Basket Talk

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77: «Κατάπιε» τους Ιταλούς και ετοιμάζεται για Ρεάλ! (video)

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77: «Κατάπιε» τους Ιταλούς και ετοιμάζεται για Ρεάλ! (video)
Με τον συνήθη... ύποπτο, Μάρκους Χάουαρντ, να την παίρνει από το χέρι, η Μπασκόνια πανηγύρισε τη νίκη (89-77) κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια τερματίζοντας έτσι στην 8η θέση της βαθμολογίας της EuroLeague που τη φέρνει αντιμέτωπη με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπασκόνια υποδέχτηκε την Βίρτους Μπολόνια για το μεταξύ τους ματς των Play In της EuroLeague που έκρινε ποια ομάδα θα τερματίσει στην όγδοη θέση και θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προσεχή Play Offs της EuroLeague.


Αυτή δεν ήταν άλλη από την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς που παρά το γεγονός ότι το ματς ήταν ντέρμπι στο πρώτο μέρος με την πολύτιμη βοήθεια του Μάρκους Χάουαρντ οι Βάσκοι... εξαφάνισαν την ομάδα του Λούκα Μπάνκι στο δεύτερο μέρος και πανηγύρισαν το σπουδαίο αποτέλεσμα (89-77).

Όποια εκ των δύο ομάδων επικρατήσει σε αυτή τη σειρά (Ρεάλ - Μπασκόνια) θα βρει μπροστά της τον νικητή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός στον ημιτελικό του Final Four.

Ο Χάουαρντ ήταν για ακόμη μία φορά εξωπραγματικός και με 28 πόντους (8 τρίποντα), 3 ασίστ και 2 κλεψίματα ήταν εκείνος που οδήγησε τη Μπασκόνια στη νίκη μετά το ξέσπασμά του στο τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Τάντας Σεντεκέρσκις ή αλλιώς ο κύριος «double double» ξεκίνησε δυναμικά για τους Βάσκους σημειώνοντας 11 από τους 19 πόντους της ομάδας του με 2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 1/1 βολή, ενώ με παρόμοιο τέμπο πρωταγωνιστούσε και ο Μάρκο Μπελινέλι με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στην δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι στο σκοράρισμα με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να βάζει μπροστά την ομάδα του για το 31-29 στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν εκείνος που απαντούσε από την πλευρά της Βίρτους φέρνοντας το ματς σε ισορροπία πριν την ανάπαυλα (41-41).

Η Μπασκόνια, όμως, έκανε το ξέσπασμά της και ήταν καταιγιστική την τρίτη περίοδο σκοράροντας 31 πόντους με 5/8 τρίποντα, ενώ δέχθηκε μόλις 16 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση, όσο ο Τόκο Σενγκέλια προσπαθούσε μάταια να απαντήσει στον... τρελό ρυθμό της.

H Βίρτους... ροκάνισε τη διαφορά στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου με τη βοήθεια των Σενγκέλια, Κορντινιέ και Χάκετ χωρίς όμως να διαφοροποιεί εν τέλει το αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 41-41, 72-57, 89-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0