχόμενα prospects στο NBA.

Αμυντικός της χρονιάς: Βίκτορ Γουεμπανιάμα (Σαν Αντόνιο Σπερς)

Σκοπίμως δεν αναφερθήκαμε στις αμυντικές ικανότητες του Γάλλου σέντερ μιας και οι αριθμοί του στην πρώτη του χρονιά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πραγματικά «ζαλίζουν» κάνοντας την επιλογή του σε αυτή την κατηγορία… μονόδρομο με μοναδικό αντίζηλο τον Ρούντι Γκομπέρ. Με 3.6 κοψίματα ανά παιχνίδι δίνεται τέλος στην συζήτηση, αφού ο Γουόκερ Κέσλερ και ο Μπρουκ Λόπεζ που ακολουθούν στη λίστα των κοψιμάτων απέχουν από την πρωτιά (με 2.4 μπλοκ έκαστος).

Καλύτερος έκτος παίκτης: Μαλίκ Μονκ (Σακραμέντο Κινγκς)

Μεταξύ του Ναζ Ριντ της Μινεσότα και του Μαλίκ Μονκ, του συμπαίκτη του Σάσα Βεζένκοφ, υπάρχει μία πολύ λεπτή γραμμή που τους χωρίζει. Ο Μονκ τη φετινή χρονιά ηγείται ξεκάθαρα στους πόντους ως παίκτης προερχόμενος από τον πάγκο μετρώντας 1.110, ωστόσο και ο Ριντ ήταν καθοριστικός στην εξαιρετική πορεία των Τίμπεργουλβς. Ο Μονκ πάντως μετρά παραπάνω παιχνίδια ως 6ος παίκτης (72 έναντι 69 του Ριντ) και με μέσο όρο 15.4 πόντων ανά παιχνίδι υπερισχύει του Ριντ των 12.6 πόντων. Βέβαια και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς αξίζει λίγη προσοχή, αλλά όχι τόση όση ο Αμερικανός γκαρντ.

Πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς: Ταϊρίς Μάξεϊ (Φιλαδέλφεια Σίξερς)

Ο Ταϊρίς Μάξεϊ μετατράπηκε σε σταρ φέτος για την Φιλαδέλφεια, που ειδικά μετά τις πολλαπλές απουσίες του Τζοέλ Εμπίντ κλήθηκε να πρωταγωνιστήσει και το κατάφερε με επιτυχία. Μετρώντας πολλαπλές… 50άρες με αποκορύφωμα τους 52 πόντους κόντρα στους Σπερς που αποτέλεσαν ρεκόρ καριέρας. Με 25.9 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 6.2 ασίστ για μέσο όρο, ο 23χρονος γκαρντ έχει ξεχωρίσει στους Σίξερς έχοντας αυξήσει την παραγωγικότητά του στο σκοράρισμα πάνω από 25%. Φυσικά, ειδική αναφορά αξίζει να γίνει και στον Άλπερεν Σενγκούν των Ρόκετς που βελτίωσε κατά πολύ την εικόνα της ομάδας του Χιούστον με τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο να του στερεί το υπόλοιπο της σεζόν. Σε 63 αγώνες, είχε μέσο όρο 21,1 πόντους και 9,3 ριμπάουντ ανά ματς, ενώ σούταρε με ποσοστό 53,7 τοις εκατό.

Προπονητής της χρονιάς: Μαρκ Ντεϊνό (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)

Κανένα άλλο όνομα δεν χωράει στην συγκεκριμένη συζήτηση. Ο Μαρκ Ντεϊνό είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της κατηγορίας και το βραβείο του ανήκει δικαιωματικά. Εκεί που πολλοί πίστευαν πως οι Θάντερ θα κάνουν tanking φέτος, η ομάδα ανέτρεψε κάθε πρόβλεψη και τερμάτισε στην πρώτη θέση της ανταγωνιστικής Δύσης πραγματοποιώντας 57 νίκες. Η Οκλαχόμα αποτελείται από νέους παίκτες με όρεξη για δουλειά και ακατέργαστο ταλέντο που, όμως, φέτος έχουν δείξει την σοβαρότητα που χρειάζεται και βαδίζουν με εξαιρετικούς ρυθμούς στην δύσκολη post season. 

Thunders-Mark-Daigneault.jpg

Καλύτερη 5άδα: Σάι Γκίλτζιους – Αλεξάντερ, Λούκα Ντόντσιτς, Τζέιλεν Μπράνσον, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νίκολα Γιόκιτς

ipiccy_image_-_2024-04-20T214049.997.jpg

Σαφώς οι τρεις υποψήφιοι MVP δε μπορούν να λείπουν από την πρώτη πεντάδα και την καλύτερη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Τις υπόλοιπες θέσεις συμπληρώνουν δικαιωματικά αρχικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που αναδείχθηκε ως ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος με μέσο όρο τουλάχιστον 30 πόντους και 10 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ σούταρε με 60 τοις εκατό εντός πεδιάς, ενώ κυριαρχούσε και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Τέλος ο Τζέιλεν Μπράνσον διεκδικεί κι εκείνος με την σειρά του μία θέση, αφού οδήγησε τους Νικς στην δεύτερη θέση της Ανατολής πραγματοποιώντας μια «μαγική» σεζόν με αποκορύφωμα το ρεκόρ καριέρας 63 πόντων κόντρα στους Σπερς φέτος.

Ευτυχία Οικονομίδου

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0