Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Περιστέρι 93-88: «Πρόβα» Ευρώπης και για τους δύο με πρωταγωνιστή τον Μήτογλου! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Περιστέρι 93-88: «Πρόβα» Ευρώπης και για τους δύο με πρωταγωνιστή τον Μήτογλου! (video)
Μία αναμέτρηση που φάνταζε... αδιάφορη, εξελίχθηκε σε «θρίλερ» με τον Παναθηναϊκό AKTOR να κλειδώνει και επίσημα την πρώτη θέση στην βαθμολογία της Basket League μετά τη νίκη κόντρα στο Περιστέρι (93-88).

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχτηκε το Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του TOP-6 της Basket League έχοντας στον πάγκο του τον Χρήστο Σερέλη εκτός του Εργκίν Αταμάν που έλειπε στην Κωνσταντινούπολη για την κηδεία του πατέρα του.

Παράλληλα, ένα ακόμη απρόοπτο προέκυψε με τον Ματίας Λεσόρ να νιώθει αδιαθεσία και να μην χρησιμοποιείται στην αναμέτρηση.

Απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτή την αναμέτρηση «πρόβα» των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και των δύο ομάδων που είχε για νικητή έστω και με δυσκολία τον Παναθηναϊκό (93-88), ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 25 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ για τους φιλοξενούμενους υπήρχε πολυφωνία στην επίθεση με τον Ρένφρο να ξεχωρίζει με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Το… χλιαρό ξεκίνημα των «πράσινων» που έκαναν λάθη κι έχαναν τα ριμπάουντ έδωσε στο Περιστέρι την ευκαιρία να φανεί περισσότερο με 3/3 δίποντα για το 6-8 στο 5’.

Σε υψηλό τέμπο συνέχιζε η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη παίζοντας με το… μαχαίρι στα δόντια και με τον Χουκάζ και τον Μήτρου-Λονγκ ξεκίνησε να «χτίζει» διαφορά (11-16, 7’30’’). Με έξι πόντους του Λοβ και buzzer beater τρίποντο του Χουκάζ από το κέντρο για το κλείσιμο, το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το Περιστέρι να προηγείται με +12 (13-25).

Μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει σχεδόν το ματς  με την βοήθεια των Βιλντόζα, Ερνανγκόμεθ και Μήτογλου (26-27). Ωστόσο, το Περιστέρι με Μήτρου-Λονγκ και Ντάνγκουμπιτς έμενε σταθερά μπροστά πριν το δεύτερο μέρος του αγώνα (41-45).

Μετά την ανάπαυλα, ο Παπαπέτρου με τρίποντο έφερε τον Παναθηναϊκό μία… ανάσα από την ισοφάριση (44-45) με τον Ράγκλαντ να απαντάει για το 44-48 στο 22’. Οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμό και με τρίποντο από τον Κώστα Σλούκα πέρασαν και μπροστά  (49-48, 24’) και συνέχισαν δια χειρός Μήτογλου για το 54-52. Το Περιστέρι, όμως, συνέχισε το μεγάλο παιχνίδι του και με τον Ρένφρο και με δύο τρίποντα του Ντάνγκουμπιτς πέρασε ξανά μπροστά για το 56-60 στο 27’.

Η ομάδα του κόουτς Σπανούλη διατηρούσε την κυριαρχία της με την βοήθεια του απόλυτα εύστοχου Λοβ και του Χουγκάζ με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να αντιδράσει (61-67).

Το τρίποντο του Ναν στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ που είδε τον Μήτογλου να ακολουθεί με καλάθι και φάουλ για το 67-69 στο 32’. Μάλιστα, ο Βιλντόζα ήταν εκείνος που έκανε πράξη την ισοφάριση με το 8-0 σερί των γηπεδούχων για το 69-69.

Μετά το καλάθι του Ράγκλαντ (69-71), ο Μήτογλου που έκανε μεγάλο ματς ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με εύστοχο σουτ από τα 6.75 (72-71, στο 33’). Ο Βιλντόζα που είχε βρει το… χέρι του συνέχισε το κρεσέντο του «Τριφυλλιού» από το τρίποντο (75-72) και ο Ναν άνοιξε την «ψαλίδα» της διαφοράς (77-72), όσο ο Παναθηναϊκός έδειχνε την αποτελεσματικότητά του και στην άμυνα.

Οι «πράσινοι» βρήκαν την κατάλληλη στιγμή τον επιθετικό τους ρυθμό και πέρασαν μπροστά για 8 πόντους στο 36ο λεπτό (82-74) με αυτή να είναι η μεγαλύτερη διαφορά που πετυχαίνουν στο ματς.

Ο Μήτογλου συνέχιζε το απίστευτο παιχνίδι του γράφοντας το 85-76 στο 37’, όμως το Περιστέρι δεν τα παρατούσε και με τους Ρένφρο και Ράνγκλαντ «ροκάνισαν» άμεσα τη διαφορά (86-83) κάνοντας το παιχνίδι για άλλη μία φορά… θρίλερ.

Ο Ράγκλαντ ξανά έφερε την ισορροπία από την περιφέρεια (86-86), ο Ναν πήγε να δώσει ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, όμως ο Ρένφρο του κατέβασε τους... διακόπτες με ένα εξαιρετικό κόψιμο εμποδίζοντάς τον.

Ο Παπαπέτρου... μίλησε με μεγάλο τρίποντο για το 89-86, ο Αντετοκούνμπο έκανε ό,τι έπρεπε στην άμυνα και ο Ναν ευστόχησε από τη γραμμή των βολών για το 91-86. Ο Ράγκλαντ πήγε στο γρήγορο καλάθι και δικαιώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα (91-88)

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 41-45, 61-67, 93-88

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0